Astăzi vă ispitesc cu o plăcintă cu coacăze roșii. Este un pic mai altfel, pentru că are ingrediente mai sănătoase, dar vă garantez că este un desert delicios, pe care merită să-l încercați.
Am profitat de ciorchinii de coacăze din grădină, așa că m-am gândit să-i adaug într-o prăjitură. Îmi plac la nebunie coacăzele roșii, iar dacă nu aveți norocul să vă crească în grădină, atunci găsiți caserole cu coacăze roșii sau negre în diverse magazine, precum Lidl sau Mega Image.
Crusta/aluat( pt o tavă rotundă cu diametrul de 24-25 cm):
- 75 g făină integrală
- 50 g alune de pădure măcinate
- 25 g fulgi de ovăz
- o jumătate de ou
- 1 lingură ulei
- o lingură miere
- 50 g smântână dulce/ frișcă lichidă
Amestecăm într-un castron făina, alunele măcinate și fulgii de ovăz. Separat, amestecăm ușor oul, frișca, mierea și uleiul, pe care le turnăm peste ingredientele uscate. Frământăm un aluat omogen, pe care îl băgăm în folie alimentară sau într-o pungă și îl dăm 30 minute la frigider.
Putem folosi o tava rotundă cu diametru de 24-25 cm sau forme de tarte mai mici. Ajustați cantitatea de ingrediente în funcție de formele de copt pe care le aveți la îndemână. Se unge forma cu unt și se întinde o foaie din aluat, care se așează bine în tavă și pe margini. O dăm la frigider până pregătim umplutura.
Umplutura:
- 300 g coacăze roșii
- 2 albușuri
- un vârf cuțit de scorțișoară
- 1 linguriță zahăr vanilat
- 50 g zahăr
- 50 g alune de pădure măcinate
- 1 lingură fulgi de ovăz
Am cumpărat grozava tavă de copt din magazinul online eMAG, de AICI, de unde mi-am mai comandat și alte ustensile debucătărie și tăvi de copt.
Rețeta este preluată de pe minunatul blog culinar Palachinka (vezi aici).
Arata foarte bine. Yummy! xo
RăspundețiȘtergereArata delicios tarta ta si ador si coacazele rosii, deci trebuie sa o salvez pe viitor, poate reusesc sa o fac si eu :D
RăspundețiȘtergerechiar ca ne-ai ispitit! bravos!!
RăspundețiȘtergere