vineri, 31 ianuarie 2014

Tehnologia, noul membru al familiei


Viața mea parcă-i o comedie
umană, dar invadată de tehnologie,
o simt cum se-agață de mine, cu insistență,
și parcă-s cuprinsă de dependență,
de laptop nu-mi vine să mă despart, îl închid și mă las pe spate, în pat
în 2 minute mă ridic să îi dau restart,
de teamă să nu pierd informații vitale
ditribuite non-stop pe rețelele-sociale.
Și de pe telefon primesc o notificare,
orișicând e vorba de-a cuiva aniversare,
am uitat de foaie, de pix, de orice scris sub formă concretă,
trimit repede un e-mail de pe tabletă.
În metrou, la birou, oriunde, o selfie îmi fac
cu I-phone-ul 5, și pe Facebook o încarc,
amicii mă bat la cap, de gura lor n-am să scap
până nu urc poza și pe Wazzup.
La teatru nu merg, nu am timp, nu am stare,
mă uit doar la filme în 3D- Vai, ce tare!
La concert de chitară, de pian să merg chiar nu pot
când am toate piesele pe noul I-pod,
nu cumpăr bilet și fără supărare
în căști am chiar o mai bună sonorizare.

Tehnologia, șmecheră, a făcut ea cumva
de s-a infiltrat în familia mea.
Din magazine și site-uri bine dotate,
mi-am luat an de an, cu grijă, de toate:
în salon, dormitor și în bucătărie
se vă amprente clare de tehnologie-
televizoare, tablete și celulare
am adunat până la sufocare.
Nici nu dau să ies bine din casă
c-o altă belea modernă m-apasă:
camera video, instalată de operator
se uită la mine ca la un infractor.
Când în mașină la drum m-am urnit
m-asigur că am gps-ul pornit,
port cu el un soi de conversație
până mă duce la destinație.

Ce viață nebună trăiesc, am nevoie de terapie,
Domnule doctor, sunt dependentă de tehnologie!

joi, 30 ianuarie 2014

Outfit: Ghete Cowboy


     De câteva zile ninge întruna, cernut, ca în poveste, dar cum sunt mai friguroasă de fel, prefer doar să admir iarna în toată splendoarea ei, de la fereastră. Și cum în ultimul timp temperaturile au scăzut considerabil, am stat mai mult în casă, așa că mi-a venit ideea de a vă prezenta articolele outfit-ului și separat, cum sunt în prima fotografie. Vă place ideea?
    Cu toate că nici astăzi ninsoarea nu a contenit, mi-am luat inima în dinți și am ieșit afară, unde am reușit să fac câteva poze drăguțe sub dansul fulgilor de nea. Am fost motivată de coletul primit de pe site-ul Kurtmann.ro, de unde mi-am ales 3 articole vestimentare superbe a căror valoarea totală a fost de numai 100 de lei. Probabil ați auzit de acest outlet grozav, care comercializează articole de îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii de la brand-uri cunoscute, precum Zara, Mango, Bershka, Tally Weijl, Pimkie și multe altele. De puțin timp, pe site au fost aduse produse de la un nou brand, Terranova.
    Prețurile articolelor sunt accesibile, mult mai mici decât în magazinele din mall, astfel că îți poți crea o întreagă ținută fără a face o gaură mare în buget. Eu am fost încântată de rapiditatea cu care a ajuns coletul, adică în numai 2 zile prin curier rapid, dar mai ales de calitatatea produselor primite: o pereche de ghete negre, un body și o pălărie neagră.
    Voi începe cu body-ul Bershka cu model geometric, pe care am pus ochii de la bun început. Îmi plac hainele cu imprimeuri colorate, iar body-urile mi se par feminine și ușor de asortat. De abia aștept să vină vara să îl port cu o pereche de pantaloni scurți și o pălărie de paie! Mi-am ales măsura S și mi s-a potrivit perfect, mai ales că body-ul este confecționat dintr-un bumbac ușor elastic.
    Outfit-ul a fost completat de o pereche de pantaloni de culoare negru și un cardigan subțire alb.
    În picioare port noile ghete Tally Weijl care au costat numai 55 lei; arată grozav, chiar dacă nu sunt confecționate din piele întoarsă. Botul ușor ascuțit, elementele decorative și lanțurile metalice bronz, precum și tocul comod au fost motivele pentru care am ales această pereche de ghete, ce poate fi purtată în aproape orice anotimp, mai puțin în zilele ploioase. În plus, mi se par versatile, așa că le veți mai vedea și în alte combinații, pe blog.
     Nu am putut să ies din casă fără o haină groasă, așa că am optat pentru paltonul negru cu inserții din piele ecologică, pe care l-am avut într-o comandă SheInside mai veche și pe care l-am purtat foarte des în acest sezon, fiind favoritul meu. Ca accesorii am optat pentru o geantă roșie, un colier cu elemente din lemn și metal, precum și pentru o curea împletită. Am avut grijă să nu ies cu capul gol, așa că noua pălărie Tally Weijl, decorată cu o curelușă împletită, a fost partenera mea de plimbare. Am avut norocul să găsesc pălăria cu o reducere de 40%, adică la numai 15 lei, un adevărat chilipir. Mereu mi-a plăcut acest model de pălărie, deși până acum nu am avut suficient curaj să-mi sumpăr una.
     Voi ați comandat ceva de pe site-ul Kurtmann până acum?


Ghete Tally Weijl / Kurtmann.ro
Pantaloni FrontRowShop.com
Body Bershka/ Kurtmann.ro
Cardigan H&M
Palton SheInside.com
Pălărie Tally Weijl/ Kurtmann.ro
Colier Bershka
Curea împletită Dorothy Perkins
Geantă Benvenutti



   Ați văzut noile modele? Dați click pe imaginea de mai jos pentru a vedea noutățile Kurtmann.ro: 

Kurtmann

Bijuterii din argint lucrate manual în Israel

  Când vine vorba despre cadouri deosebite, mă gândesc mereu la bijuterii, pentru că sunt pe placul tuturor femeilor. În plus, o bijuterie este un cadou potrivit pentru aproape orice ocazie, fie că este vorba despre o aniversare, o petrecere de logodnă sau o avansare pe plan profesional. De asemenea, un bărbat îi poate oferi iubitei sale o bijuterie oricând, din dragoste, fără a fi nevoie să existe o ocazie anume pentru a-ă dărui un accesoriu pe care îl merită.
   Cum se apropie Ziua Îndrăgostiților și, apoi, Dragobetele, m-am gândit să vă prezint magazinul online Regal Gold, unde puteți găsi cele mai frumoase bijuterii din argint lucrate manual în Israel. De la inele, brățări, cercei, broșe și coliere, toate modelele sunt deosebite și lucrate cu mare atenție la detalii. Bijuteriile sunt lucrate într-un stil neo clasic în mare vogă, design-ul lor este unul modern, iar raportul preț-calitate este unul dintre motivele pentru care îți vei dori să revii în acest magazin online.
   Pentru iubite, logodnice și soții, cele mai potrivite bijuterii sunt cele sub formă de inimioară, care transmit mesajul de dragoste într-o formă specială. În categoria Valentine”s Day sunt disponibile mai multe modele de pandative, inele și brățări perfecte pentru această sărbătoare a iubirii. O inimioară delicată purtată la gât îi va aminti iubitei tale cât de mult înseamnă pentru tine și cât de sincere sunt sentimentele tale.
   Dar dacă doriți ceva mai aparte, puteți opta, spre exemplu, pentru un ceas superb, confecționat din argint. Este preferatul meu datorită designului deosebit, care îl diferențiază de celelalte ceasuri pe care le-am văzut în alte magazine. Brățara și cadranul au o manoperă încântătoare, iar mecanismul japonez al ceasului are o garanție de 24 de luni.  Cadranul din sidef oferă un plus de strălucire acestui ceas, având capacitatea de a reflecta lumina. Cu siguranță acest accesoriu feminin va arăta minunat la încheietura oricărei femei, putând fi accesorizat la diverse ținute vestimentare.


   Pe lângă acest model, pe site mai sunt disponibile și alte ceasuri, toate lucrate manual din argint, cu niște detalii deosebite. Puteți alege preferatul vostru dintre ceasurile cu cadran rotund, oval, pătrat sau dreptunghiular, cu brățară metalică sau curea din piele, decorate cu flori sau simple. Un ceas este un cadou simbolic, chiar dacă în sine este numai un instrument de măsurare a timpului. Oferind unei persoane iubite un ceas îi oferi posibilitatea de a putea măsura timpul prețios pe care îl petreceți împreună , ori trecerea orelor până în clipa în care vă veți reîntâlni. În plus, un astfel de accesoriu este deopotrivă un obiect decorativ, cât și unul practic.

   Ție ce bijuterie ți-ar plăcea să primești în dar de Ziua Îndrăgostiților?

miercuri, 29 ianuarie 2014

Review: Crema nutritiva bio cu ulei de avocado și masline Apimond



   Experiența mea cu produsele penru îngrijirea feței Apimond a început acum ceva timp, când  m-am decis să folosesc produse noi pentru ten, în speranța că voi găsi o cremă de față care să se potrivească tenului meu, așa că mi-am ales Crema nutritivă cu ulei de avocado și măsline (Click aici) .
   Am ales acest produs deoarece deși aveam tenul cu tendințe de îngrășare, nu îl simțeam deloc hidratat. Crema de față este destinată persoanelor cu tenul gras sau cu tendințe de îngrășare, având o formulă non-grasă, care oferă hidratarea optimă datorită extractelor de avocado și măsline. Știam că proprietățile hrănitoare ale acestor două ingrediente naturale, însă am testat destule cosmetice pe bază de plante care promiteau marea cu sarea. 


   Crema are o textură aposoasă, datorită formulei non-grase, fiind o adevărată plăcere să o aplici pe piele. Eu o aplic pe pielea feței și pe gât de două ori pe zi, dimineața și seara, după procesul de curățare/demachiere a feței. Crema are o culoare alb-gălbui, însă imediat cum este puțin întinsă pe piele se transformă într-un lichid transparent.
   Deși are o consistență apoasă, este incredibil cât de hiratată rămâne pielea după aplicare, timp de câteva ore, fără a oferi senzația de îngrășare a feței. Dacă aveți tenul cu tendințe de îngrășare probabil ați observat că în momentul în care aplicați o anumită cremă de față aveți senzația de gras, de ten încărcat. Nu este cazul și cu această cremă, care se absoarbe rapid în piele, lăsând-o catifelată și împrospătată. Recunosc că după aplicare, dat fiind faptul că se absoarbe cu o ușurință de necrezut, reaplic crema de cel puțin o dată, pentru că senzația este un foarte plăcută.
    Este o cremă pe care o pot folosi fără probleme ca bază pentru machiaj, deoarece absorbției rapide, care lasă fața netedă, fără o peliculă grasă sau scămuțe, mici
   Prețul unui flacon de 50 ml este de 69 lei. Recipientul este din sticlă dură și este prevăzut cu o pompă pentru o dozare mai precisă. Sticluța este ambalată într-o cutie de carton albă, frumos imprimată.
    Mirosul cremei mi se pare foarte plăcut, în condițiile în care iubesc cosmeticele care miros a plante, natural. Se simte mai mult mirosul de măsline, care este mai pregnant.
   Crema mi-a ajuns pentru o lună și jumătate, timp în care am folosit-o de două ori pe zi, dar v-am mai spus că de multe ori am căzut pradă ispitei de a o refolosi. În concluzie, am fost încântată de acest produs și îmi doresc să îl folosesc și pe viitor sau să testez o nouă cremă de la Apimond, cum ar fi crema de față cu celule stem.
     Această cremă, precum și alte produse cosmetice și apicole, pot fi comandate de AICI.
 

 
    Mai jos aveți lista de ingrediente ale acestei creme de față. Cei de la Apimond garantează că ingredientele folosite provin din agricultura ecologică și că produsele nu conțin ingrediente chimice în parte.



marți, 28 ianuarie 2014

Laboratorul de creație

   

    Bine ați venit în Laboratorul de creație!
    Așa îmi numesc eu biroul, deși birou e cam mult spus. Laboratorul este spațiul meu de lucru, locul în care se conturează ideile, se muncește mult și cu drag și iau naștere creații unice Este locul în care nu mi-e teamă să visez, să râd, locul în care dintr-o simplă bucată de plastilină se naște cea mai frumoasă pereche de cercei, unde nicio idee nu este greșită sau prea idealistă. Aici orice este posibil, pentru că acolo unde imaginația este fără margini, și puterea de creație este nelimitată.
    Pentru cei care nu mă cunosc atât de bine, aș începe prin a vă spune că marea mea pasiune și ocupație, de mai bine de 5 ani, este lucrul manual. Mă joc cu plastilina Fimo și modelez cele mai năzdrăvane accesorii pe care le puteți vedea aici, dar în același timp cos la mașină sau de mână cele mai boeme articole vestimentare și accesorii. În ultimul timp, românii s-au familiarizat cu termenul de handmade, care sintetizează perfect ceea ce fac eu. Recunosc, o astfel de activitate este perfectă atunci când aduce și profit, însă pe lângă partea creativă mai ai nevoie și de puțină organizare și promptitudine în executarea comenzilor.
    În laboratorul meu creativ veți găsi întotdeauna totul bine organizat. De când mă știu am avut o manie cu organizarea și-mi place ca fiecare lucru să fie la locul lui, astfel că apelez la spații de depozitare de toate felurile, de la cutii simple și colorate la boluri, borcane sau alte recipiente reciclate pe care le decorez cu multă răbdare. 


    Poate vă întrebați ce caută o tablă pe lista de materii prime, însă este esențială în organizare, așa cum sunt și dosarele verticale în care depozitez formularele de expediere, chitanțele și diverse facturi. Partea magnetică a tablei este utilă pentru notarea ideilor spontane sau schițarea unui model care îmi vine în minte pe moment, precum și pentru notarea comenzilor urgente sau personalizate care trebuie livrate în timp util. Nu trebuie să lipsească buretele, dar mai ales markerele colorate, astfel că folosesc markerul roșu pentru notarea comenzilor urgente, iar cel negru pentru o prezentare de produse; markerul verde îl folosesc atunci când notez stadiul unei comenzi, cel mai adesea când aceasta a fost livrată. 
   Cel mai mare avantaj al acestei table îl reprezintă faptul că are două părți, așa că pe suprafața din plută pot prinde blocnotes cu diferite notițe, adrese și numere de contact, precum și articole din ziare și reviste în care mi-au fost publicate creațiile. Micile notițe mă ajută să păstrez în scris anumite detalii pe care le-aș putea uita, mai ales că omul nu are capacitatea de a reține toate informațiile. Cum eu lucrez cu comenzi personalizate, trebuie să fiu atentă la toate detaliile pe care clientul mi le-a dat la telefon sau personal. De asemenea, unii clienți doresc produse personalizate, așa că îmi trimit fotografii cu modelul dorit, pe care îl printez și îl prind cu un bold de planșă, până atunci când va trebui să-l prelucrez. Felicitările și scrisorile de mulțumire din partea clienților sunt foarte încurajatoare, mai ales că-ți oferă satisfacție pentru munca depusă, așa că le prind și pe ele pe panou, pentru a mă motiva atunci când am o pasă mai proastă de inspirație. 
   

    Pentru creația în sine, principala materie primă este plastilina fimo de modelaj de la Staedler, însă eu folosesc o formulă cu întărire prin coacerea în cuptor. Există și o versiune de plastilină cu uscare la aer, foarte rezistentă și ea, dar folosită mai ales în proiectele de bricolaj și decorare. Am grijă să-mi achiziționez plastilină în toate culorile curcubeului, iar apoi le combin între ele pentru a obține tonuri mai închise sau mai deschise de culoare. Pare greu de crezut, dar fiecare figurină în parte este lucrată manual până în cele mai mici detalii, fără a folosi vreo matriță. Chiar dacă nu am absolvit nicio școală de artă sau vreun curs de profil, am fost autodidactă, iar pasiunea m-a ajutat să-mi perfecționez stilul și să fac creații din ce în ce mai frumoase și mai bine lucrate. În funcție de sezon și de sărbători lansez colecții cu tematică; spre exemplu, în perioada Crăciunului lansez colecția de iarnă, cu oameni de zăpadă, Moș Crăciun, reni și spiriduși: 


    De Ziua Îndrăgostiților, bărbații au ocazia să le dăruiască iubitelor cele mai inimoase accesorii și bijuterii, iar de Paști iepurașul, coșurile cu ouă colorate și puii de găină sunt în centrul atenției. În plină vară înfloresc cele mai frumoase flori din plastilină de modelaj, care vor fi purtate la urechi, la gât sau la mână. 
   Anul acesta de Mărțișor pregătim o colecție de păpușele îmbrăcate în costume tradiționale, care să amintească tuturor cât de frumos este portul popular românesc:


