joi, 3 noiembrie 2016

Cum tratăm răcelile de sezon pe cale naturală


     Perioada aceasta de tranziție de la sezonul cald la cel rece este ideală pentru instalarea răcelilor. Nimic nu-mi displace mai mult decât moleșeala acestor răceli, care te scoate din circuit și te lasă fără pic de energie. Strănut, tuse seacă, dureri de cap, secreții nazale, toate acestea sunt tot mai răspândite, deoarece vremea s-a răcit brusc și acest lucru încă ne mai ia prin surprindere.

     În ultimii ani, am reușit să evit aceste răceli de sezon nesuferite, alegând remedii naturiste. Este atât de simplu să iei o astfel de răceală, într-o zi rece în care vântul bate mai nervos și tu nu ai nici măcar o eșarfă să-ți țină de cald, ori în metrou când vecinul de lângă tine abia își mai ține  capul în sus din cauza nasului înfundat, ori când te întâlnești cu prietenii și unul dintre ei a fost răpus de răceală și se simte suficient de generos să o împartă cu ceilalți.

 Dacă simți că răceala a pus stăpânire pe tine, trebuie să acționezi cât mai repede posibil, de preferat în primele 24 ore, pentru a o opri la timp. Dacă nu vrei să fii scos din ritm și să-ți plângi de milă timp de o săptămână ori chiar mai bine, iată câteva sfaturi utile:

   1. Odihnește-te cât mai mult- dacă te-a prins răceala, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să te odihnești. Trebuie să dormi mai mult decât de obicei, pentru a-i permite organismului să lupte cu răceala. Dacă ești la muncă și nu ai cum să-ți iei liber, limitează-ți activitatea strict la programul de lucru și renunță să mai faci altceva acasă, gen să speli vase ori să faci mâncare. Orice activitate îți va solicita energia, iar sistemul imunitar va fi slăbit.



   2. Bea cât mai multe lichide - de preferat calde, ceai sau supă de pui. Cel mai bun ceai este cel de tei, băut fierbinte, cu multă miere și lămâie. Consumul de lichide ajută la hidratarea organismului, așa că bea cât de multe poți.



   3. Renunță la zahăr - acesta nu ne face bine oricum, dar dacă în mod obișnuit nu putem renunța la el, măcar acum să facem acest sacrificiu Înlocuiește zahărul cu mierea, care este mult mai sănătoasă și a cărei energie este pusă în totalitate la dispoziția organismului nostru. Conținutul său bogat în enzime, vitamine și acizi organici susține fortifierea sistemului imunitar.



   4. Vitamina C nu trebuie să-ți lipsească din alimentație. Consumă fructe și legume bogate în vitamina C, precum: lămâia, portocala, ardeiul gras roșu.



   5. Consumă produse apicole - în această perioadă nu trebuie să-ți lipsească din casă minunile din stup și mă refer la miere, lăptișor de matcă , polen sau propolis. Acestea au o capacitate incredibilă de întărire a sistemului imunitar, motiv pentru care multe persoane urmează tratamente cu aceste produse, de două ori pe an, toamna și primăvara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu