joi, 19 septembrie 2013

Dulceață delicioasă de piersici și nectarine


Ingrediente:
2,5 kg piersici și nectarine (cântărite întregi)
1,5 litri apă
1 kg zahăr
2 lămâi

   Anul acesta, piersicul din grădina noastră ne-a făcut o mare surpriză: am cules două găleți de piersici frumoase și foarte aromate, chiar dacă culoarea lor gălbuie nu promitea un gust atât de plăcut. Imediat mi-am dorit să fac câteva borcănașe de dulceață din fructele coapte. Am decis să cumpăr și un kilogram de nectarine, care să coloreze plăcut dulceața. Dacă vă decideți să faceți această ducleață, puteți alege piersici, caise sau nectarine, numai să aveți grijă ca fructele să nu fie chiar moi. Preparea dulceții mi-a luat ceva timp, pentru că eu am făcut o cantitate dublă, însă delicioasa dulceață a meritat toată munca depusă.

  Preparare:

1. Se spală bine piersicile și nectarinele, se îndepărtează sâmburii și se curăță de coajă. Cojile stricate sau afectate se înlătură.
2. Sâmburii și cojile se pun la fiert la foc mediu, împreună cu apa pentru circa 15-20 minute. Cantitatea de apă este estimativă, aveți grijă să puneți apă cât să acopere sâmburii și cojile (prea multă apă pusă vă va obliga să fierbeți mai mult siropul pentru a se lega).
3. Între timp, fructele se taie în bucăți de dimensiuni mici sau mai mari, după preferințele fiecăruia. Bucățile se amestecă cu zeama de la cele două lămâi.
4. Se ia cratița de pe foc și se strecoară fiertura. Zeama obținută se pune la fiert cu zahărul, la foc mediu, până scade și leagă. Faceți testul cu farfurioara pentru a testa consistența siropului.
5. Când siropul a legat, se pun piersicile și nectarinele , focul se dă puțin mai încet pentru ca dulceața să nu se lipească. Siropul se va subția iarăși din cauza lichidului din fructe, așa că dulceața trebuie fiartă până siropul leagă iarăși, iar fructele se înmoaie și devin arămii. În tot acest timp, amestecați ușor, pentru a vă asigura că dulceața nu se lipește.

  Rezultatul final este o dulceață parfumată, delicioasă, într-o plăcută nuanță aurie-arămie, care merită să fie încercată .Vă invit, ca odinioară, la o farfuriuță de dulceață servită alături de un pahar de apă rece!











Romwe “Rose D” sweatshirt
Have it at bargain price $1.99 on 26th Nov or for FREE!
Leave your comment to the sweatshirt here > http://www.romwe.com/letters-roses-print-sweatshirt-p-75671.html, you will have bigger chance to win!
Don’t miss, girls!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...