joi, 6 octombrie 2016

Ce probleme pot întâmpina persoanele care învață anumite limbi străine

 

     Copiii in general invata o limba straina aleasa de parinti. Parintii aleg in functie de ce cred ca i-ar fi cel mai util copilului. In general, in Romania copiii invata de foarte devreme limba engleza. Centrul de Limbi Straine Echo Kids organizeaza periodic o multime de cursuri pentru copiii de toate varstele de la 4 la 17 ani. Cand copiii sunt mici, aleg parintii. Daca sunt ceva mai mari, aleg ei limba pe care vor sa o invete, apoi parintii   se   ocupa de gasirea unui centru competent asa cum e cel de pe http://www.echokids.ro/cursuri-de-engleza-pentru-copii/.

    La Echo Kids copiii invata si alte limbi straine, nu doar engleza.   Ei   mai   pot   invata:   franceza,   germana,   italiana,   spaniola,   chineza   sau japoneza. Cand vine vorba de invatarea unei limbi straine, anumite persoane invata mai usor, altele mai greu. Sunt persoane care invata din placere, si persoane care invata din necesitate.

     In cele ce urmeaza vreau sa iti vorbesc putin despre problemele pe care le poti intampina atunci cand vrei sa inveti o limba straina sau atunci cand vrei sa-tiduci copilul la un curs de limbi straine, dar si de cat de usor este sa inveti anumite limbi straine. Si, vom incepe cu limba engleza, limba straina care se poate vorbi in toate colturile lumii. La nivel de teorie, limba engleza nu este o limba foarte usor de invatat, insa, avand in vedere faptul ca ea se vorbeste peste tot in lume, e usor sa o inveti la nivel de cunostinte. Filmele sunt in marea majoritate a cazurilor in limba engleza, muzica la fel,  o multime de carti, etc.   Limba   engleza   poate   crea   dificultati   la   nivel   de vocabular, deoarece  are in  jur de un  milion  de cuvinte. Insa, gramatica este una simpla, mult mai simpla decat gramatica limbii romane.

     Urmatoarea limba pe care o aducem in discutie este limba franceza. Franceza este destul de simplu de invatat, deoarece, la fel ca si limba romana este o limba care are o baza latina. Insa, din cauza faptului ca nu mai este atat de raspandita in media ea pare greu de invatat. In privinta greutatilor pe care le poti intampina daca inveti aceasta   limba   amintim   pronuntia.   E   destul  de greu sa   inveti   sa   pronunti   corect cuvintele in limba franceza, sa le pronunti cu accentul vorbitorilor nativi.

    Ultima limba straina pe care o aducem in discutie este italiana. Italiana pare la prima vedere o limba usor de invatat si chiar este, deoarece aproape 50% din vocabular este identic   cu   cel   din   romana.   Insa,   problemele apar in   momentul in care ceea ce cunoastem in limba romana se suprapune cu ceea ce nu cunoastem in italiana si putem avea tendinta de a face constructii motfo-sintactice gresite.

   Ofera-ti timp pentru a invata o limba straina si incearca sa exersezi zilnic.


Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...