luni, 30 decembrie 2013

Poezie cu note florale

Oh, ce n-as da ca-n astă seară
Să pot să fac din iarnă, primăvară
Și-n miezul dimineții, când mă scol
De mii și mii de flori să mă-nconjor
Iar dulci miresme, fragede, suave,
Să-mi cânte-n nas romanțe și balade,
Cu ale lor note muzicale parfumate
De portativul florilor în taină-au fost legate.
Iar de pe trup și tâmple îmi curg stropi de sudoare
Dar dânșii-s prețioși, miros plăcut a floare:
Se scurg alene, din păr pe o ureche,
Apoi pe umeri goi, cu iz de margarete
Și sânii goi s-au îmbătat de iasomie,
De tremură, tăcuți, sub rochia vișinie,
Iar irisul de mâini s-a-ndrăgostit
De-a îmbătat orice în cale-ating,
De pe picioare s-a prelins pe glezne
Numai parfum de liliac și crizanteme
Și fix de tălpi s-a prins un mac
De nu mai pot să merg, de teamă să nu-l calc.

Oh, dragi buchete pline de parfum
Cum de v-ați transformat acum,
Și-n loc de albă plapumă, pe geamuri să zărești
Întinse, parfumate, grădinile-englezești,
Cu sute de miresme atât de diferite,
Născute din boboci de roze și narcise,
Ce-și tremură esențele în vântul lin,
La miazănoapte și la miazăzi,
Fără să creadă-n iarnă, ori să le pese
Că gerul aprig sub patul alb o să le-ndese.
Și-am prins curaj, deodată, și-n spate mi-au dat aripi
Ce răspândeau seva de flori ca niște lacrimi,
Băteau alene și-n loc de pene
Pe aripile-ntinse erau numai petale de lalele.
Să nu le pierd, de teamă și de dor nebun,
Le-am transformat pe toate-n geluri, creme și săpun,
Iar amintirea vie a florilor de-acum
Va sta păstrată veșnic în sticle de parfum.

Aceasta e povestea aromelor regale
Pe care Yardley London le-a strâns din miez de floare,
De peste două secole de-acum
Și a făcut din ele creme, sapunuri si parfum.
Iar de-ți dorești să-ncerci miresmele-englezești
Le poți găsi pe toate la București, Ploiești,
Căci stau cuminți in rafturi, la British Gallery
Un concept store magnific, ce-mparte bucurii:
Pe raftul cel de sus vorbesc pe îndelete
Vreo cinci geluri de duș cu iz de margarete,
Sub ele se adună, în fiecare seară,
Parfumuri ce miros suav a lăcrămioară,
Iar printre ele toate, adesea se-nfiripă
Un fresh parfum de flori de levănțică,
Departe, in vitrina cea cochetă
Stau la taclale cremele de violetă,
Împărtășindu-si dulcile-amintiri
Cu săpunașe moi, cu iz trandafiri,
Căci le-a cuprins pe toate florile un dor
Iar vinovatul e parfumul de bujor.
De iți dorești să te răsfeți cu al britanicilor șarm
Găsești aceste-arome acum în Centrofarm,
Și-ai să descoperi ce magie, romantism și nostalgii
Iți vor stârni cosmeticele Yardley!


vineri, 27 decembrie 2013

Rochie Asos din dantelă



     Cred că este primul an în care petrec Crăciunul la o temperatură așa ridicată. De mai bine de o săptămână temperatura la miezul zilei a depășit 10 grade Celsius, însă a apărut aproape zilnic ceața. Deși sunt născută iarna, nu pot spune că mă dau în vânt după zăpadă, mai ales că ea aduce cu sine temperaturi foarte scăzute, ger și răceală. Așa că sper ca vremea să fie în continuare la fel de prietenoasă și chiar dacă iarna este abia la început, mie îmi miroase a primăvară.
     Coletul de la Choies nu s-a mai lăsat așteptat ca data trecută, ba chiar a venit surprinzător de repede, în circa 10 zile. De această dată mi-am ales o hăinuță bej, un cojocel simpatic potrivit pentru iarnă. Denumirea de pe site a produsului este Shearling Lapel Biker Coat, cu o reducere considerabilă. Eu mi l-am comandat pentru că aveam ceva asemănător în liceu, așa că mi-am dorit de mult unul nou. Nu vă așteptați să primiți un cojoc de oaie cum are Bădița Vasile, însă haina arată destul de bine și este de o calitate acceptabilă. Desigur, aștept să văd cum se comportă după prima spălare. Un minus din partea mea îl consstituie lipsa buzunarelor (are doar niște fermoare-fantezie). Este un cojocel gros, îmblănit, potrivit pentru zilele reci de iarnă, pentru că este tare călduros. Eu mi-am ales măsura S și mi s-a potrivit perfect.


