marți, 1 iulie 2014

Pantofii, cheia universului vestimentar



    Nu mai este un secret faptul că pantofii reprezintă cel mai bun prieten al unei femei, fie că este vorba de o adolescentă, o femeie tânără sau o doamnă în vârstă. Pantofii, fie că vorbim despre pantofi cu toc, balerini, sandale sau teniși, sunt cele mai iubite articole vestimentare, care le atrage pe femeile de toate vârstele întocmai unor magneți. Și cum niciodată nu avem în dressing suficienți pantofi, sunt sigură că dintr-o mie de femei, cel mult zece nu și-ar cumpăra în orice clipă o pereche de pantofi nouă, chit că au sau nu nevoie de perechea respectivă.
    Pas la pas cu o pereche de pantofi noi, frumoși, perfect lucrați, pur și simplu nu are cum să nu se înfiripe o relație magică între pantof și purtător. Mai mult, femeile sunt mai sensibile din fire și tind să se atașeze până și de lucruri materiale, așa că un pantof poate deveni cu ușurință cel mai bun prieten, la fel de ușor cum gestul de a interzice unei femei să-și cumpere pantofi noi te transformă instant în cel mai mare dușman.
    Și în universul vestimentar intitulat „modă”, gândiți-vă cât de frumos merg lucrurile atunci când cheia către orice ținută vestimentară îți stă la dispoziție! Fără dar și poate, perechea potrivită de pantofi reprezintă cheia oricărei ținute, creierul ei, de la care începe să se contureze un stil, o tendință, un mix de imprimeuri, de texturi și culori. Indiscutabil cei mai importanți din toată ținută, pantofii perfecți sunt întocmai celor ai Cenușăresei, care etalează frumusețea interioară în toată splendoarea ei.
   Astăzi, Cenușărese moderne, din toate colțurile lumii, ne căutăm pantofiorii perfecți, fie ei din piele, materiale textile, ori  materiale non-convenționale, pantofi care să ne încalțe piciorușele delicate, în care să simțim că zburăm, atunci când alegem balerini cu talpă joasă, cât și atunci când optăm pentru pantofi cu tocul foarte înalt. Pregătit să satisfacă cele mai exigente gusturi și să le mulțumească până și pe cele mai mofturoase femei, magazinul online WalkIn-Incaltăminte.ro ne tentează cu perechi de pantofi minunate, la prețuri accesibile, pentru toate buzunarele. Dar să nu mai contenim, Cenușăresele mele dragi! Urcați-vă degrabă în caleașca fermecată, pentru că v-am pregătit o promenadă în paradisul pantofilor!

 

   Și se cuvine să încep cu sandalele cu toc (click aici), pentru că tot acest sezon estival le este dedicat în întregime lor. Din mai și până în septembrie, ne avântăm în frumoasele sandale cu toc, asortându-le cu rochii înflorate ori dantelate, pantaloni scurți și topuri din materiale fine, vaporoase. Cucerită de sandale cu toc de mai sus, deosebit de frumoase prin aerul lor retro, mi-am amintit că de prin anii 20-30, glorioasă perioadă interbelică, ne moștenim iubirea pentru pantofi, motiv pentru care acum ne întoarcem la modelele purtate de femeile cochete de odinioară. Sandalele cu decupaj tip peep-toe și tocul scurt, gros, sunt cea mai bună alegere pentru femeile care fie nu se dau în vânt după tocurile înalte, fie au o fire activă și caută perechea potrivită în care să stea încălțată fără dureri, pentru întreaga zi. M-au cucerit și sandalele închise în față, care se închid ca și celelalte cu baretă în jurul gleznei, prevăzute cu toc înalt, ce etalează o ținută de gazelă indiferent de talia femeii care le poartă.
   Sandalele cu toc reprezintă opțiunea oricărei femei, deoarece sunt versatile. Perechea perfect aleasă, cum este cea bej, cu toc subțire, poate fi combinată în fel și fel de moduri, fără a te plictisi de ea și fără a deveni demodată. Este uimitor cât de ușor poate fi creată o ținută atunci când ai pantofii potriviți; nu același lucru se poate spune și atunci când ai compusă ținuta, dar nu ai pantofii cu care să se asorteze. Iată motivul pentru care creiereul ținutei îl reprezintă pantofii: știu ce port în picioare, restul vine de la sine!
   Pentru o ținută chic, am combinat sandalele cu o pereche de pantaloni capri, la dungă, cu croială clasică și un top feminin, brodat. Pentru un look boho și romantic, am asortat sandalelor o rochie fină, din mătase ,cu imprimeu batik, viu colorat, perfect pentru vară. Iar pentru o ținută lady-like, potrivită pentru un cocktail, ori pentru o întâlnire romantică, am ales să combin sandalele cu o rochie bodycon neagră, cu un frumos imprimeu floral.


*****



    Rămânem la tocuri, pentru că sunt unul dintre puținele detalii ale încălțămintei care diferențiază femeia de bărbat și reprezintă, în fapt, un simbol al feminității. Pantofii cu toc (click aici)  tronează în dressingul unei femei,  fiind încălțămintea care poate fi purtată fără probleme în orice sezon și aproape la orice ocazie. De departe, cei mai frumoși pantofi sunt cei stiletto, cu botul ascuțit și tocul înalt, care alungesc plăcut piciorul și îl conturează perfect. Aceștia sunt încoronați ca regi ai dressing-ului chiar de bărbați, care i-au catalogat drept cei mai sexi și feminini pantofi pentru femei. Să-i dăm, așadar, Cezarului ce-i al Cezarului și să admirăm frumoasele perechi de pantofi, în diverse culori și design.
     Mie mi-au atras atenția pantofii cu aspect dantelat, cu fundiță bej, de care m-am folosit pentru a crea trei ținute diferite. Prima ținută este una casual-smart, ce poate fi purtată fără probleme și în mediul de afaceri; fusta cu croială A-line, ușor evazată, este combinată cu o bluză simplă, fără mâneci, din șifon. A doua ținută se asemănă celei dintâi, rochia office putând fi purtată la prânz, în oraș, la o întâlnire cu prietenele, dar și la birou. Pentru seară, am combinat pantofii deosebiți cu o rochie elegantă, sexi, din dantelă neagră.

