luni, 27 octombrie 2014

Casual Look: Outfit de toamnă


   De multe ori când ies să mă plimb sau când am un program aglomerat, obișnuiesc să mă îmbrac relaxat, simplu, cu ținute casual. Obișnuiesc să aleg haine la întâmplare din șifonier, fără să stau să probez câteva ținute la rând. Și cred că multe dintre noi trecem prin această stare, din când în când, deoarece este destul de greu să fii non-stop la modă sau să te îmbraci ca în revistele glossy. În special atunci când mergem să facem cumpărături în supermarket, ieșim la o plimbare în parc sau la un ceai cu o prietenă.

    În astfel de zile, optez pentru pantaloni comfortabili, în care mă simt cel mai bine, o bluză deschisă la culoare și o jachetă. Aleg piese sigure, care se pot combina ușor între ele: pantaloni negri, top alb din dantelă, geacă din denim și ghete joase. De obicei, nu renunț la accesorii, decât foarte foarte rar. Nu-mi place să ies fără cercei la urechi sau fără brățări.
    Pantalonii Zara sunt destul de elastici și oferă posibilitatea de a mă mișca în voie. Sunt un fel de pantaloni-colanți mai groși și cu un aspect mai okay, pe care îi pot purta în fel și fel de combinații. Cu topul de dantelă de la Vero Moda am încercat să ofer o ușoară notă feminină ținutei, iar cardiganul are un frumos imprimeu floral în nuanțe tomnatice. M-am îndrăgostit de el imediat și mi l-am cumpărat chiar dacă era într-o măsură mult mai mare (eu port S, cardiganul este măsura L). Geaca din denim acum pare subțire pentru temperaturile scăzute de afară, dar este o soluție sigură pentru multe dintre ținutele noastre de toamnă și primăvară. În picioare port ghetele cu talpă joasă de pe Superpantofi, pe care nu-mi mai vine să le dau jos din picioare o dată ce le încalț. 
   
Am purtat:

Pulover cu flori Antea 
Geantă Esprit
Ochelari Polaroid via Lensa.ro


   M-am îmbrăcat așa când am mers să vizitez Grădina Zoologică din Brașov, care și-a redeschis porțile de curând.  M-am simțit ca în liceu, printre atâția copii nerăbdători care așteptau la coada lungă. Dacă aveți drum și mai prindeți vreme bună, vă recomand să vizitați grădina. Prețul unui bilet pentru adulți este 10 lei și chiar dacă nu sunt foarte multe specii de animale în acest moment, spațiul este frumos amenajat și se observă că au fost investiți mulți bani în reabilitarea întregului spațiu. Puteți ajunge cu autobuzul 17 din Livada Poștei, care face în jur de 30 minute până la zoo. 
   Pozele sunt de acum două săptămâni, într-un weekend cu vreme bună, încât mi-e greu să mă obișnuiesc cu faptul că în unele părți ale țării a nins. Mi-e frig numai când mă gândesc. Toamna mă îmbie prin culorile sale aprinse să stau în casă, la căldură, pe fotoliul din fața ferestrei și să mă uit preț de câteva momente la frunzele care se desprind din ram, colorate, dar triste. Cu o cană de ceai în mână sau, din când în când, cu un pahar de vin bun și mereu cu o carte nouă. Încurajez cititul și mi se pare o activitate deloc demodată, relaxantă și utilă pentru societatea în care tot mai mulți oameni devin anti-sociali, incapabili de a se exprima și de a lega o conversație cu persoanele din jur. Dacă ați citit deja acest articol (click aici) știți că îmi plac în mod deosebit vinurile românești, care demonstrează că și la noi în țară se fac lucruri de calitate. 

    Revenind la ținută, vă spuneam că îmi plac ținutele casual. Uneori le fac să pară mai speciale cu ajutorul accesoriilor, alteori le prefer așa simple. Depinde de starea de spirit. Cert este că sunt câteva piese vestimentare pe care ar trebui să le avem în șifonier în astfel de ocazii: o pereche de pantaloni într-o culoare închisă (negru sau albastru), 2-3 bluze lejere în culori deschise (le prefer pe acestea în locul tricourilor din bumbac simple sau cu imprimeu) și o jachetă din denim. 
   Vă îmbrățișez cu drag și vă doresc o săptămână frumoasă! Urmează Halloween-ul, îl așteptați?




*****

6 comentarii:

  1. Foarte draguta tinuta si imi place mult si decorul! :)
    Ce norocosi sunt cei care stau in astfel de orase, au din start poze bune pentru blog :)))
    Eii, dar nu ma plang ca si in Bucuresti sunt cateva locuri frumoase! :)
    Am citit si eu stiri despre noua gradina zoologica din Brasov, chiar eram curioasa daca e asa frumoasa precum se laudau autoritatile locale :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Dorina! Si mie imi place mult Brasovul, este orasul meu preferat din Romania :)Da, are locuri frumoase unde poti sa faci poze, dar cum ai zis si tu, si in Bucuresti gasesti suficiente. Pupici multi

      Ștergere
  2. Tinutele de genul asta sunt cele mai potrivite pentru astfel de ocazii, imi place mult cum ai purtat cardiganul pe sub jacheta din denim, si eu mai fac chestia asta, din pacate acum e frig si s-a dus vremea... dar am auzit ca prin noiembrie se anunta calduri, deci cine stie :))
    App de cardigan, si eu comand haine cu 2 masuri mai mari cateodata, tocmai ca sa fie mai lejere, sau pentru uneori modelul e astfel croit si arata mai bine decat marimea pe care o port in mod normal, eu cred ca iti sta foarte bine!! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. Draguta tinuta! Si mie imi place sa ma imbrac si incalt lejer si comod! :)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...