Jacket Choies
Dress Asos
Backpack Romwe.com
Roses Bracelet Foymall.com
Flower Earrings EbonyVintage
Boots Formul@ Joven




    De la Romwe mi-am ales un ghiozdan înflorat, pe care l-am așteptat mai bine de 2 luni. Nu știu ce sa întâmplat cu poșta vamală de mi-au întârziat mai multe pachete o lungă perioadă de timp. Să sperăm că noul an o să ne asigure niște servicii poștale mai eficiente. Este încă disponibil AICI, la prețul de $40. Ghiozdanul este superb, îmi place la nebunie imprimeul floral, iar materialul este de bună calitate. De obicei nu port ghiozdan, însă m-am molipsit de la sora mea care a înlocuit gențile cu acest accesoriu practic.


    De la Asos (vezi aici) mi-a ajuns rochița mult așteptată, din dantelă ivoire cu broderie florală. O iubesc! Mi-am comandat măsura UK 8 și am stat cu sufletul la gură pentru că la ultima comandă mi-am ales o rochie cu croială asemănătoare în aceeași măsură și îmi vine puțin largă. Dar despre comanda de la Asos o să povestesc într-o altă postare, cât de curând!
   În picioare am ghetuțele îmblănite cu platformă , iar ca accesorii port două brățări și o pereche de cercei, toate cu flori :) Probabil v-ați dat seama că sunt o mare fană a tot ceea ce înseamnă floral!




Arome florale pur englezesti


   Imi place sa cred ca noi femeile suntem ca florile, imbracate in fuste colorate ca niste petale aromate, iar tulpinile noastre fragede se inalta in viata precum florile inspre lumina. Ne strangem prietenele ca intr-un buchet ce degaja un parfum inconfundabil, o semnatura a romantismului si a feminitatii, pe care vantul il raspandeste pretutindeni, iar ploile ii ofera prospetime.
   Suntem niste flori speciale, esente pretioase in corole tinere sau brazdate de trecerea anilor, ce emana note dulci, sau acrisoare, prospetimea diminetilor de primavara ori candoarea noptilor de vara. Daca ar fi sa fac o asociere, mi-as dori sa fim florile pe care Yardley London le foloseste, intr-o traditie pur cosmetica ce dateaza de mai bine de 242 de ani, adica de pe la 1770, pentru a da nastere celor mai frumoase elixiruri ale frumusetii: creme hidratante, parfumuri pretioase, ori sapunuri moi.
  Si recunosc ca sunt o visatoare, de aceea imi place sa ma aseman unui bujor. Ati mirosit vreodata aroma sublima a produselor Yardley din gama Peony? Atunci veti intelege de ce ma aseman unui bujor, mirosind proaspat a roua diminetii, intr-o hora de miresme delicate, ce cresc in intensitate cu fiecare petala care duce incet, dar sigur, spre miezul florii, in epicentrul ce degaja cel mai tainic parfum al acestor bulgari pastelati. Cat de placut poate sa fie ca in fiecare dimineata sa fii trezita de o asemenea aroma regala, incepandu-ti rasfatul cu o baie fierbinte in care notele florale ale gelului de dus cu bujor vor triumfa, intocmai armatei britanice ce-si aduce trupele victorioase acasa, in bratele sotiilor, ale iubitelor si ale mamelor. Abia acum pielea corpului este pregatita pentru tratamentul cosmetic cu crema de corp si de maini, cand bujorii bogati ma vor invalui in cea mai suava aroma, transformand acest ritual femeiesc intr-o adevarata sedinta de aromaterapie in confortul propriei locuinte. Iar la sfarsit, cativa stropi  pulverizati din deodorant imi vor pastra, in pielea fina si in parul moale, notele dulci de floare de bujor.
   Un astfel de rasfat regal este posibil de cand cosmeticele Yardley cu arome de bujor, de lavanda, ori lacramioara, au fost aduse si in Romania de British Gallery, un Home and Gift concept store, care ne pune la dispozitie cele mai atragatoare si mai celebre cosmetice si decoratiuni interioare englezesti, provenite de la insusi furnizorul Casei Regale Britanice.

 
    Si recunosc ca am avut propria experienta cu aromele Yardley, bucurandu-ma de setul de parfumuri fine cu trandafir englezesc, reunite in ambalaje pretioase, ca de epoca, ce pastreaza atat de bine parfumul rozelor, incat la fiecare folosire, din spuma lor fina este degajata aceasta mireasma inconfundabila. Si poate va aduceti aminte cand v-am vorbit despre ele in articolul de aici, despre aceste mici bucurii parfumat, m[rturie a faptului ca aromele Yardley merita sa fie considerate adevarate elixire ale frumusetii si ale sanatatii. Aceste sapunuri, intr-o nuanta dulce de roz, inscriptionate cu sigla si gama din care fac parte, se inmoaie la contactul cu apa, transformandu-se intr-o spuma pastelata, mirosind placut a trandafiri, ce lasa pielea catifelata si hidratata, ca dupa un adevarat rasfat cosmetic.
    Ceea ce ma incanta cel mai mult la acest brand este faptul ca desi cometicele Yardley London isi au originea la sfarsitul secolului al XVIII-lea, ele sunt de actualitate si in zilele noastre, adaptandu-se noilor trenduri in materie de cosmetica, apeland la arome florale noi ori la ambalaje moderne, sofisticate, cu care reusesc sa atraga  ]n continuare femeile de pretutindeni, ba chiar si pe domni, gratie gamelor destinate publicului masculin. Este drept ca aceste cosmetice au trecut printr-o serie de evenimente istorice precum revolutia industriala, crearea Regatului Unit, revolutia de la 1848 , ori cele doua razboaie mondiale, astfel ca acest brand pur englezesc poate fi considerat fara indoiala o emblema britanica.
     Aromele Yardley merita sa fie raspandite, de aceea British Gallery, magazin cu specific englezesc, le-a pus la dispozitia noastra  in cateva locatii din Bucuresti si Ploiesti, precum si farmaciile Centrofarm, unde putem gasi cele mai parfumate game de cosmetice, precum cea cu levantica, cu violete ori cu margarete regale. Esentele ispititoare de citrice si lem ii asteapta cu bratele deschise pe domni, intr-o gama ce reuneste deodorante, sapunuri, geluri de dus si parfumuri, destinate ingrijirii masculine.


marți, 24 decembrie 2013

10 imagini amuzante de Crăciun


  Dragii mei, 
  vă doresc să petreceți aceste sărbători cu voie bună, iubire si caldura in suflet ! Crăciun fericit!
  
   Și puțină veselie, ca să începem sărbătorea cu zâmbetul pe buze! :)
   
   

*****



*****


*****


*****



*****


*****


*****



*****


*****


Sursa foto: pinterest.com

luni, 23 decembrie 2013

Review Gel de curățare Oriflame Pure Nature cu aloe vera si arnica


   De o lună de zile folosesc Loțiunea calmantă pentru spălarea tenului cu extracte de aloe verași arnica, de la Oriflame. Acest gel de curățare face parte din gama Pure Nature Organic, o gamă care are la bază diverse extracte de plante.
   Puteți găsi produsul  pe site-ul Oriflame România, unde puteți citi și alte evaluări ale persoanelor care au mai folosit acest produs. Prețul standard al produsului este de 22 lei, însă în cataloage îl puteți găsi cu o reducere de până la 50%. Eu l-am achiziționat la prețul de 11,99 lei, în urmă cu câteva campanii.

   Loțiunea se utilizează cu ușurință: se aplică pe fața umedă o cantitate mică de gel de curățare, care se masează pe toată suprafața feței. Produsul care face o spumă fină se clătește apoi cu apă, până la înlăturarea completă. Acesta produs de curățare pentru față nu se utilizează cu dischete demachiante, pentru că trebuie clătit cu apă.
   Pe mine m-a încântat de prima dată mirosul fresh, care mă înviorează rapid de fiecare dată când folosesc produsul. Recunosc că l-am cumpărat deoarece îmi place mult aroma de aloe vera, chiar dacă la momentul respectiv mai avem un gel de curățare nedesfăcut.


   Ca și consistență, loțiunea de curățare este un lichid mai gros, ușor albicios, cu textură fină, care se întinde cu ușurință pe pielea netedă. Dacă veți consulta lista de ingrediente veți observa că acest produs nu are la bază numai ingrediente organice, motiv pentru care gelul are ușoare irizații sidefate.
   Eu am folosit gelul timp de mai bine de o lună,de două ori pe zi, dimineața și seara. De fiecare dată după clătire am simțit o senzație de curățare a feței și de prospețime, accentuate de mirosul fresh al produsului. Trebuie să recunosc că am fost mulțumită de acest produs, așa că îl recomand persoanelor care caută un gel de curățare bun, la un preț accesibil.
   Eu am tenul mixt, cu tendințe de îngrășare în anumite perioade ale lunii, de aceea m-am înțeles bine cu acest produs. În orice caz, este recomandat pentru tenul gras, grație ingredientelor care promit să degreseze tenul.

   Deși recipientul mi se pare simpatic, mi-ar fi plăcut să aibă o altă modalitate de dozaj. Recipientul actual este un tub cilindric, al cărui dop se deșurubează pur și simplu, fără a avea o pompiță de dozaj sau ceva asemănător, mai practic. Totuși,fiind confecționat dintr-un plastic destul de moale, recipientul poate fi presat până la consumul total al gelului de curățare.
  Un flacon are 150 ml și este suficient pentru utilizarea e două ori pe zi, pentru cel puțin o lună de zile. Desigur, produsul poate fi mai longeviv, în funcție de cantitatea pe care o folosiți la fiecare spălare.
   Per ansamblu, am fost mulțumită de acest produs pentru îngrijirea tenului: mi-a asigurat curățarea de care aveam nevoie, oferind pielii senzația de prospețime, nu mi-a produs alergii sau iritații, pielea nu mi s-a uscat deloc, așa că produsul nu este unul agresiv cu pielea.


duminică, 22 decembrie 2013

Cumpărături de iarnă de la Lidl


    Cred că toată lumea merge în supermarket când vine vorba să facă cumpărăturile pentru sărbători. O dovadă a acestui lucru sunt cozile interminabile de la casele de marcat. În pragul sărbătorilor de iarnă îmi place să merg în Lidl, unde mereu am găsit multe produse deosebite, de bună calitate și m plecat de fiecare dată cu plasa mai plină decât mi-am propus.
    Anul acesta am mers în primul rând pentru noile produse din gama Deluxe, despre care știam că a fost introdusă în magazine de la începutul lunii decembrie. Am constatat acest lucru când am ajuns în fața standului și anumite produse erau deja epuizate. Gama Deluxe are niște ambalaje foarte atrăgătoare, de bun gust și recunosc că mi-a făcut cu ochiul cam tot ce am văzut, de la mirodenii, sosuri, dulcețuri și dulciuri de toate felurile. Deși am avut grijă să cumpăr câte ceva și pentru cei dragi, nu îmi pot exprima părerea despre produsele respective întrucât ambalajele sunt intacte și eu mă delectez numai cu imaginea de pe ambalaj.
   Cert este faptul că diversitatea condimentelor, a pastelor și sosurilor mi-a dat o poftă mare de gătit, pe care momentan nu am concretizat-o. În plus, multe alte bunătăți ne așteaptă în frigidere, unde diverse brânzeturi și produse din carne stau frumos aranjate, pregătite să le punem în coș. Ca și preț, produsele din această colecție sunt un pic mai scumpe decât celelalte produse din supermarket, însă după ce am testat câteva dintre el pot spune că au o calitate superioară și în merită banii.
   Fursecurile Sultana cu unt și stafide sunt foarte fragede. Pe pachet scria că se topesc în gură, însă nu mă așteptam să fie într-adevăr așa. Pahetul conține 12 biscuiți,are grmajul de 200 g, iar prețul este de 8 lei. Merg de minue cu un ceai fierbinte sau o cafea aromată.
  Din gama deluxe mi-am ales șiun borcan de Gem de căpșuni cu sirop cireșe, pentru care am plătit numai 8 lei. Gemul este gros și are consistența unei marmelade. Mi-a plăcut la nebunie, servit dimineața peo felie de pâine prăjită și o cană de ceai de fructe.


   De curând m-ampricopsit cu o chitară acustică foarte chic, însă marea problemă este că eu nu știu să cânt la acest instrument și nu am nici ureche muzicală. M-ar fi tentat să iau niște ore cu un profesor de muzică, însă chitara mea are vreo 60 cm și este o variantă în miniatură,pentru copii. Așa că mi-am achiziționat o carte utilă: Chitara acustică- Cunoștințe de bază, la prețul de 12 lei, care sper să mă ajute să reușesc să când măcar Oh, Susana la chitară. Cartea conține și un CD cu exerciții și 58 de track-uri.
   Tot de la standul cu instrumente muzicale mi-am luat și o muzicuță, pentru că aveam una în copilărie, pe care am pierdut-o, așa că m-au cuprins amintirile atunci când am văzut frumosul instrument. Recunosc, nu știu să cânt nici la muzicuță, însă pare să fie mai ușor de cântat decât la chitară. Preț: 15 lei.


  Îmi place mult ciocolata albă și de fiecare dată când trec plic Lidl îmi iau o tabletă Bellarom cu căpșuni,o ciocolată delicioasă,aromată și foarte sățioasă. Prețul unei tablete de 200 g este de 6 lei.
   De la standuri cu dulciuri de Crăciun mi-am luat batoane de marțipan,cu prețuri cuprinse între 3 și 8 lei,în funcție de gramaj și sortiment.


   Cum nu am prea am voie să mănânc fructe crude deoarec am un stomac hiper-acid, mă resemnez cu fructele uscate. Nu știu dacă le-ați încercat până acum, însă merișoarele uscate, cunoscute ca Crcanberries, sunt foarte bune. Prețul pentru o punguță de 200 g este de 8 lei.
   La raftul cu fructe uscate, am mai descoperit un sortiment nou:mixul de fructe soft Domino. Eu am mai mâncat multe tipuri de fructe uscate, deshidratate, însă acesta este delicios. Punga are 200 g, pretul ei este de 8 lei și conține prune fără sâmburi, caise, smochine și pere. Fructele sunt deshidratate și parțial rehidratate și sunt moi, se topesc în gură. Cel mai mult mi-au plăcut perele , pentru că este prima dată când le consum în această formă.

sâmbătă, 21 decembrie 2013

Plăcintă fragedă cu brânză și stafide


    Îmi place la nebunie plăcinta cu brânză, așa că după ca am testat mai multe rețete am ajuns în final, la favorita mea. De sărbători, plăcinta este un desert delicios, mai ales dacă apelăm și la o cană de vin fiert care să mai destindă atmosfera.
    Ingredientele sunt suficiente pentru o tavă mare de aragaz. De obicei, nu folosesc tot aaluatul, pentru că îmi place plăcinta cu blat subțire și fraged și cu multă umplutură. Așa că puteți modifica cantitatea și la umplutură, în funcție de preferințe.

Ingrediente pt foi: 
- 2 ouă
- 10 linguri zahăr
- 10 linguri lapte
- 10 linguri ulei
- 1 plic praf de copt
- 1 lingură rasă de zahăr vanilat (eu pun 2 pliculețe)
- 500 g făină (se mai adaugă dacă aluatul este prea moale)

Prepare: se bat cu mixerul ouăle cu zahărul și zahărul vanilat,  până se dizolvă. Se adaugă laptele și se mixeaxă. Apoi uleiul și iarăși se amestecă. Se pune praful de copt și o parte din făină, în ploaie, până când mixerulmai poate amesteca. Apoi se încoroporează restul de făină până când se obține un aluat elastic, care se împarte în două.

Umplutura: 
- 1,5 kg brânză vaci (nesărată, sau puteți combina brânză sărată cu brânză dulce)
- 500 g zahăr
- 250 g stafide
- coaja rasă de la o portocală
- 8 linguri lapte
- 3 lingurițe rom (sau esență de rom)
- 7 ouă
- 2 plicuri zahăr vanilat

  Preparare: Se amestecă ouăle cu zahărul,apoi se adaugă brânza și laptele si apoi restul ingredientelor, până se obține un amestec gros, ușor lichid.
   Aluatul se împarte în două și se întind foile. Tava se tapetează cu hârtie de copt, după care se așează prima fooaie de plăcintă și se înțeapă în mai multe ori cu furcuțița sau cu o scobitoare. Se adaugă toată compoziția și se uniformizează, peste care se pune cea de-a doua foaie de plăcintă, care trebuie înțepată și ea.
    Se dă la cuptorul încins pentru circa 45 minute, însă este de preferat să verificați după o jumătate de oră, pentru ca plăcinta să nu se ardă.
 
    Plăcinta aceasta este foarte aromată, datorită zahărului vanilat, romului, dar mai ales portocalei  rase. Este un desert care îmi aduce aminte de copilărie și pe care îl pregătesc cu drag pentru familie. Desigur, de fiecare dată, o tavă nu este niciodată suficientă :)





Comandă ASOS

  Anul acesta m-am abținut cu greu să comand de pe Asos (vezi aici), site-ul meu favorit când vine vorba de haine și încălțăminte. Chiar dacă am intrat aproape săptămânal să văd noutățile, să adaug produsele favorite în wishlist, m-am ținut bine și nu am plasat nicio comandă timp de câteva luni.
    Dar lucrurile nu aveau să fie așa roz pentru o veșnicie,așa că la sfârșitul lunii noiembrie am căzut în păcat și am plasat o comandă pe Asos. Ispita a fost un cod de reducere de 20% căruia chiar nu am putut să-i rezist, în condițiile în care putea fi aplicat și produselor aflate deja la reducere(unele fiind reduse cu până la 70%, numai că trebuie să fii norocos să îți găsești măsura potrivită).
    Ce mi-am luat? Câte ceva din toate, ca să-mi treacă oful ultimelor luni în care am avut interzis la shopping pe Asos. Cu toate astea am fost atentă la bani și mi-am stabilit de dinainte un buget fix, pentru a mă limita oarecum.


    Deși mai avem o pereche de blugi roz, cumpărați tot de pe Asos, am zis să-mi mai cumpăr o pereche,dar să fie într-o nuanță diferită de roz. Dacă până acum îmi alegeam măsura UK8 la pantaloni, de data aceasta am ales UK6 și mi se potrivește mult mai bine. Au croiala skinny și au talia mai înaltă. Sunt confecționați dintr-un material destul de subțire, motiv pentru care sunt potriviți pentru zilele mai călduțe.
    Sora mea a râs când a văzut șapca cu perle și flori adăugată în coș, pentru că știe că eu nu port șapcă de fel, însă a fost un impuls de moment și am pus-o și pe ea acolo, mai ales că era la un preț mic-mic. Mi-a plăcut imprimeul, chiar dacă nu știu în ce măsură am să o și port. Poate vreodată, când o să mă fac mare, o să adopt stilul gangsta și am cu ce mă asorta . Haha!



   Cei de la River Island au multe produse cu broderie, dantelă, toate foarte drăguțe și feminine. Eu iubesc dantela și hainele care au un aer vintage, așa că mi-am dorit o fustă cu marginile brodate. Până la urmă mi-am ales această minunată fustă midi, de culoare alb murdar, prevăzută cu bandă elastică la spate. Am să o port la vară cu bustiere și crop-top înflorate și cu sandale cu toc. Eu mi-am ales măsura UK8, însă mi-e ușor lărguță, mai ales că vreau să o port ridicată până mai sus, aproape sub sâni.


   Chiar dacă nu merg la multe evenimente sau petreceri, mi-am cumpărat și o rochie din dantelă bej, de la Cocos Fortune. Cupele sunt întărite, cu burete, ceea ce este perfect pentru că nu sunt foarte dotată de la mama natură, iar niște cupe fără burete ar fi făcut imposibilă purtarea acestei rochii. În plus, poate fi purtată fără sutien. Singurul incovenient este fermoarul, care se întinde pe toată lungimea spatelui. Am eu o teamă la genul acesta de rochii, să nu cumva să se desfacă fermoarul și să rămân în lenjerie în mijlocul petrecerii. Mi-am ales tot măsura UK8 și rochia nu vine tocmai mulată pe corp (încă nu m-am obișnuit cu faptul că am scăzut în greutate și am reținerea de a comanda UK6 pentru că nu-mi doresc ca hainele să țipe pe mine).


    Sandalele acestea mi se par tare versatile. Sora mea și-a luat o pereche asemănătoare de la Zara, acum vreo două veri, dar nu cred că le-a purtat decât o singură dată. Problema este că purtăm măsuri diferite, așa că nu ne putem împrumuta încălțămintea. Am să port sandalele cu fuste albe cu broderie, rochii înflorate din materiale vaporoase și, desigur, blugi skinny.

    Nu am mai găsit link-ul tuturor produselor, însă bugetul pe care l-am alocat a fost de numai 50 lire pentru toată comanda (scăzând reducerea de 20%). Eu sunt mulțumită de ce mi-am luat cu aproximativ 250 lei :) Puteți profita de reducerile lor AICI!
   Să nu vă gândiți că asta este tot, pentru că eu mereu sunt vulnerabilă de sărbători, îmi place să mă răsfăț cu mici cumpărături. Am mai palsat două comenzi pe Asos între timp, pentru că au mai avut două coduri de reducere: unul de 20% și altul de 25%. Vă povestesc despre ce mi-am mai luat după ce voi primi comenzile :) Până atunci, mai intru să adaug câte ceva în wishlist, mai ales că se apropie ziua mea de naștere și trebuie să profit de scuza aceasta din plin!

vineri, 20 decembrie 2013

Bunătăți de la Sala Dalles



     Weekend-ul trecut am trecut a doua oară pe la Târgul de cadouri organizat în București, la Sala Dalles, despre care v-am mai povestit și în acest articol. Dacă prima dată am fost în recunoaștere și în alegerea ultimelor cadouri pentru Moș Nicolae, de data aceasta scopul a fost de pură relaxare.
     Știam de la bun început că vreau să umplu punguțele cu bunătăți, așa că am mers întâi direct la sursele pe care le știam de data trecută, iar apoi am mai vânat și alte standuri cu dulcegării.
     De la standul Lindt mi-am luat cele mai multe produse, printre care ciocolata albă cu migdale întregi, pe care am mai lăudat-o anterior. Ei bine, ciocolata aceasta elvețiană este foarte, foarte bună și sățioasă; doar o bucată este suficientă pentru a-ți satisface pofta de dulce pentru o zi întreagă. Prețul unei tablete este de 15 lei.
    Tot de aici am mai ales o tabletă de ciocolată cu alune de pădure întregi prăjite. Este o ditamai tableta de 300 g, cu alune crocante delicioase. Și aceasta este tot elvețiană, dei vă puteți imagina ce gust bun are. Prețul tabletei este de 18 lei.
    Marțipan, mult marțipan! Am mai luat câteva batoane, să le împart pe ici, pe colo, cu diverse sortimente. Un baton costă 3 sau 4 lei, în funcție de gramaj și sortiment.



     De data aceasta am fost cu sora mea Aurorași cu prietena noastră, Cristina. Aurora s-a desfătat la standul de ceaiuri și cafele, de unde s-a pricopsit cu câteva pungi de cafea foarte, foarte plăcut aromată. În cazul în care aveți împătimiți de cafea în familie le puteți oferiîn dar o cafea mai specială, cu o aromă aparte, într-un ambalaj drăguț. Dacă țin bine minte, prețul unei punguțe de 200 g este în jur de 28 lei. Pentru o punguță de ceai de 100 g, în diverse arome, veți scoate din portofel 10-12 lei, cam același preț ca la Cărturești.
    Cristina a fost cucerită de standul cu prajituri italiene, de unde eu m-am ales cu o delicioasă nuga cu fistic. Un baton costă 15 lei și sunt multe sortimente din care puteți alege. Eu l-am ales la întâmplare, pentru că vânzătorul m-a amețit când a început să înșiruie aromele.


   La recomandarea fetelor, am ajuns la standul celor de la Bucuria, celebrele bomboane moldovenești. Fiindcă nu am știu ce să-mi aleg, mi-am cumpărat un mix de bomboane la 20 de lei, adică o punguță legată cu fundă roșie cu peste 20 de  dulciurele de toate formele,cu arome fel și fel. Pachețelul ar fi un cadou minunat în special pentru cei care au trăit în era comunistă sau care au copilărit cu bomboanele Bucuria. Eu nu îmi amintesc de ele, poate am mâncat în copilărie ceva asemănător. Cu gândul la bomboanele cu struguri albi, cum am ajuns acasă am dat năvală în punguța cu bucurii, alegând bomboanele după pofta de moment. Rezultatul: o oarecare dezamăgire, pentru că bomboanele nu mi se par deloc fine, ci greoaie, pline de coloranți, așa cum mi le aminteam pe cele din copilăria mea. Totuși, în două-trei zile am dat gata punga, încercând fiecare bombonică în parte. M-au amuzat denumirile,ambalajele colorate și chiar cred că ar fi un cadou care ar stârni multe amintiri anumitor persone, pentru care bomboane precum Meteorit, Macul Roșu, Lapte de Pasăre și Miracol reprezintă o parte frumoasă din copilăria lor. Șisă nu uit de bomboanele DoReMI, Perinița, Caprice sau Grilaj, pe care le-am desfăcut ca un copil pofticios în căutarea bomboanelor cu jeleu fructat.
 
    Voi ați dat iama la dulciuri și alte bunătăți de Crăciun? Ce vă tentează și ce așteptați să mâncați, în cazul în care țineți postul Crăciunului?

*****

Xmas knitwear sale! Up to 80% off!
Starting from $12.99! Until the end of the month!
Comment under the product and try to get as more likes as you can!
The comment which gets the most “likes” will be prized with a free one as gift!
Already started! Don’t miss, girls!
Go: http://www.romwe.com/Christmas-Knitwear-Sale-c-378.html

joi, 19 decembrie 2013

Bijuteriile mele preferate


     Ca orice altă femeie, iubesc bijuteriile, așa că la inițiativa magazinului online BeSpecial.ro am decis să vă povestesc despre bijuteriile mele preferate. Desigur, am făcut o selecție, pentru că aș fi avut mult de muncă dacă mi-aș fi prezentat toate accesoriile care stau ascunse în diverse cutii și suporturi pentru bijuterii. Cum pe BeSpecial putem găsi bijuterii online, am căutat accesorii similare celor de pe site, deși recunosc că multe modele de podoabe din acest magazin mi-au făcut cu ochiul, pentru că sunt foarte frumoase.
    Mărturisesc că nu am multe bijuterii scumpe, în primul rând pentru că nu îmi permit să cheltuiesc o sumă mare de bani pe un accesoriu prețios și nici nu am vreun iubit extrem de bogat care să mă ”răsfețe” cu bijuterii extravagante, cum vedem în filmele de la Hollywood. În al doilea rând, îmi plac mai mult gablonțurile, în special cerceii și brățările, care sunt și mai accesibile ca preț. În plus, nu-mi place să port aceeași bijuterie de mai multe ori la rând, și nici nu vreau să stau cu grija că există posibitatea de a pierde un cercel sau un colier din aur.
   Nu ies din casă fără bijuterii, mai ales fără cercei. Îmi plac cerceii voluminoși, cu multe zdrăngănele,  pe care îi accesorizez la ținute boho-chic, dar la fel de mult îmi plac și cei finuți, delicați, pe care îi port purta la o ținută feminină. Când aleg să port blugi și un top simplu, prefer să port câteva brățări late, din lemn sau colorate, cu diverse imprimeuri. În materie de coliere, le prefer pe cele delicate, cu lănțișor subțire și un pandativ drăguț, pe care le port la rochițe diafane.


   Cum marea mea dragoste sunt florile, nici la bijuterii nu puteam să nu aleg să port altceva. Am cercei cu flori din material textil și mărgele de porțelan înflorate, brățări late din plastic cu imprimeu floral și alte bijuterii cu flori din rășină. Aleg de obicei culorile pastelate, de la crem la roz sau lila, eventual verde mentă, pentru că aceste culori oferă un plus de feminitate ținutelor. În plus, de fiecare dată țin cont de hainele din garderobă atunci când îmi aleg accesoriile, pentru a avea la ce să le asortez.
    Pe site-ul BeSpecial am găsit multe bijuterii cu flori care mi-au atras atenția, cum este cazul ceasului a cărei brățară este alcătuită numai din floricele roz. De asemenea, îmi plac cercelușii de dimensiuni mici sub formă de floare, pentru că vin frumos în ureche; cerceii sub formă de trandafiri crem cu mijloc oranj sunt accesibili ca preț și îi putem accesoriza la multe ținute vestimentare. Am găsit și o pereche de cercei din argint, care au în mijloc ametist, pe care îi putem purta la ținute mai elegante, de preferat cu părul prins, pentru a-i scoate cât mai mult în evidență. Florile din argint, decorate cu frunzulițe sunt feminine și prețioase.
    Nu puteam să nu pun ochii și pe o brățară lată, din lemn, care are un frumos model floral pictat. Această brățară poate fi completată cu alte două brățări simple, într-o singură culoare, după trendul actual.


     Și pentru că suntem în perioada sărbătorilor și suntem înconjurați de iubire și lumină, consider că putem purta cu mare drag bijuterii de culoare roșie sau sub formă de inimioară. Eu am un inel deosebit, cu o floare roșu-vișiniu cu strasuri în mijloc, pe care îl port cu multă plăcere în special în această perioadă a anului. Cercelușii sub formă de inimioare, decorați cu strasuri roșii mă ajută să transmit căldura pe care o simt în suflet față de persoanele dragi. Îi port cu părul prins și sunt puși în evidență de tortițele kidney.
   

    Și în magazinul online BeSpecial sunt disponibile o serie de modele de cercei, pandative și inele cu inimioare, unele dintre ele sunt roșii, însă altele sunt transparente. Am selectat două perechi de cercei: prima este reprezentată de două strasuri roșii sub formă de inimă, cu șurub,  iar cea de-a doua este mai elegantă, până și tortițele sunt decorate cu strasuri mici. 
    Cu siguranță că nici un inel frumos cum este cel de mai jos nu ar arăta rău pe degetele mele! Cu această ocazie putem să le cumpărăm cele mai frumoase bijuterii mamelor noastre, surorilor și prietenelor, iar domnii își pot transmite sentimentele de iubire față de iubite și soții prin intermediul unui cadou special, cum este cazul pandativului inimă cu cheiță.


     Dar să nu vă gândiți că port numai gablonțuri! Când particip la evenimente și la petreceri asortez la ținutele elegante niște bijuterii pe măsură. În primul rând, perlele sunt un accesoriu sigur, pentru că nu poți da niciodată greș cu ele. Chiar dacă sunt mai scumpe, este de preferat să optăm pentru bijuteriile cu perle naturale, care arată mult mai frumos și se mențin foarte bine în timp. Bijuteriile cu perle au fost purtate de nenumărate vedete-icon ale tuturor timpurilor și emană rafinament, bun gust și eleganță. Eu am un set compus din colier la baza gâtului și cercei mici,cu șurub.
   Când vine vorba de o ocazie specială, am grijă să aleg o rochie deosebită și niciodată nu uit de superbii mei cercei cu cristale, pe care îi păstrez cu grijă într-o cutiuță numai a lor. Pe lângă designul încântător, cerceii au și o poveste aparte, așa că țin la ei ca la o amintire dragă.



  Și pentru că nici site-ul BeSpecial.ro nu se lasă mai prejos, m-au încântat câteva bijuterii argint decorate cu perle, potrivite pentru ținute rafinate, elegante, de ocazie. La rochiile opulente este suficient să purtăm o singură bijuterie, cum este un inel diafan, ori o pereche de cerceluși suavi. Bijuteriile mai prețioase au o strălucire aparte, motiv pentru care ies mai ușor în evidență decât un gablonț. Un inel sau o pereche de cercei cum sunt cele de mai jos vor fi suficiente pentru a da ținutei aerul glamour pe care orice femeie și-l dorește.


  Cu siguranță voi mai strânge multe bijuterii în viitor, pentru că sunt slăbiciunea mea și le consider indispensabile unei ținute. Desigur,mi-ar plăcea ca măcar unele dintre modele pe care le-am admirat pe site să ajungă în casetele mele pentru de bijuterii. Acum îmi plac cerceii și brățările, însă nu se știe când voi iubi mai mult colierele, sau inelele. În orice caz, orice bijuterie spune o poveste, în măsura în care purtătoare știe cum să-i dea viață!

miercuri, 18 decembrie 2013

OOTD + Comandă Choies


    Comanda de pe Choies s-a lăsat așteptată mult și bine, încât la un momentdat eram sigură că nu o sa mai ajungă deloc la mine. Acum vreo câteva zile am zis să o mai urmăresc o dată folosind codul de tracking și am avut surpriza să constat că abia intrase în țară. Așa că speranța s-a reaprins în sufletul meu și curând am intrat în posesia coletului.
   De data aceasta, mi-am ales o bluză și două fesuri,unul roz și unul negru. Ambele fesuri au mesaje în partea frontală și sunt confecționaate dintr-un material destul de bun. Fesul negru a ajuns la iubitul meu și are inscripționat mesajul ”I wanna f*ck Rihanna”. Eu am fost mai decentă, așa că mi-am ales un fes roz aprins cu mesajul ”Comme des fuckdown”. Deși nu sunt o rebelă din fire, mi-a plăcut mult fesul, ideea, mesajul,așa cănu am stat pe gânduri când mi l-am ales. Prețul unui fes a fost de circa 13-14 $, însă acum niciunul dintre ele nu mai este disponibil pe site.

    În comanda am avut un pulover foarte subțire,care este mai degrabă o bluză. Mi-a plăcut imprimeul și mi-amdorit ca materialul să fie subțire și moale, plăcut laatingere, așa cum este în fapt. Partea din spate și mânecile sunt din tricot fin,iar partea din față este confecționată din șifon imprimat. Îmi place la nebunie mixul acesta de materiale, care fac ca această bluză să poată fi purtată și în zile mai reci, dar și când este mai cald afară. Mi-am ales măsura S și mi se potrivește, însă nu m-ar fi deranjat nici un M.

  Outfitul este completat de o pereche de blugi roz, a doua pe care mi-am luat-o de pe Asos. Geaca de blugi este cunoscută ca fiind un articol vestimentar versatil, așa că mă bucur de ea în cât mai multe variante cu putință. În picioare am purtat ghetele mele preferate de iarnă, din piele întoarsă și îmblănite în exterior, cu platformă, pe care le-am achiziționat in vacanta de acum doi ani, din El Cortes Ingles.


Sweater Choies
Jeans Asos
Boots Formul@ Joven
Jacket SheInside
Pink Beanie Choies





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...