*****


    Renunțăm pentru moment la tocuri, pentru o variantă mai comodă: pantofii cu platformă. Nu cred că există prea multe femei care să poarte non-stop tocuri; chiar și vedetele de la Hollywood au fost surprinse renunțând la tocuri, în favoarea pantofilor cu talpă mai comodă, fie că este vorba de platforme, teniși sau sandale joase. Platformele sunt varianta smart a tocurilor, perfecte în special pentru mignone, cât și pentru femeile care nu sunt obișnuite să meargă pe tocuri, pentru că ele ne mențin la înălțime, sunt confortabile și ușor de purtat. Vara, cele mai căutate sunt sandale cu platformă, prevăzute cu barete subțiri și fel și fel de aplicații; de la adolescente până la doamne trecute de prima tinerețe, sandalele cu platforme de diverse înălțimi sunt cele care dictează ținuta. Pentru femeile care preferă încălțămintea simplă, am ales o pereche de platforme perforate, în timp ce pentru femeile  moderne, am făcut o alegere la modă: tenișii cu platformă, cunoscuți ca sneaker-wedges.
   Patformele sunt și ele ușor de asortat, astfel că am compus tot trei outfit-uri interesante. Pentru un look casual, am optat pentur o pereche de ripped-jeans/blugi cu tăieturi și un crop-top feminin, cu decupaje. Ținuta romantic-chic, cu fustă înflorată  și bluză simplă, tip cămașă, se potrivește de minune sandalelor cu platformă. Iar pentru o întâlnire romantică sau o promenadă pe faleză, am combinat sandalele cu o rochie superbă din dantelă.

****


    Vara nu-i vară fără o pereche de sandale joase (click aici), care să ne poarte picioarele pe toate străduțele, aleile de parc și drumurile pietruite. Ne relaxăm puțin picioarele, lăsăm tocurile deoparte, pentru că avem nevoie de încălțăminte comodă, pentru a ne furișa de soarele arzător. De la sandale cu detalii metalice, ori la sandale simple și altele ce imită modelul gladiator, în magazinul online WalkIn găsim sandalele perfecte pentru o vară plină de aventură, de neuitat.
    Este drept că sandalele joase nu pot fi purtate la ținute elegante, la fel cum nu pot fi purtați nici tenișii sau espadrilele. Așadar, pornind la de sandale joase, vom crea ținute casual, romantice, feminine, lejere, numai bune pentru sezonul estival. O ținută veselă, inspirată de moda pin-up, cu fustă cu buline și crop-top din dantelă, se potrivește de minune cu săndăluțele delicate. Vom opta pentru pantaloni scurți din denim și un top imprimat atunci când mergem la film, la un suc cu prietenii, ori la o plimbare prin parc. Iar pentru o ținută romantică, rochia maxi cu imprimeu floral ne va oferi un maxim de confort, în combinație cu sandalele joase.


*****



    Și să nu uităm de balerini, simpaticii pantofiori fără toc, iubiți de femei pentru confortul pe care îl oferă. Balerinii sunt potriviți pentru zilele active, o variantă a sandalelor joase pentru zilele mai răcoroase. Pe WalkIn găsim balerini pentru toate gusturile: decupați, cu un pic de talpă ortopedică pentru o ținută mai elegantă, ori balerini de inspirație masculină, cum sunt cei tip loafers și mocasinii.
    Iată că și balerinii pot fi combinați frumos, pentru că și ei reprezintă cheia unei ținute, atunci când găsim perechea în care să ne simțim în largul nostru. Eu am optat pentru balerinii decupați, cu fundă, cu ajutorul cărora am compus trei ținute feminine. Potrivită pentru o zi relaxată de vară, când mergem la salon pentru câteva clipe de răsfăț sau servim o limonadă rece la terasă, am asortat balerinilor o pereche de pantaloni scurți din brocart și o cămașă fină, nude. Pentru un look office, am optat pentru pantaloni conici, cu croială clasică, și un top cu croială peplum. Iar pentru o ținută boho-chic, am găsit o rochie lejeră, de inspirație folk, care să meargă de minune cu frumoșii balerini din piele naturală.

    Deși nu mai era nevoie să vă conving, iată că pantofii înseamnă pentru noi, femeile, mai mult decât un accesoriu, ori un moft. Reprezintă o parte din noi, o parte care ne completează perfect și care ne face mai fericite. Pe lângă perechile pe care vi le-am arătat, în magazinul online Walkin-Incaltaminte.ro  vă așteaptă multe alte perechi de pantofi, la fel de frumoase ca cele de mai sus. La un click distanță se află poate, cel mai bun prieten al tău: o pereche de pantofi cu toc din piele întoarsă, o pereche de balerini comozi sau niște sandale de vară superbe! Intră pe WalkIn și găsește cheia universului tău vestimentar!



2 comentarii:

  1. Foarte frumos articolul, îmi plac ținutele în care ai integrat fiecare pereche de pantofi... dar și ce ai scris!
    Succes, ai mari șanse să iei locul 1 la această campanie! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult, draga mea, am scris articolul cu mare drag, pentru ca pantofii sunt una dintre slabiciunile mele :D

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...