    Dar pe lângă creații, și ambalajele trebuie să fie frumoase, atractive și bine lucrate. Când nu fac bijuterii sau haine, îmi place să mă joc cu foarfecele și hârtia și să fac pliculețe, să decorez cutii și alte recipiente de ambalare. Îmi plac colile colorate, de obicei alesele mele sunt cele în tonuri pastelate, dar și colile mari imprimate, pe care le achiziționez în funcție de tematica colecției. De obicei evit hârtia albă, care este mai dificil de manipulat, pentru că se poate murdări sau păta cu ușurință și nici nu este la fel de aspectuoasă ca una colorată. Pentru produsele lucrate la comandă am grijă să fac pliculețe personalizate, cu care reușesc să îi surprind de fiecare dată pe cumpărători. 
     Foarfecele simple sau cele cu model sunt de nelipsit și mereu cumpăr unele noi, mai ales când am nevoie de un decupaj precis sau lucrez cu un material textil fin și am nevoie de o lamă eficientă. Foarfecele cu model nu sunt numai pentru copii, ci sunt foarte utile în decorațiunile de tip DIY (do it yourself), transformând un plic sau o felicitare banală într-una specială, unică. Pe lângă acestea, celelalte ustensile de nelipsit sunt capsatorul și perforatorul; nu folosesc perforatorul doar pentru a pregăti hârtiile pentru mapă sau biblioraft, dar și pentru a da găuri pungilor de împachetat.  Prin găuri introduc o panglică satinată pe care o leg în fundă, sau sfoară de sac, în funcție de tipul accesoriilor comandate.
    De obicei, preferata mea este hârtia natur/maro, care are un aspect vintage, învechit și poate fi decorată în fel și fel de modalități, iar de fiecare dată rezultatul este încântător. Optez pentru plicurile natur gata făcute, pe care le decorez cu diferite decupaje, fie prăjiturele, ceainice, flori sau animăluțe. Când îmi permite timpul, mă relaxez desenând pe plicuri cu carioci colorate, așa cum făceam în copilărie, numai că pe atunci abia începeam să-mi exersez talentul artistic. 
    Un alt articol nelipsit în laboratorul meu de creație este lipiciul, bunul meu prieten care mă ajută să-mi pun în aplicare ideile. Folosesc de le lipiciuri lichide și solide pentru hârtie și carton, până la aracet și adezivi pentru polimer, textile și metale. Lipiciul de hârtie este favoritul meu și mereu le aleg pe cele pe bază de apă, care nu sunt foarte lipicioase la contact cu pielea. Când fac ambalaje și mici decorațiuni, am grijă să cumpăr cele mai bune lipiciuri, chiar dacă sunt mai scumpe (în școala generală, la orele de lucru manual foloseam cel mai ieftin lipici de pe piață și după o oră întreagă de muncă cu dăruire vedeam cum proiectul meu se duce pe apa sâmbetei datorită lipiciului de proastă calitate).

    
    După ce am creat accesoriile și am pregătit plicurile și pungulețe pentru ambalare, este timpul să mă ocup de livrarea comenzilor. În cazul în care livrez personal comenzile, optez pentru punguțe frumos decorate. Însă ,de cele mai multe ori apelez la poșta română sau la serviciile de curierat, iar comenzile sunt expediate în cutii, sub forma coletelor. Pe lângă hârtia de ambalat,  cele mai importante  materiale sunt cuterul și benzile adezive de diferite grosimi.
    Comenzile care conțin mai puține accesorii sunt livrare în plicuri cu bule, care asigură protecția produselor, sunt practice și potrivite pentru perioadele mai aglomerate. Atât pentru plicuri, cât și pentru colete, folosesc etichetele adezive, pentru că este mai ușor să completez adresa mea și a destinatarului pe acestea și apoi să le lipesc pe pachet. În cazul în care nu folosesc etichete, completez adresele cu un marker permanent, care să nu se șteargă de pe ambalaj și să am siguranța că pachetul ajunge la destinație. 
    De nelipsit pe masa de birou este agenda; în ea trec fiecare comandă, adică numele și adresa clientului, precum și lista cu produse dorite. Astfel, îmi este ușor să țin evidența comenzilor și să păstrez adresele de e-mail, având posibilitatea de a trimite e-mailuri informative cu noile colecții lansate. Fiecare comandă în parte este importantă și tratez fiecare cumpărător cu aceeași atenție; un client dezamăgit reprezintă un eșec în activitatea mea, în timp ce un client mulțumit înseamnă o reală satisfacție. La orice colet mă comport ca și când ar fi pregătit pentru mine, gândindu-mă cum mi-ar plăcea mie să fiu surprinsă de conținutul coletului respectiv. Fără o agendă mi-ar fi imposibil să am o evidență a comenzilor și probabil că nu aș reuși să expediez anumite comenzi la timp. 
  
   Așa este organizat laboratorul meu de creație, un spațiu de lucru încă nu atât de personalizat pe cât mi-aș dori, în primul rând datorită spațiului limitat. Cu toate acestea, am grijă să nu-mi lipsească nimic și mă aprovizionez cu materialele și articolele de papetărie necesare, astfel încât să-mi pot desfășura activitatea handmade cu dăruire și seriozitate, ca și până acum.

* Creații de poveste lucrate manual din plastilină de modelaj 
(Mickey și Minnie, Batman, SuperMario, Mica Sirenă, Alice în Țara Minunilor)

*Accesorii handame și cutii decorate manual

*Diverse articole de ambalat și decorațiuni
(pliculețe, pungi, cutiuțe și semne de carte)


duminică, 26 ianuarie 2014

Cele mai recente achiziții

   Astăzi a venit vremea să vă prezint ce achiziții am mai făcut în ultimul timp, mai exact în ultima lună, în care am cheltuit mai mult decât mi-am propus și am văzut cum economiile mele s-au diminuat considerabil. Dacă de obicei sunt destul de calculată, mai ales că am destule haine și cosmetice, luna trecută s-a întâmplat să cad pradă mai multor ispite. Deja mi-am făcut o adevărată colecție de pulovere, cele mai multe dintre ele sunt în culori pastelate, cum sunt cele de mai jos.


  Puloverul bej cu broderie l-am luat de pe Oasap.com, și l-am purtat de multe ori până acum, devenind rapid unul dintre preferatele mele.  Chiar dacă nu aveam prea multe așteptări, m-a surprins calitatea lui, mai ales că s-a comportat foarte bine după prima spălare. Cât despre puloverul cu dungi, mai am unul similar, numai că dungile sunt verzi și probabil vă amintiți de el, pentru că vi l-am prezentat într-un outfit acum ceva timp. Mi-a plăcut materialul moale și lejer, așa că am mai comandat unul, numai că acesta este un pic mai scurt.



  
   Bluzița bej era trecută și în wishlistul aniversar, așa că am reușit să o bifez. Deși în pozele de pe site mi se părea mai simpatică, în realitate nu sunt chiar așa de mulțumită de ea. De ce? Pentru că deși știam că are croiala high-low, în partea din față este cam scurtă, iar materialul din față este un tricot foarte subțire și transparent, care lasă totul la vedere. Are și un avantaj ,și anume acela că va fi ușor de asortat datorită culorii.


   Pantalonașii scurți din piele ecologică m-au cucerit de la prima vedere și am stat ca pe ghimpi până i-am comandat, de teamă să nu se epuizeze stocul. Văzusem în imagini că sunt hot pants, dar speram că poate manechinul este mai slab și îi are ridicați mai sus. Din păcate, m-am amăgit singură, pentru că pantalonașii deșii au talia înaltă, vin ca niște chiloței. I-am purtat, dar mă gândesc să îi modific cumva, ca să-i pot purta la vară fără probleme.


   Într-o postare mai veche vă povesteam despre rochiile bandage, unele dintre cele mai frumoase modele, în opinia mea. Marea mea problemă este că nu mă simt deloc bine în aceste rochii, pentru că sunt foarte mulate și simt că mă strâng și nu mă lasă să respir. Cu toate astea, am căzut pradă ispitei și mi-am comandat o rochie bandage dress mentolată, cu aplicații metalice aurii în partea din spate.. Materialul este de foarte bună calitate, iar rochia urmează liniile corpului. 


   Dintr-un magazin local, un fel de outlet de accesorii, deși e ușor exagerat termenul, m-am ales cu câteva bijuterii pe care le-am purtat în câteva rânduri și care mi-au devenit dragi. Toate bijuteriile sunt de la branduri cunoscute, însă fac parte din colecții mai vechi. M-am oprit la un inel de culoare bronz cu camee pastelată și strasuri de culoarea chihlimbarului. Îmi plac inelele ajustabile și le evit pe cât de mult posibil pe cele fixe, mai ales când le comand de pe internet.


    De când am devenit roșcată sunt cu ochii numai după lucruri verzi, deși nu mi-am cumpărat prea multe. Până la urmă m-am ales cu acești cerceluși cu aspect vintage, cu discuri din sidef. Nu au ieșit prea bine în poză, dar mie mi se par tare drăgălași și se potrivesc de minune cu noua culoare a părului.


   Când am văzut acest colier am oftat pentru că mi-aș fi dorit să găsesc două la fel și să le transform într-o pereche de cercei. Dar cum nu am fost atât de norocoasă, am rămas la colierul cu inimioară și lacrimi metalice, care are un lănțișor subțire, dar destul de rezistent.


   De pe BeSpecial.ro mi-am ales un frumos ceas argintiu cu floricele roz. Chiar dacă brățara îmi era largă și ceasul aproape că îmi scăpa de pe mână, am reușit să-l ajustez și să-mi vină perfect. Pe site era disponibilă și varianta pe bleu, la fel de simpatică și de ușor de asortat. Mi-ar plăcea și această variantă, deoarece este un accesoriu delicat și feminin. 
   M-am răsfățat și cu un ruj de la cunoscutul brand BellaPierre. Pe site era disponibil doar în trei nuanțe, iar eu am ales-o pe cea mai deschisă, numită Catwalk. Rujul este într-o nuanță nude, foarte naturală. Voi reveni cât de curând cu un review al acestui produs cosmetic.


    Și chiar dacă nu aveam nevoie de un parfum, am mai bifat încă ceva de pe lista de dorințe aniversară, mai precis setul parfumat Parlez-moi d”Amour de la John Galliano. Am comandat setul de pe Strawberrynet.com și chiar dacă a fost un blind-buy am avut norocul să mă îndrăgostesc imediat de aroma sa floral-fructată. În comandă am mai avut două geluri de păr profesionale Jonathan, aflate la promoție, care au ajuns la iubitul meu, pentru că eu nu prea folosesc produse de styling deoarece am părul subțire și se îngrașă oricum mult prea repede.
  
   Voi ce achiziții ați făcut în ultima perioadă sau ce anume plănuiți să vă cumpărați în viitorul apropiat?

sâmbătă, 25 ianuarie 2014

Bunătăți apicole de la Apiland


    În luna noiembrie a anului trecut m-am înscris la campania de testare a Lăptișorului de matcă pur de la Apiland. Deși recipientul primit nu avea decât 10 grame, am reușit să gestionez produsul în așa fel încât să-i găsesc cât mai multe întrebuințări, pentru a mă bucura de beneficiile acestui miracol natural din stup. Pe parcursul campaniei am folosit lăptișorul de matcă atât pentru consum, cât și pentru realizarea de măști pentru păr și ten. În decembrie am avut marea bucurie să fiu desemnată câștigătaorea campaniei, iar premiul a constat în produse la alegere de pe site-ul Apiland(vezi aici) în valoarea de 500 lei.
   Apiland este un magazin online care comercializează produse apicole din Transilvania. Astfel, cu numai câteva click-uri ne putem alege cele mai delicioase bunătăți din stup, precum miere, lăptișor de matcă pur, propolis, polen, păstură, dar și săpunuri pe bază de miere. Pe site există o categorie specială destinată produselor marca Manuka: pe lângă mierea deja celebră, aici puteți descoperi multe cosmetice atractive. Prețurile produselor apicole sunt accesibile, plus că putem alege dintr-o varietate destul de mare. Dacă ne permitem și ne dorim un răsfăț cu cosmetice naturale, atunci vom considera achiziționarea cosmeticelor Manuka ca fiind o adevărată investiție în frumusețea noastră.
    Site-ul arată simpatic și este ușor de navigat. Există un prag minim pentru comandă, de 50 lei. Produsele Apiland sunt expediate în toată țara, iar pentru comenzile cu valori mai mari de 200 lei se asigură transportul gratuit (altfel costul transportului este de doar 10 lei). Livrarea se face prin curier în orașe, iar în zonele rurale prin poșta română.
 

    Dar să trecem la partea mai interesantă și să vă arăt ce bunătăți mi-am ales de pe site, pentru că sunt convinsă că v-am stârnit curiozitatea. E bine de știut că am împărțit premiul cu sora mea, așa că pe lângă produsele din prima fotografie au mai fost și altele. În primul rând, nu am rezistat să nu-mi aleg  niște borcănașe de miere, așa că am ales două sortimente, de tei și de salcâm, ambele sortimente au fost la 450 g. Mierea de tei este foarte parfumată și chiar dacă se cristalizează, este delicioasă; prețul unui borcan este de numai 15 lei. Cea de salcâm este mierea care cristalizează cel mai greu și este și preferata mea, pentru că este foarte ușoară, iar gustul nu foarte dulce; prețul său de pe site este de 22 lei/ 450 g. În fiecare dimineață mănânc câte o lingură de miere, iar când am poftă de ceva dulce aleg să bag lingurița în borcan decât să mănânc dulciuri.

   
    Pentru că am fost încântată de eficiența lăptișorului de matcă pur bio atunci când l-am testat, nu am stat pe gânduri și mi-am ales încă două flacoane mai mari, de 25 g fiecare. Apiland ne pune la dispoziție lăptișorul de matcă în recipiente de diferite gramaje, de la 10 g până la 100g. Pentru un borcănaș mic prețul este de 19 lei, în timp ce pentru cel mai mare de 159 lei (este simplu să calculăm și să observăm că este mai avantajos să optăm pentru flaconul cel mai mare, pentru că facem o economie de 30 lei).
    Despre lăptișorul de matcă puteți afla mai multe informații din cele 3 articole cu care am participat la campanie:

    1. Lăptișor de matcă pur bio Apiland
    2. Mască de păr homemade cu lăptișor de matcă
    3. Mască de față homemade cu lăptișor de matcă


    Am fost curioasă în privința produselor Manuka, așa că mi-am ales și două Paste de dinți Manuka Health, cu miere și propolis, cu proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii. Produsă în Noua Zeelandă, promite să protejeze dinții împotriva cariilor și a plăcii dentare. De la prima utilizare am remarcat lipsa fluorului din compoziție și în loc de mirosul puternic mentolat, are un miros de plante, foarte plăcut. Prețul unui tub de 100 g este de 32 lei. Voi reveni cu un review al acestei paste de dinți care mi-a atras atenția, însă aștept să o folosesc mai mult timp pentru a-mi face o părere despre ea.

 
    Bunătățile din stup m-au atras cel mai mult, pentru că am citit mult despre beneficiile acestora și am decis să încep și eu un tratament cu polen crud. Astfel, mi-am ales o cutie de polen crud bio de prun și două cutii de polen de trandafir sălbatic. O cutie de polen are 250 g și este disponibil în două variante: simplu sau bio. Prețul polenului bio de prun este de 36 lei și este este denumit „Îngerul păzitor al sistemului digestiv”. Polenul bio de trandafir sălbatic costă 29 lei și este considerat „Îngerul păzitor al colonului și al imunității”. Am ales aceste două sortimente pentru că am probleme cu stomacul și cu colonul, așa că mi-am propus să am grijă de ele și pe care naturală, pentru că medicamente am luat destule până acum. Deși la început nu mi-a plăcut gustul dulce al polenului, acum mănânc cu plăcere câte o lingură în fiecare dimineață, înainte de masă. Promit să revin cu informații despre acest produs apicol, dar aștept să treacă măcar o lună, timp în care să îl consum zilnic.


    Săpunurile cu miere și alte arome m-au atras de la început, prin forma lor hexagonală, asemănătoare unui fagure. Mi-am ales două săpunuri cu lavandă și unul cu ulei de măsline. Un săpun cântărește 100 g, iar prețul lui este de 11 lei. Sunt foarte cremoase, hidratante și nu usucă pielea. Am început să îl folosesc pe cel cu lavandă, atât pe față, cât și pe corp. Face o spumă fină, iar aroma de levănțică este naturală și te împrospătează rapid.

    Profit de ocazie să le mulțumesc încă o dată celor de la Apiland și Brander pentru această campanie, iar pe voi vă invit să descoperiți bunătățile Apiland (click aici)!

Poema aventurierului

S-au prins de gene-alene mici mărgele
și pe obraz au curs ca lacrimi grele,
când tu în noaptea rece de scaun m-ai legat
cu brâuri și cravate, jumate dezbrăcat,
și-n loc de sărutări și mângâieri discrete
tu m-ai lăsat aici, în boxeri și șosete,
nu vreau să joc rolul de victimă,
dar te visam în lenjerie intimă,
dansând lasciv, cu corpul tău în marmură sculptat
dar am căzut în plasa ta, cum cade-orice bărbat,
la cină când am mers vorbeai despre copii,
în timp ce eu gândeam numai la lenjerii.
Și te doream, să-ți mângâi pielea rozalie
pudrată cu miros de iasomie,
și umerii rotunzi și moi
să îi cuprind cu mii de sărutări.


Și draga mea, eu nici nu am pretenții
când vine vorba despre lenjerie sexy:
mi te imaginam în pat, pe perne moi,
stând doar în chiloței, cu sânii goi,
și pentru că tot omul cade în păcat
iar sub dantele, broderii frumoase
se ascundeau ale lui Venus coapse,
și pielea îți lucea, sub picuri de lumină
de îmi păreai nu pâmânteană, ci divină,
mă îmbătam de-amor, sub flacăra difuză,
eram artist în suflet, iar tu îmi erai muză!


Dantele fine, funde de satin, parfumul fin
sunt toate-acum doar ură și venin,
că-n loc de dulci tandrețuri, mângâieri
tu te-ai pornit să-mi judeci micile plăceri,
și parcă-s urmărit aievea de blesteme
de am ajuns să fiu legat acum de patru lemne,
iar tu vrei doar în teorie pedepse să-mi aplici,
și bine ar fi fost de te-ai fi răzbunat c-un soi de bici!
Cu vorbe aspre-ai început s-arunci în mine
căci mi-ai aflat de-ndată câlcâiul lui Ahile:


- Vezi bine, dragule, că nu-s o ușuratică
și n-am ajuns în pat, cum ai fi vrut, după cina romantică,
când ți-am vorbit despre familie și obligații
pesemne că te-a luat cu palpitații,
obișnuit cu rolul tău de aventurier
în ale-amorului n-ai vrea s-ajungi șomer,
și-n următoarele decenii de trăit
numai cu-aceiași prăjitură să tot fii servit.
De-ai fi avut numai puțin răbdare
ai fi aflat că nu-s o oarecare,
și chiar de par, nu sunt deloc cuminte,
plus că eu port doar lenjerie sexy sub veșminte,
vara ai să mă vezi doar în costume de baie
că nu pot să ascund sub pantaloni așa picioare!
De sărbători aș fi umblat în casa toată
doar în costume de Crăciuniță îmbrăcată,
la orice oră din noapte și din zi,
ți-aș fi făcut întruna jucării.
Dar tu ai suflet de explorator în dragoste,
în tine orișice femeie vede-o pacoste!

vineri, 24 ianuarie 2014

Colecția Luxe de la Avon


   A trecut mai bine de un an de când Avon a lansat colecția de produse de lux intitulată simplu Luxe (Click aici), care prin noiembrie 2012 includea vreo 8 produse de machiaj, dacă țin bine minte. La un an de la lansare, colecției Luxe i s-au adăugat produse noi, dintre care cel mai cunoscut este parfumul Premiere Luxe.  Am avut ocazia să îl folosesc și  mi-a plăcut la nebunie de la prima pulverizare.
   Ambasadoarea produselor Luxe este Loredana Groza, iar reclame la produsele Avon din această gamă au apărut peste tot pe unde a apărut vedeta autohtonă, atât la tv, cât și la propriile concerte. Cert este că produsele își merită reclama care li se face și cel mai mult mă încântă faptul că prețul lor este accesibil, astfel că putem folosi produse de o calitate bună fără să dăm pe ele o căruță de bani. 
   Eu am avut surpriza să primesc în dar mai multe produse din colecția Luxe, de la scumpa mea prietenă Dana, care reprezintă cu succes zona Avon Prahova. Așa că într-o zi m-am pricopsit cu parfumul, o trusă de farduri, rimel și două rujuri, care s-au instalat imediat în trusa mea de machiaj.


     Am folosit multe parfumuri de la Avon, mai ales că într-o periodă am fost eu însămi reprezentant și îmi comandam produse fără să mă gândesc dacă am și cu ce să le plătesc, așa că pot spune că unele dintre ele s-au ridicat deasupra așteptărilor mele, în timp ce altele m-au dezamăgit profund. Recunosc însă că toate parfumurile Avon la prețuri mai mari , cum ar fi Today, Tommorrow, Christian Lacroix Rouge sau U by Ungaro și-au meritat banii. Așa stau lucrurile și cu Premiere Luxe(Click aici), un parfum din categoria Floral- cypre, deosebit de senzual, cu influențe orientale. Sticla m-a cucerit de la prima vedere, este elegantă și are un design clasic, fiind inspirată de sticluțele de parfum vintage. Aroma persistă pe piele și te încântă, treptat, cu notele de grepfrut, iasomie și patchouli. Prețul standard al parfumului este de 115 lei, însă îl puteți găsi la reducere cu până la 50% în catalogul Avon.


     Dana mi-a adus Rimelul Luxe(Click aici) în nuanța maro, ceea ce m-a încântat peste măsură, pentru că am o slăbiciune pentru rimelurile care au altă culoare decât negru. Desigur, dacă vă doriți ochi foarte intenși și un machiaj dramatic, varianta Black este cea pe care trebuie să o încercați, însă dacă vă doriți un machiaj frumos, natural, atunci rimelul maro este mai mult decât potrivit. Îmi place periuța cu fire dese, de dimensiuni diferite, care permite definirea fiecărui fir în parte, fără a-l încărca cu mascara. Genele sunt alungite, iar dacă aplici rimelul în două straturi, genele capătă un volum plăcut.



