joi, 11 iulie 2013

3 pași pentru hidratarea pielii


      Chiar dacă este vară, îmi place să îmi aplic pe corp produse cosmetice cu o putere mare de hidratare, pentru că îmi simt de multe ori pielea uscată din cauza expunerii la soare. Recunosc că uneori nu îmi plac produsele cu ulei și simt nevoia să îmi aplic doar o cremă de corp ușoară, ca o spumă. 
      Răsfățul preferat pentru corp include două produse pe bază de ulei, foarte hidratante. Chiar dacă formula acestor produse pare potrivită mai mult pentru sezonul rece, nu este deloc adevărat, deoarece pielea noastră are în permanență nevoie de hidratare. În plus, uleiul din aceste produse nu se simte gras pe piele și se absoarbe într-un interval de timp relativ scurt.

      Ritualul de îngrijire al pielii începe cu o exfoliere delicată, cu ajutorul scrubului de corp Sabon (vezi aici), cu aromă de patchouli, lavandă și vanilie. De prima dată când am folosit acest tip de exfoliant cu ulei am fost încântată, deoarece procesul de exfoliere este delicat, iar după folosire, pielea rămâne incredibil de moale și de mătăsoasă. Dintre toate exfoliantele pe care le-am utilizat până acum, acesta este de departe preferatul meu. Prețul întreg al unui borcan de 500 ml este de 93 lei, însă îl puteți găsi uneori și la reducere. Chiar dacă prețul nu este tocmai mic, eu zic că este justificat, mai ales că borcanul conține o cantitate suficientă pentru mai mult de 30 de utilizări (eu îl folosesc cam de 2 ori pe săptămână, ceea ce înseamnă că recipientul îmi ajunge în jur de 2 luni). Produsul nu conține SLS sau parabeni. Are o aromă foarte puternică, așa că este de preferat să îl folosiți seara, înainte de culcare, fără să mai folosiți  parfum.





    După ce îmi exfoliez corpul foarte bine, aplic Uleiul de corp Monoi de Tahiti de la Apimond. Aplic produsul direct pe pielea umedă, pentru că așa obțin o hidratare mai intensă a pielii. Nu vă speriați, uleiul nu se albește la contact cu pielea umedă și nici nu se absoarbe mai greu. Prețul unui recipient de 50 ml este de 47 lei, însă vă garantez că își merită toți banii, pentru că se consumă destul de greu, are un parfum discret și hidratează pielea în profunzime, lăsând-o moale la atingere. Uleiul de Monoi este cunoscut pentru proprietățile sale de hidratare, regenerare, calmare, protecție și bronzare; în plus, poate fi folosit și pentru repararea părului deteriorat. Pe site-ul Apimond.ro puteți găsi lista completă a ingredientelor, însă produsul este certificat ca fiind unul bio.




    Când nu am timp să aștept ca uleiul să se absoarbă, îmi aplic o cremă sau loțiune de corp lejeră.

    Voi ce ritualuri de îngrijire a pielii aveți? Preferați cremele de corp ușoare pe timpul verii sau vă place să folosiți și cosmeticele pe bază de ulei?

2 comentarii:

  1. Am tot auzit de acest ulei, însă nu l-am încercat. Cu siguranță se află pe lista mea de dorințe !

    RăspundețiȘtergere
  2. uleiul de Monoi il folosesc si eu cu multa placere , l-am luat de pe Elemental !

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...