duminică, 2 octombrie 2016

Fonduri de ten pe care le folosesc acum


       Fondul de ten este un produs de machiaj pe care îl folosesc foarte des, aproape zilnic. Tenul meu are mici imperfecțiuni, pe care încerc să le acopăr, dar motivul principal pentru care folosesc fond de ten este acela de a-mi uniformiza culoarea pielii.

      Când am nevoie de o acoperire mai puternică, atunci caut un fond de ten care să-mi asigure finish-ul dorit. Însă acest lucru se întâmplă destul de rar, când particip la anumite evenimente și vreau ca tenul meu să fie cât mai plăcut. În restul zilelor, folosesc un fond de ten cu acoperire medie, care să-mi confere o culoare uniformă și un aspect natural.

    În prezent, folosesc două fonduri de ten, unul pentru uz frecvent, iar celălalt cu acoperire foarte mare: Max Factor Lasting Performance și Estee Lauder Double Wear. Despre aceste două fonduri de ten am să vă vorbesc astăzi, mai ales că aceste sunt unele dintre cele mai populare fonduri de ten.


   Max Factor Lasting Performance este un fond de ten accesibil ca preț, cu o formulă lichidă, ușor de aplicat. Puterea sa de acoperire este medie, nu acoperă perfect imperecțiunile precum coșurile și petele roșii, dar oferă un aspect uniform și natural. Are o formulă ușoară, care se întinde fără probleme, iar tenul răespiră, nu se simte încărcat sau îmbâcsit.
   Dacă prima oară când l-am folosit am zis că nu este fondul de ten potrivit pentru gusturile mele, după a doua folosire a început să-mi placă tot mai mult, iar acum am ajuns la al doilea tub consecutiv. Momentann, îmi place mult de tot și îl consider fondul de ten perfect pentru nevoile mele zilnice, dintre fondurile de ten low-budget încercate până acum.
   Ambalajul este din plastic, și chiar dacă nu are pompiță, are un sistem de dozare foarte practic, care permite dozarea precisă a produsului. În plus, pot să-l storc până la ultima picătură și, la nevoie, să tai ambalajul cu forfecuța și să nu irosesc produsul. Este micuț și poate fi strecurat în orice geantă pentru mici retușuri.
    Eu am folosit până acum două nuanțe apropiate, medii, și anume: 105 - Soft Beige și 106 - Natural Beige. Fondul de ten Lasting Performance de la Max Factor este disponibil AICI, la prețul de 38 lei.



    Fondul de ten Estee Lauder Double Wear este un produs high-end, adică un fond de ten de lux, pentru care vom plăti mai mulți bani decât în cazul celui de la Max Factor. Este un produs cu o acoperire ridicată și cu o rezistență absolut grozavă. O dată aplicat pe față, rezistă atât de bine încât machiajul arată impecabil pentru mai bine de 8 ore. Are o consistență lichidă densă și se aplică ușor, dar trebuie aplicat rapid, deoarece se usucă repede o dată întins pe față.
    Are un miros aparte, mie mi se pare că mirosul se aseamănă cu cel al drojdiei și asta îmi place mult de tot. Din păcate, nu are sistem de dozaj, pompiță, dar acesta este singurul său „defect”. Este de departe cel mai grozav fond de ten pe care l-am folosit, oferă acoperirea ideală. Desigur, nu-l folosesc zilnic, mi se pare destul de prețios, plus că acoperă porii și nu-mi doresc în fiecare zi un ten infailibil.
    Fondul de ten Double Wear are și factor de protecție 10. Eu folosesc în prezent nuanța 2C1 Pure Beige. Este disponibil AICI, la prețul de 158 lei.


   În ceea ce privește aplicarea fondului de ten, eu am trei metode de aplicare: cu degetele, cu pensula sau cu buretele. Îl aplic după cum mă simt în ziua respectivă. Spre exemplu, aplic fondul de ten cu degetele, prin tapare ușoară, atunci când mă grăbesc și n-am decât câteva minute la dispoziție pentru machiaj. Folosesc buretele atunci când n-am chef să-mi ating fața cu degetele, când aceasta este mai sensibilă și buretele asigură o atingere mai ușoară. Iar pensula o folosesc doar atunci când vreau un machiaj infailibil, am una de la Real Techniques care își face treaba de minune. Pensulele Real Techniques sunt foarte bune și le puteți găsi online AICI.


    Voi ce fonduri de ten folosiți în prezent, dragile mele?


4 comentarii:

  1. Cam scumpe ,eu folosesc fond de ten de la AVON SI ORIFLAME .

    RăspundețiȘtergere
  2. Am auzit lucruri foarte bune de fondul de ten de la Estee Lauder. dar eu nu prea folosesc fonduri de ten asa ca nu asi investi in asa ceva.


    Saci
    Chocolate Fashion Coffee

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu momentan folosesc Revlon ColorStay in varianta pentru ten gras. Raspunde bine la nevoile tenului meu, dar pe lista pentru urmatoarea cumparatura de fond de ten am tot Estee Lauder Doublewear. Ma bucur ca ai abordat si tu subiectul Doublewear, eram foarte interesata sa aflu opinia ta si imi pare bine ca si tu il apreciezi.

    https://chezdaiana.com/2016/10/02/october-vibes/

    RăspundețiȘtergere
  4. Am folosit candva un fond de ten Max Factor, dar nu tin minte daca a fost Lasting Performance sau un altul, si a fost foarte bun, cu putere de acoperire mare. Din pacate in Canada nu se vinde Max Factor, as putea sa cumpar online din SUA daca vreau neaparat produse Max Factor, dar nu m-am obosit niciodata, avand in vedere ca sunt atatea alte optiuni in magazinele de cosmetice din Toronto.

    Acum folosesc un fond de ten Mary Kay si BB cream Garnier. Si imi place sa aplic fondul de ten cu pensula pentru fond de ten, am una foarte buna de la Mary Kay.

    Sa ai o saptamana frumoasa!

    Xoxo, Victoria

    https://fashionstylebeautyandmore.blogspot.ca/

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...