marți, 29 august 2017

Cum am grijă de sutienele mele



  Sutienele sunt articolele de lenjerie intimă cele mai importante, deoarece ele ne pun în evidență bustul și ne asigură confortul pe durata întregii zile. Cele mai multe sutiene sunt confecționate din materiale fine, delicate, chiar dacă sunt elastice și foarte confortabile.

  Indiferent de prețul de achiziție, un sutien bun trebuie îngrijit cu atenție, în special datorită materialelor ce necesită o grijă aparte pentru a rezista cât mai bine în timp. Sutienele ce au cupe cu întărituri sau pernițe care conferă forma perfecta a bustului necesită un tratament adecvat, pentru a împiedica deformarea cupelor și apariția cutelor ce pot deforma sutienul.

    Câteva sfaturi utile pentru a prelungi cât mai mult posibil viața sutienului preferat:

  1. Consultați cu atenție eticheta ce conține instrucțiunile producătorului pentru îngrijirea și spălarea adecvată a sutienului, mai ales dacă acesta a avut un preț de achiziție ridicat

 2. Spălarea manuală
    - Spălați de mână sutienul, deoarece acesta are o croială aparte ce poate fi deformată în urma spălării în mașina automată. Cele mai multe dintre sutiene au un sistem de susținere cu sârme, așa că se acesta se poate rupe în timpul spălării în mașină și poate distruge interiorul cuvei. De asemenea, mașina de spălat exercită o presiune mai mare pentru a curăța bine, astfel că sutienele cu cupe din burete sau întărituri pot fi deformate. Nu în ultimul rând, sutienele din materiale delicate, precum dantela, pot fi distruse în timpul spălării în mașină, putându-se agăța cu ușurință de sistemul de prindere.
   - Folosiți apă rece sau călduță pentru spălarea sutienului, alături de un detergent blând ce nu conține înălbitor
  - Nu stoarceți sutienul după spălare, pentru a evita deformarea cupelor. În general, sutienele se usucă foarte rapid, grație materialelor fine din care sunt confecționate


   3. Spălarea în mașina automată
      - Folosiți un săculeț special pentru spălarea în mașina automată, acesta fiind conceput pentru a evita deteriorarea sutienelor în timpul spălării.
     - Setați mașina de spălat pe programul dedicat țesăturilor delicate, pentru a evita folosirea apei prea fierbinți sau a programului de stoarcere.
     - Nu setați uscarea automată după spălare, deoarece căldura excesivă poate deteriora sutienele cu burete sau întărituri, precum și elasticitatea materialelor din care sunt confecționate. Ca și în cazul apei fierbinți, căldura poate micșora materialul și chiar cupele sutienului.


   4. Depozitarea sutienelor
     - sutienele cu întărituri și cele push-up au nevoie de o atenție mai mare, astfel că acestea se pot împacheta îndoindu-se pe jumătate și punând o cupă într-alta, fie se întind pe toată suprafața sertarului
    - pentru o durată de viață mai îndelungată, chiar și de 2 ani fără a prezenta deteriorări majore, sutienele pot fi depozitate pe umerașe, dacă aveți suficient spațiu


  5. Înlocuirea sutienelor
   -  Sutienele își pierd forma în timp, deoarece materialul se deteriorează și își pierde din elasticitate. Când apar deteriorări vizibile, precum scame, cupe rupte, sârme ieșite, este bine să înlocuiți sutienul.
  - Sistemul de închidere al sutienului este un bun indicator al vârstei sutienului. La început, un sutien ce se potrivește perfect sânilor, trebuie să se închidă la ultima capsă, adică cea care creează cea mai mare circumferință a sutienului. În timp, materialul se mai întinde, astfel că vom ajunge să închidem sutienul la prima capsă.
    - De asemenea, nu doar sutienul își poate pierde forma, ci și sânii sau corpul nostru. În funcție de schimbările fiziologice, trebuie să alegem sutienul potrivit. Dacă ne îngrășăm sau slăbim, ori dacă înaintăm în vârstă sau trecem printr-o sarcină, sânii noștri se pot schimba și ei. Despre alegerea sutienului perfect puteți afla mai multe detalii în articolul de AICI.

   Câteva accesorii pentru întreținerea sutienelor noastre:


^Săculeți pentru spălat (vezi aici) - 20 lei/ set 2 bucăți



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu