luni, 15 decembrie 2014

Top 3: Produse pentru exfoliere facială


    Până acum am folosit câteva produse cosmetice pentru exfoliere facială, însă niciodată nu am încercat unele scumpe, ci doar pe cele cu prețuri accesibile. Chiar dacă ideal ar fi să folosim astfel de efolianți de 2 ori pe săptămână, pentru o curățare perfectă a tenului, eu mai de acest ritual de îngrijire și constat cât de încărcată devine fața mea.
    Uneori recurg și la produse homemade de exfoliere, pe care le prepar acasă rapid din ingrediente naturale, dar cel mai adesea sunt comodă și le folosesc pe cele din comerț, ambalate în tuburi frumoase. Așa că astăzi am decis să fac un top 3 al produselor mele favorite pentru curățarea tenului, luând în considerare numai pe cele pe care le-am folosit în 2014.
   Îmi plac exfolianții cu particule abrazive nu foarte dure, pentru că foarte des mă confrunt cu coșuri pe față și dacă particulele sunt prea dure, mă ustură foarte tare zonele afectate. Nu mă interesează neapărat cât de repede se clătește, pentru că nu-l folosesc zilnic,așacă nu mă deranjează dacă trebuie să insist pentru a îndepărta produsul de pe față.

  1. Gomaj cu extract de sâmburi de caisă de la Yves Rocher - este de departe preferatul meu, chiar dacă vine într-un ambalaj destul de mic. Am folosit mai bine de 4 recipiente până acum și recunosc că îmi place atât aroma plăcută de sâmbure de caisă,cât și ambalajul practic care-mi permite dozarea eficientă a exfoliantului. De curând i s-a schimbat ambalajul (mai mult eticheta), dar textura a rămas aceeași. Acest exfoliant are o textură cremoasă, iar particulele abrazive sunt numeroase și ajută la curățirea în profunzime a tenului. Produsul se clătește rapid, dar mai rămân pe față particulele abrazive pe care uneori le îndepărtez cu prosopul. Deși are un gramaj mic, de numai 50 g, mie un tub îmi ajunge 2-3 luni, dacă în folosesc de 1-2 ori pe săptămână. Nu este un exfoliant dur, nu usucă tenul și are avantajul faptului că nu conține parabeni. Îl puteți comanda din magazinul online (Click aici).

  2. Exfoliant facial cu fulgi de ovăz și miere de la Queen Helene- este un exfoliant natural cu un miros intens de miere, care nu este tocmai pe gustul meu. Dincolo de miros, exfoliantul are o textură densă și curăță cu blândețe tenul, grație particulelor fine, nisipoase. Are un gramaj generos, de 170 gr și eu îl am de mai bine de șase luni; durata sa de viață se datorează faptului că este consistent și o cantitate foarte mică de produs este suficientă pentru exfolierea feței și a gâtului. Se clătește destul de bine, iar particulele fine sunt eliminate în totalitate numai prin spălarea cu apă, fără a fi nevoie de prosop. Eu l-a comandat de pe Iherb.com, unde este cotat cu 4,5 steluțe din 5. Prețul său întreg este de $4.89, deci are un preț foarte bun, făcând raportul calitate-cantitate-preț.

  3. Mască exfoliantă cu ulei de argan și cafea de la Argan Yca - am descoperit din greșeală gama Argan Yca pe Miniprix.ro, de unde mi-am comandat acest exfoliant, dar și unul pentru corp. Exfoliantul are un miros incredibil de plăcut, pentru că uleiul de argan și cafeaua naturală realizează un amestec apetisant. Și eu nu mă dau în vând după cafea , dar acest produs chiar mi-a pus capac. Acest produs este ingenios pentru că poate fi folosit în două moduri: ca efoliant facial și ca mască exfoliantă (aceasta din urmă se lasă mai mult timp pe față pentru a acționa, apoi se clătește). Iubesc acest produs pentru că este blând și mă ajută atunci când tenul meu se usucă foarte tare; vedeți voi, uleiul de argan presat la rece chiar face minuni în hidratarea tenului. Acest exfoliant are certificat EcoCert și a avut un preț bun pentru cei 100 ml ai recipientului (a costat în jur de 30 lei). Nu mai este disponibil pe site, dar puteți găsiți alte produse exfoliante atractive pe Miniprix (click aici).

   Voi ați folosit vreunul dintre produsele de mai sus?
   Care sunt produsele voastre preferate pentru exfoliere facială?


   Dacă vă interesează cosmeticele bio, vă recomand magazinul online BioCosmetics, care ne-a pregătit prețuri atractive pentru perioada sărbătorilor (click pe imaginea de mai jos pentru a vedea gama completă de produse):

Bio-Cosmetics.ro

5 comentarii:

  1. cel de la Queen Helene mi-am propus sa il achizitionez si eu, imi plac produsele lor

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și mie îmi plac, iar acest exfoliant își merită fiecare bănuț:)

      Ștergere
  2. Interesante toate,in special ultimul cel cu argan si cafea.Pana acum am folosit doar facute in casa,insa nu ar fi rau pt zilele in care sunt grabita sa am unul gata preparat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daniela, ți-l recomand cu drag, deși nu știu exact unde îl poți găsi. Eu l-am luat de pe Miniprix acum câteva luni, dar nu l-am mai văzut pe site. Exfolianții preparați acasă sunt cei mai buni, dar uneori nu avem timpul sau dispoziția necesarept a-i prepara.

      Ștergere
  3. gomajul de la YR o sa il iau si eu si abia ast sa vad cum e.descrierea ta suna bine.pupici :*
    http://iv-dorys.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...