    Cu rujurile Luxe(Click aici) am mai avut tangențe în trecut, când am consumat un tub în mai puțin de o lună, pentru că avea o textură cremoasă extrem de plăcută, astfel că îți dorești să îl aplici în continuu. Dacă eu am avut o nuanță nude, de data aceasta am optat pentru un ruj Luxe și unul Luxe Glitz Couture în alte nuanțe. Prețul standard al unui ruj este de 29 lei, însă în diverse campanii îl puteți găsi la prețuri mai avantajoase, deși nici 29 lei nu este o sumă mare, având în vedere calitatea produsului. Un plus ar fi și faptul că rujul este disponibil într-o gamă largă de nuanțe, care mai de care mai frumoasă.

 
    Rujul Luxe Glitz Couture, nuanța Glimmering Pink a ajuns la sora mea, pentru că eu am ”împrumutat” de la ea rujul nude și trebuia să mă revanșez. Are o nuanță discretă, care se observă foarte puțin de buze, oferindu-le un aspect natural, plăcut. Rujul conține sclipici, așa că buzele vor căpăta irizații aurii.


      Pentru mine am păstrat rujul Luxe nuanța High Style Coral, care este un roșu mai închis, ușor cărămiziu, fără a fi un roșu intens, țipător. Are o textură foarte cremoasă, acoperă frumos buzele și se simte plăcut. Se păstrează bine pe buze, fără a se șterge cu ușurință și a fi nevoie să fie aplicat la un interval scurt de timp.
 

  Și ca un copil cuminte ce sunt, am primit și o trusă de farduri, toate foarte, foarte frumoase. În primul rând, mi-a plăcut ambalajul, cutia este foarte elegantă, luxoasă, iar fardurile sunt perfecte pentru un machiaj boem, natural. Trusa include un fard roz mat, unul maro mat, un fard auriu închis și unul maro deschis cu pigmenți aurii, un fard pentru iluminare și un aplicator cu două capete cu burete.
   Voi ați folosit vreun produs din gama Luxe by Avon? Dacă răspunsul este da, ce anume v-a plăcut la acel produs?



joi, 23 ianuarie 2014

Ceasuri cu flori


    Dacă îmi urmăriți blogul, știți că îmi plac la nebunie lucrurile cu flori, indiferent că este vorba de haine, genți sau accesorii. De curând am primit un ceas roz cu floricele în comanda BeSpecial, de care m-am îndrăgostit la prima vedere. De ce? Păi, în primul rând pentru că are brățara cu flori, iar în al doilea rând pentru că este roz. Eu niciodată nu m-am dat în vânt după ceasuri, chiar dacă am văzut multe modele superbe până acum. Unele au niște prețuri mult prea mari pentru bugetul meu și nu știu dacă sunt dispusă să fac o asemenea investiție, mai ales că pentru mine un ceas este un accesoriu ca și brățara, cu rol pur decorativ.
    Ceasul roz  a costat 45 lei, dar nu mai este disponibil pe site. Totuși, dacă vă place modelul, puteți opta pentru varianta pe bleu, care este la fel de simpatică și poate fi comandată de aici.
    Eu am avut o mică problemă, în sensul că brățara ceasului, care măsoară în jur de 19 cm, mi-a fost cam largă și aproape că îmi scăpa de pe mână. Ar fi fost mai bine ca brățara ceasului să fie ajustabilă, pentru că unele persoane au încheietura mai subțire. Am avut însă norocul să îl ajustez cu ușurință, mai ales că eu mă și ocup cu confecționarea bijuteriilor (vezi aici). În mai puțin de 5 minute lungimea ceasului a fost ajutată și imediat l-am pus la mână, unde a stat până a doua zi.


    Cine are mai multă răbdare, poate să caute acest model, dar și altele cu flori pe site-uri precum e-bay.com, unde cu siguranță se găsesc o serie de modele frumoase la prețuri mai convenabile. Totuși, mie prețul de 45 lei mi s-a părut accesibil, dar dacă nu aș fi știut să ajustez lungimea probabil că aș fi fost dezamăgită, pentru că nu aș fi putut să-l port (mi-ar fi căzut de pe mână).
   Ceasul este finuț și merge purtat la ținute femine, cu rochițe sau bluze delicate. Pe lângă cadranul roz deschis, ceasul are șase floricele într-o nuanță mai intensă de roz. Este primul ceas pe care îl port în ultimii 5-6 ani, așa că m-a făcut să stau cu ochii pe cadran tot timpul. Uitasem cum este să ai ceas la mână și să verifici constant ce oră este, mai ales atunci când nu ai nimic de făcut.


    Noul meu ceas m-a făcut să caut și alte modele de ceasuri cu flori, iar cum internetul nu duce lipsă de nimic, am găsit o sumedenie de astfel de accesorii, care mi-au încântat privirea. Cu greu am făcut o selecție de 6 ceasuri, care au modelul floral fie imprimat pe cadran, fie pe brățară. Unele dintre ele au prețurile destul de mari, însă cine își dorește cu adevărat un lucru face economii și intră în posesia lui, în cele din urmă.
    Voi ați purta ceasuri cu flori sau vi se par mult prea încărcate/colorate? 


1. Asos.com- 125 lei
2. Jcpenney.com - 135 lei
3. Debenhams.com - 110 lei
4. Bluefly.com - 255 lei
5. LordandTaylor.com - 985 lei
6. Guess.com - 500 lei


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...