joi, 13 februarie 2014

10 rochii perfecte pentru Ziua Îndrăgostiților

   Februarie este luna iubirii, fie că alegem să sărbătorim Ziua Îndrăgostiților sau Dragobetele (versiunea autohtonă a Sf. Valentin), așa că fiecare femeie este în căutarea ținutei perfecte pentru acestă ocazie. Propunerea mea pentru acest eveniment romantic este rochia, singurul articol vestimentar feminin de sine stătător, care încă nu a fost preluat de către bărbați, așa cum s-a întâmplat cu pantalonii, care deja au devenit foarte îndrăgiți în rândul doamnelor. Chiar dacă în mod normal nu obișnuiți să purtați rochie, se merită să faceți o excepție și un mic efort pentru a fi cât mai feminină și mai atrăgătoare de ziua iubirii, plus că există o multitudine de croieli potrivite pentru orice siluetă în parte, astfel că fiecare dintre noi își poate găsi rochia perfectă.
   Având în vedere cât de utile sunt astfel de articole cu sfaturi vestimentare, astăzi am ales să vă prezint o selecție de 10 rochii perfecte pentru Ziua Îndrăgostiților. Având această listă ca ghid, puteți să alegeți rochia potrivită pentru silueta, culoarea pielii și stilul vostru vestimentar, personalizându-vă astfel rochia. Desigur, nu toate modelele de rochii se potrivesc pentru fiecare siluetă în parte, așa că trebuie să aveți grijă în primul rând la ce croială și culoare vă avantajează. Nu cumpărați o rochie numai pentru că are un imprimeu deosebit, o culoare aparte sau pentru că se încadrează în tendințele sezonului, ci orientați-vă asupra modelelor care v-ar putea scoate în evidență calitățile fizice.
     Dar să trecem la partea mai interesantă și să vedem ce rochii ar trebui să alegem pentru o cină romantică sau o întâlnire cu sufletul-pereche:

1. Little Black Dress
    Nu puteam să nu includ cea mai cunoscută rochie a tututor timpurilor, cea care ar trebui să existe în garderoba fiecărei femei. Aveți grijă, totuși, la croiala,dar și la lungimea care vi se potrivește, pentru că nu orice model de rochie neagră este potrivită. Evitați rochiile foarte scurte, care nu pot fi purtate decât de persoanele mai tinere, plus că pe multe femei acestea arată vulgar; optați pentru o lungime midi, pentru a putea purta rochia la diverse evenimente, fără a avea probleme cu înaintarea în vârstă. Avantajul rochiei este, în primul rând, culoarea, negrul având capacitatea de a ascunde optic micile imperfecțiuni ale corpului și de a crea senzația de alungire și micșorare.
    Eu am optat pentru un model deosebit, o rochie neagră din dantelă și catifea, cu o croială aparte. Este o rochie deopotrivă elegantă și sexi, datorită mânecilor și spatelui din dantelă, care vor lăsă pielea la vedere atât cât trebuie. Materialul ușor elastic face ca rochia să urmeze plăcut liniile corpului, asigurând totuși confortul, fără a crea senzația de sufocare. Talia este și ea evidențiată prin inserția de dantelă bine pozitiționată.




2. Rochia color-block
  Combinația de două sau mai multe culori, de obicei plasate sub forme geometrice, a dat naștere modelului color-block, care este de actualitate și astăzi. Mai mult decât o combinație de culori, color-block este apreciat pentru capacitatea sa de a camufla defectele și de a crea impresia de siluetă perfectă.
   Eu am mers puțin mai departe și am făcut o alegere curajoasă: rochia nu numai că se încadrează în modelul color-block, dar are și inserții din piele ecologică, un material în tendințe în ultima perioadă. Mai mult, combinația cromatică roșu-negru emană senzualitate, sex-appeal, dar și eleganță.
   Uitați ce croială interesantă are această rochie: inserția de piele ecologică, sub forma unei fâșii verticale, are efectul optic de alungire a siluetei. La fel stau lucrurile și cu inserțiile din zona mânecilor, care fac ca brațele să pară mai subțiri decât în realitate.





3. Rochia animal print
   Imprimeurile animale sunt din ce în ce mai apreciate și mai răspândite, de la încălțăminte, până la articole vestimentare și accesorii. Dar fiind atât de cunoscut, acesta își poate pierde din frumusețe dacă nu alegem piesa potrivită, devenind obișnuit, cu un aspect chiar ieftin.
    În ciuda aparențelor, rochiile cu animal print sunt foarte ușor de accesorizat, fiind destul de versatile și reușind să ne ofere un look în tendințe, sofisticat și elegant.
   Mie mi-a căzut cu tronc această rochie, care reinventează imprimeul leopard print, făcându-l puțin mai diferit decât îl știm noi de obicei, poate mai interesant și chiar mai frumos. Astfel, imprimeul rochiei, precum și croiala minunată care avantajează orice siluetă, lasă impresia că te pregătești pentru o cină romatică, nicidecum pentru un safari în junglă.
   Croiala rochiei, care se strânge în talie, ascunde cu dibăcie șoldurile. Un alt mare avantaj al rochiei sunt mânecile 7/8 care au un aspect tineresc, jucăuș, romantic.


