sâmbătă, 19 septembrie 2015

Cum să alegi jacheta de piele perfectă


   Jacheta de piele este unul dintre cele mai populare articole vestimentare, fiind purtată cu versatilitate în fel și fel de combinații vestimentare. Astăzi, geaca de piele nu mai este strict o emblemă a iubitorilor muzicii rock ca odinioară, iar femeile din lumea întreagă o intergrează în ținute care mai de care mai îndrăznețe și mai stylish.

   Fiind mai tot timpul în trend, jacheta din piele este un obiect ce nu ar trebui să-ți lipsească din garderobă. Abordările ei sunt nelimitate, iar o simplă căutare pe google vă va confirma acest lucru. În plus, pentru inspirație, puteți căuta „leather jacket” pe platforma pinterest.com și veți descoperi cele mai interesante combinații cu acest articol, pe care vă veți dori să le reproduceți.

  Mulți preferă să-și cumpere o jachetă din piele naturală, însă acest lucru reprezintă o reală investiție, deoarece prețurile acestora sunt destul de ridicate. O astfel de jachetă va rezista ani buni fără să se deterioreze și fără să devină demodată. Dar există și variantele mai accesibile ca preț, jachetele din piele ecologică, adică din înlocuitori de piele. Aceste modele sunt foarte răspândite și au un aspect foarte apropiat de cel al gecilor din piele naturală, cu mențiunea că materialul nu rezistă la fel de bine în timp și probabil va trebui să schimbați jacheta după 2-3 ani de purtare.

   Iată 3 lucruri pe care trebuie să le luați în considerare atunci când cumpărați o jachetă de piele:
 1. Alege stilul care ți se potrivește
     O jachetă de piele este mai mult decât o piesă vestimentară, fiind o extensie a personalității tale, motiv pentru care trebuie să alegi un model care să te reprezinte și în care să te simți în largul tău. Sunt mai multe tipuri de geci din piele, așa că ai de unde alege:
         a. double riders sau biker jacket- cel mai popular model, cunoscut și prin prisma purtătorilor ei, James Dean și The Ramones. Nu mai este niciun dubiu că această jachetă a persoanelor rebele, cu caractere puternice, arată perfect în combinație cu blugi skinny negri, așa cum starurile rock obișnuiesc să îi poarte.




        b. motocross sau cafe racer - își are originea în cursele de mare viteză și a fost concepută în așa fel încât să arate bine pe corp, dar să fie și foarte confortabilă. Motiv pentru care această jachetă este lipsită de prea multe detalii, de fermoare și ținte aplicate în exces. Acest tip de jachetă are doar abordări sport și casual și arată bine în combinație cu tricouri și topuri pe corp.


       c. bomber jacket - aceasta se aseamănă modelului motocross, cu mențiunea că scopul ei inițial era acela de a oferi conform termic piloților, la înălțimi mari. De aceea, acest model are benzi elastice din bumbac sau lână, la gât, mâneci și în partea de jos.


      d. college jacket - este derivată din jacheta bomber, fiind populară în rândul studenților, care o abordează în ținute sport sau de stradă


      e. „fencing” jacket - este acel model de jachetă cu guler înalt, ce se închide fie simplu, cu fermoar, fie cu catarame. Părintele acestui model este Rick Owens, iar jacheta în sine este recomandată celor care au multe haine negre în garderobă. Mulți designeri au încercat să adapteze această jachetă modei stradale și i-au adaptat o glugă, ca o reminiscență a stilului sport clasic.


    f. „fatigue” jacket - este o ciudățenie, în sensul că nicio jachetă din piele, cu excepția acestui model, nu depășește șoldurile. Acesta este regula jachetelor de piele, însă modelul fatigue este unul rebel, iar cureau cu cataramă din talie este concepută pentru a-i da o formă.

2. Alege materialul preferat
  Materialul din care este confecționată jacheta este deosebit de important, deoarece va influența aspectul ținutelor tale, dar și confortul acestora. De asemenea, trebuie să te gândești cât de mult vrei să reziste în timp, iar dacă vrei un model mai trainic, atunci fii pregătită să investești mai mulți bani în geaca ta cea nouă.
   În cazul în care optezi pentru un model din piele naturală, atunci trebuie să te decizi ce piele de animal preferi. Pielea de vacă nu este singura din care se fac gecile, dacă asta credeai, iar o alternativă mai bună este pielea de vițel, de departe mai moale și mai confortabilă. Piele de capră este și moale și durabilă, plus că este și foarte rezistentă la apă. Pielea de oaie este mai moale, dar este la fel de flexibilă ca cea de vițel sau capră, în timp ce piele de miel este cea mai subțire și mai moale, însă este și cea mai puțin rezistentă, fiind delicată și destul de sensibilă. Pielea de porc este o alegere bună, doar dacă pielea a fost bine procesată, fiind moale și pliabilă; atenție la pielea de porc de slabă calitate, care are un aspect ieftin.
   În ceea ce privește jachetele din piele ecologică, aici contează foarte mult ca înlocuitorul să fie calitativ și să reziste bine la purtare, fără a se rupe, ori fără a se coji. Multe jachete din înlocuitori de piele pot arăta ieftin, așa că alegeți un model care se aseamănă foarte mult pielii naturale. Materialul trebuie să fie mai moale și confortabil, cu aspect neted.

3. Alege modelul perfect pentru tine
  Oricât de mult ai chetui pe o jachetă de piele, dacă nu ți se potrivește, ai irosit banii. Cel mai important lucru la o astfel de jachetă este acela că trebuie să se simtă ca o a doua piele (second skin), așa că trebuie să găsești modelul care să corespundă construcției tale fizice. Geaca de piele trebuie să stea bine pe corp, cât mai strânsă, de aceea este indicat să cumperi o măsură mai mică decât cea pe care ai alege-o în mod normal. Nu este o haină de iarnă, așa că nu te scandaliza prea tare și alege o jachetă strânsă pe corp, pentru că doar așa va arăta cum trebuie.
   Mânecile trebuie să fie perfect croite astfel încât brațele tale să se miște în voie. Dacă mânecile sunt prea strâmte sau prea largi, atunci clar nu te vei simți în largul tău în jacheta respectivă, lucru care se întâmplă în special cu gecile ieftine, prost croite. De asemenea, lungimea mânecii nu trebuie să depășească încheietura.
   Pentru femeile slăbuțe, ideale sunt jachetele cu betelie strânsă sau elastică, deoarece acestea vor accentua zona umerilor și vor oferi impresia unui trunchi mai mare. În timp ce femeile cu o consituție mai robustă trebuie să evite modelele ce urmează liniile corpului și să opteze pentru tăieturile drepte. Atenție, jachetele din piele naturală trebuie să vi se potrivească perfect, deoarece ele nu-și schimbă forma. De aceea, mulți preferă alternative din piele ecologică, deoarece sunt mai comode și vin mai bine pe corp, materialele fiind mai maleabile.

  Mai jos aveți câteva ținute cu jachete din piele, care mi-au plăcut în mod deosebit:




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu