duminică, 12 iunie 2016

Uleiul de cocos pentru păr, ten și corp


   Cine n-a încercat până acum uleiul de cocos, nu știe ce a pierdut! După uleiul de floarea-soarelui și cel de măsline, pe care le folosim îndeosebi în bucătărie, uleiul de cocos este cel mai cunoscut. Și, jos pălăria în fața lui, deoarece este o minune de la natură și vă veți convinge de acest lucru după ce veți începe să-l folosiți. În plus, mirosul de cocos „de la mama lui” este extrem de plăcut, nu foarte intens, ci suficient cât să lase plăcut parfumată pielea sau părul, după caz. Există, desigur, și ulei de cocos fără miros, acela fiind destinat utilizării în bucătărie ori de către persoanele care nu tolerează mirosul de cocos. Dacă vă încadrați în această ultimă categorie, folosiți cu încredere uleiul de cocos fără miros, deoarece vă veți bucura de un produs vegetal de excepție.

  La mine acasă, borcănașul cu ulei de cocos este nelipsit de când l-am descoperit. În general, îl folosesc pe cel de la Solaris, disponibil în 3 gramaje diferite, pentru că susțin brandurile autohtone și mereu am fost mulțumită de calitatea acestuia. Dacă vă bate gândul să comandați online sau să cumpărați dintr-o farmacie-plafar un ulei de cocos, atunci ar fi bine să știți că întrebuințările acestuia sunt numeroase, așa că nu vă veți plictisi de ritualurile de frumusețe al cărui protagonist este:

1. Ten :

 •  Hidratant intensiv pentru persoanele cu tenul foarte uscat sau ridat. El are consistență solidă, ori se poate topi în apă caldă și se aplică ca atare pe față, ori în combinație cu alte ingrediente naturale, cum ar fi untul de shea. 
 • Demachierea este floare la ureche cu ajutorul unei dischete demachiante înmuiate în ulei de cocos. Acest ritual de îngrijire este eficient și în cazul machiajului waterproof și este recomandat tuturor tenurilor, dar mai ales persoanelor care au ochii sensibili sau probleme de vedere. 

2. Corp:
 • Scrub de corp - în amestec cu alte ingrediente naturale precum sarea sau zahărul. Acestea din urmă au rol de particule abrazive pentru o curățare optimă, în timp ce uleiul de cocos împiedică uscarea pielii.
 • Epilare - uleiul de cocos este grozav pe post de calmant după epilare, fiind și un grozav after-shave pentru bărbați, datorită proprietăților sale antibacteriene și calmante.
 • Anticelulitic eficient- administrat pe piele prin masaj energic în următoarea combinație: 125 ml ulei de cocos + 2-3 picături ulei esențial de grapefruit

3. Mama și copilul
 • Previne vergeturile - din timpul sarcinii, prin masaj zilnic
 • Masaj pentru bebeluși - uleiul de cocos este ideal pentru pielea sensibilă a beblușilor
 • Alăptare - mamele care alăptează consumă zilnic 3-4 linguri de ulei de cocos împreună cu vitamina D, pentru a spori cantitatea de lapte și aportul nutritiv din acesta
    
    Dacă vă tentează să folosiți uleiul de cocos pentru uz intern sau extern, atunci vă recomand să luați în calcul și gama de uleiui de cocos din magazinul naturist Vegis (bio, convenționale, cu miros, fără miros, pentru gătit): 

2 comentarii:

 1. trece-l pe lista si intern...incearca in cafea dimineata!

  RăspundețiȘtergere
 2. De masaj nu beneficiaza doar copiii sau zonele cu celulita, e grozav!
  pupici

  RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...