miercuri, 25 februarie 2015

Târgul Mărțișorului la Muzeul Țăranului Român (26 februarie-1 martie)


     Ca în fiecare an, cel mai mare târg de Mărțișor este organizat la Muzeul Țăranului Român, unde sute de expozanți își vor afișa rodul muncii, sub forma unor mărțișoare. Acest obiect mic încununează începutul primăverii și se oferă în toate colțurile țării. însoțit de binecunoscutul șnur alb-roșu.
     Dacă aveți puțin timp liber, trebuie negreșit să treceți pe la târg. Voi participa și eu împreună cu sora mea, unde vom avea expuse mărțișoare lucrate manual din polimer/ fimo.  Vremea se anunță a fi una frumoasă, așa că vă puteți relaxa printre standurile încărcate cu mărțișoare colorate, dar veți putea savura și mici preparate tradiționale. 




   
Iată cum este prezentat Târgul de Mărțișor de la MȚR:

     Preluat de lumea urbană la început de secol XX și devenit modă, firul de bumbac ajuns fir de argint sau de aur, purtat drept colier și podoabă, ținut la piept, primit ca souvenir și mai nou cadou, povestea mărțișorului supraviețuiește în diferite forme până în contemporaneitate, de la firul simplu răsucit în alb și roșu până la mărțișorul virtual.

    Târgul își propune să aducă în atenția publicului cumpărător și alte categorii variate de mărțișoare, care trimit la o serie de revizitări ale trecutului recent: mărțișorul de oraș, mărțișorul rustic, mărțișorul croșetat sau tip goblen, mărțișorul tradițiilor reinventate sau miniaturile din sticlă ale anilor optzeci, ca un contrapunct la creațiile ultimilor ani, în care principala expresie este cea a obiectului handmade.

    La fel ca în anii trecuți, printre participanții la târgul de anul acesta se numără și școli, fundații, asociații, organizații care desfășoară acțiuni cu caracter umanitar și sprijin pentru categorii defavorizate.

   Târgul Mărțișorului va fi însoțit și anul acesta, de o ofertă gastronomică, rămânând un susținător al micilor producători care vor fi alături cu produse ce sunt mai aproape de conceptul de bucătărie naturală, chiar dacă zona reprezentată este rurală sau urbană: 

            - kürtős kalács – Mureș
            - turtă dulce – Harghita și Argeș
            - prăjiturele de casă și alte produse de patiserie – Alexandria, Baia Mare și Buzău
            - miere, dulcețuri – Ilfov
            - ceaiuri și plante de leac din Dâmbovița 
            - suc de mere 100% natural de Mălâncrav.

  Vă așteptăm să mărțișorim împreună cu fir alb și roșu!

  Perioadă: 26. 02 – 01. 03. 2015
  Orarul târgului: 10:00 – 18:00
  Bilet de intrare: 4 lei preț întreg, 2 lei preț redus (elevi, studenți, pensionari)

Un comentariu:

  1. Sunt foarte simpatice martisoarele voastre. Vanzare buna! :)

    http://the-may-day.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...