4. Rochia sequin
   Unele dintre preferatele mele sunt rochiile strălucitoare, decorate cu o multitudine de paiete. În ultima perioadă, acest tip de rochie a câștigat tot mai mult teren și, pe lângă culorile clasice- negru, auriu și argintiu, au apărut modele de rochii decorate cu paiete în culori care mai de care mai țipătoare sau mai extravagante.
   Rochia sequin este un articol vestimentar destul de încărcat, așa că trebuie accesorizată cu mare atenție, pentru a nu da greș în crearea outfit-ului perfect. Mare atenție la bijuterii, pentru că rochia în sine este o bijuterie, plus că nu vrem să ne orbim iubitul cu prea multă strălucire (chiar daca ieșiți la o cină romantică, paietele au capacitatea de a reflecta lumina).
   Eu am optat pentru o rochie într-o frumoasă nuanță de roz, decorată numai în parte de sus cu paiete. Rochia are croiala high-low, foarte la modă în ultimii 2-3 ani, iar materialul diafan din partea de jos ascunde într-un mod plăcut coapsele, atrăgând atenția asupra taliei.



5. Rochia din dantelă
   Dantela a fost și, cel mai probabil, va rămâne, cel mai feminin material cu putință. Chiar dacă în timp s-a făcut trecerea de la broderia de bumbac realizată manual la dantela elastică, acest material nu și-a pierdut din eleganță, reușind să scoată în evidență orice femeie care alege să îl poarte.
    Rochia din dantelă este extrem de versatilă și, în ciuda modelului său, nu a fost niciodată considerată un articol vestimentar prea încărcat. Evitați, totuși, asocierea dintre dantelă și paiete, pentru că atunci ați putea să eșuați în crearea ținutei de vis.
   Eu am optat în favoarea unei rochii nude din dantelă, deosebit de frumoasă și de elegantă. Rochia se remarca prin croiala tube, care se așează frumos, urmând liniile naturale ale corpului. Pe mine m-a încântat, în primul rând, lungimea midi a rochie, însă înainte de a o cumpăra trebuie să ne măsurăm pentru a vedea în ce măsură o astfel de lungime a rochiei ne avantajează. Aveți, deci, mare grijă, pentru că o rochie prea lungă (atenție, nu mă refer la rochiile maxi dress!) arată la fel de urât ca o rochie prea scurtă.
   Dacă această culoare nude nu se potrivește tenului dvs, atunci optați pentru o rochie din dantelă neagră, ori optați pentru o variantă mai îndrăzneață, cum ar fi roșu, albastru electric sau verde închis.
 

6. Rochia cu imprimeu floral
   Imprimeul floral este unul dintre preferatele mele, după cum bine știți dacă ați citit blogul cu regularitate. Tot ce are legătură cu florile emană romantism, așa că o rochie într-un astfel de imprimeu este perfectă pentru întâlnirea de Ziua Îndrăgostiților.
   Există o multitudine de modele de rochii înflorate, iar imprimeurile variază de la flori mărunte, la corole impunătoare, în fel și fel de combinații cromatice, care ne oferă posibilitatea de a alege pe cea care se potrivește cel mai bine culorii tenului și părului nostru.
    Mie mi-a atras atenția minunata rochie cu imprimeu floral în culori primăvăratice, pe fundal alb. Mânecile trei sferturi reușesc să creeze impresia de alungire a brațelor, la fel cum se întâmplă cu întreaga siluetă, datorită croielii ingenioase a rochiei. Plus că pensele rochiei reușesc să scoată în evidență talia. Iată un model care nu se mulează perfect pe corp, ci doar urmează onduleurile naturale. Acest model „cuminte” de rochie, care nu are nici măcar decolteul prea generos, poate fi combinat cu ușurință cu o pereche de ghete ankle boots, devenind astfel un combo cool, la modă.



7. Rochia office
  De cele mai multe ori, Ziua Îndrăgostiților se suprapune uneia dintre zilele lucrătoare ale săptămânii, așa că cea mai inteligentă alegere, în acest caz, este o rochie office smart. O astfel de rochie poate fi mult mai sexi decât ne imaginăm noi atunci când vine vorba despre serviciu sau birou.
   Iată un model extrem de elegant și de feminin de rochie office, care nu numai că îți va da o stare de bine la birou, dar va fi potrivită și pentru cina romantică de după orele de lucru, fără a mai fi nevoie să schimbi ținuta.
   Mi-a plăcut culoarea rochiei, un burgundy în tendințe, care nu este la fel de strident ca roșul, fiind mult mai potrivit pentru o ținuta de birou. Croiala peplum, cu volan, precum și curelușa subțire de culoarea neagră, scot frumos în evidență talia. Materialul ușor elastic face ca rochia să se muleze frumos pe corp, dar oferă suficientă mobilitate pentru a-ți desfășura activitatea obișnuită la birou.



8. Rochia bandage
   Acest model de rochie a reușit să se remarce în ultima perioadă, mai ales după ce vedete celebre, precum Scarlet Johansson sau Kim Kardashian și-au etalat siluetele, pe covorul roșu, în astfel de rochii. Rochia bandage, despre care v-am mai vorbit în câteva rânduri, are un design ingenios, în care mai multe benzi elastice, dispuse în diverse forme, reușesc să ofere corpului silueta perfectă.
    Desigur, rochia bandage are marele avantaj de a putea fi purtată atât de femeile slabe, cât și de cele mai plinuțe, datorită materialului care reușește să contureze frumos corpul, fără a exagera. De obicei, acest model de rochie are o lungime nu foarte scurtă, deoarece datorită materialului elastic, ea se mai poate ridica puțin, astfel că se evită situațiile jenante sau vulgare.
   Rochia bandage nude este foarte frumoasă, iar partenerului dvs i se va părea deosebit de sexi, având în vedere nu numai că se mulează pe corp, dar este și prevăzută cu un fermoar pe toată lungimea părții frontale. Priviți benzile dispuse strategic pe diagonală, din zona șoldurilor, care vor camufla perfect orice imperfecțiune din zona respectivă.



9. Rochia boho
   Acest model de rochie este varianta perfectă pentru fetele și femeile care în mod normal nu poartă rochii și fuste, dar își doresc să facă o excepție de Ziua Îndrăgostiților. Acest model de rochie, de obicei cu un imprimeu colorat, este versatilă și poate fi purtată în diverse moduri. Mai mult, este rochia potrivită pentru femeile rebele, care nu se simt în largul lor în rochii mulate, de dantelă sau decorate cu paiete, însă care doresc să-și etaleze feminitatea într-o rochie care seamănă felului lor de a fi.
   Alegerea mea este o rochie cu model geometric, cu o croială lejeră, jucăușă, ce poate fi purtată cu o pereche de ghete sau chiar cu o pereche de bocanci. Croiala acestei rochii ne va face să ne simțim în largul nostru, ca niște adolescente veșnic îndrăgostite.
   Imprimeul geometric, la fel ca și croiala rochie, ascund orice imperfecțiune a corpului. Rochia poate fi purtată cu ușurință cu o pereche de dresuri mate.
 



10. Rochia în dungi
   Dungile reprezintă una dintre cele mai bune modalități de camuflare a imperfecțiunilor corpului, respectiv de evidențiere a celor mai frumoase trăsături fizice. În funcție de dispunerea lor, pe verticală, orizontală sau pe diagonală, dungile avantajează anumite siluete, reușind să creeze efecte optice incredibile și să tranforme radical o siluetă.
   Puteți devia de la clasicul alb-negru și să optați pentru combinația cromatică preferată, cu mare atenție la culorile care se potrivesc tenului vostru. De asemenea, dungile încarcă destul de mult un articol vestimentar, așa că alegeți cu grijă combinația de culori, pentru a nu exagera prea mult cu outfitul creat.
   Dacă optați pentru o rochie în dungi, mergeți totuși pe combinația alb-negru, care se potrivește la fel de bine atât blondelor, cât și brunetelor și roșcatelor. Rochia din imagine reușeste să creeze impresia unei siluete de clepsidră grație inserțiilor de material negru, care subțiază considerabil talia. Rochia fără mâneci este o alegere foarte bună; dacă rochia ar fi avut mânecile lungi, tot în dungi, atunci ar fi părut mult prea încărcată. Nu știu dacă ați băgat de seamă până acum, dar dungile alb-negru reușesc să ofere pielii un aspect bronzant, spre deosebire de orice alt imprimeu.

  Acestea fiind spuse, nu ne mai rămâne decât să alegem rochia care ni se potrivește cel mai bine, să optăm pentru un machiaj natural și să petrecem cea mai frumoasă zi de iubire alături de persoana dragă.
  Voi pentru ce rochie veți opta dintre cele de mai sus?

Click pe imaginea de mai jos pentru cele ma ieftine rochii Zara:
Kurtmann

4 comentarii:

  1. Eu nu prea am o pasiune pentru Valentine's day, nici pentru rochii, dar as opta din cele propuse de tine pentru little black dress, care ramane un must, pentru cea color-block, si pentru cea office (o ador pe cea gasita de tine!)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gabi, mă bucur că ai găsit trei modele pe care le-ai purta, în condițiile în care ai menționat deja că nu ai o pasiune pt rochii :)
      Da, little black dress este un must-have!

      Ștergere
  2. Ador rochia sequin si pt ca astazi a fost o super promotie Asos 15% off a dat si o comanda - o rochie superba din dantela neagra cu spatele gol. Love it!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu-i așa că este superbă rochia sequin?! Știam eu că nu am ales-o degeaba printre favoritele mele!

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...