vineri, 14 iunie 2013

Vacanța la Bran și cazarea la Hotel Emire


  În acest post, vă voi povesti despre o scurta mea vacanță în zona Bran, zonă turistică cunoscută la nivel național și chiar internațional, grație legendei lui Dracula. Ca arhitectură, castelul Bran nu este foarte impresionant, totuși este poziționat excelent și întreaga curte este tare frumoasă, mai ales dacă o vizitați în sezonul cald.

   Prețul unui bilet pentru adulți este de 25 lei, iar pentru elevi și studenți de 10 lei. Nu știu cât de justificat este prețul pentru adulți, însă nu este nici un foarte mare sacrificiu, deși cred că putea fi un pic mai mic având în vedere că obiectivul de vizitat nu este foarte spectaculos.  Însă, așa cum am mai zis, locația fiind cunoscută grație legendei lui Dracula, atrage mulți turiști străini pentru care prețul biletului de cca. 7 euro  este o sumă mică. Pe site-ul Castelului Bran puteți găsi mai multe informații despre construcția în sine, precum și despre evenimentele care se organizează, de câteva ori pe an, la castel.

        Cum noi am fost la Bran în mijlocul verii, natura era minunată, aerul de munte extrem de plăcut, încât am petrecut o vacanță relaxantă. Mai mult decât castelul, personal mi-a plăcut Muzeul Satului din Bran, care este amenajat chiar in curtea Castelului Bran si reprezinta un important vestigiu cultural al zonei . Realizat in urma cu peste 40 de ani, muzeul satului evidentiaza arhitectura traditionala din satele din Țara Bârsei. Căsuțele micuțe, unele cu o singură încăpere, altele prevăzute cu prispă și chiar cu grajduri pentru animale, sunt dovada modului sărăcăcios și modest în care strămoșii noștri și-au dus existența, trăindu-și viața simplu, fără grijile bănești care îl preocupă pe omul contemporan. Muzeul este o adevărată oază de liniște, cu ghivecele de mușcate puse pe marginea prispei, cu așternuturile din blănuri de animale și vase meșteșugite din lut sau sculptate în lemn. Nu mai știu exact cât a costat biletul, însă valoarea este una insignifiantă, de circa 5 lei. Dacă tot ajungeți la castel, merită să vedeți și acest mic univers sătesc.







*********************************************************************************
   Despre Bran pot spune că este o locație de munte tipică, cu aer proaspăt și căsuțe frumoase. Cu toate acestea, zona care înconjoară castelul este una aglomerată și gălăgioasă. Chiar înante de a intra la castel sunt zeci de tarabe cu tot felul de obiecte artizanale, produse alimentare și alte lucruri ce pot fi comercializate. Eu aș fi eliberat toată zona de intrarea la castel, pentru ca turiștii să se poată bucura de minunata locație, fără a fi agasați de vânzătorii ambulanți de fructe de pădure și iconițe sfințite. Mai mult ca sigur, însă, aceste tarabe deloc aspectuoase aduc un procent frumușel la bugetul orașului.


    Cea mai mare dezamăgire în Bran a fost lipsa barurilor și a restaurantelor cu produse calitative. Erau 2-3 terase care serveau clasicele răcoritoare pe care le găsești în orice supermarket, fără a-ți pune la dispoziție cocktailuri, limonade și înghețate asortate potrivite sezonului, și tot atâtea așa-numite restaurante, unde puteai servi o gamă de lucruri prajite sau făcute la grătar, precum clasicii mititei sau șnițel prăjit, cu garniturile clasice. Nu sunt o pretențioasă, dar având în vedere cât de mult a evoluat turismul și gastronomia, puteau și aceste restaurante să își modernizeze puțin meniurile , adăugând salate și preparate slabe în calorii, pentru persoanele care țin la siluetă sau sunt la regim.
    În zona Branului mai puteți vizita și alte obiective turistice, precum: Cetatea Râșnov, Schitul Bran, Peștera Valea Cetății, Masivul Piatra Craiului, Peștera Dâmbovicioarei și Barajul Pecineagu, astfel că vă puteți programa o frumoasă vacanță la munte, în care să vă relaxați, dar și să descoperiți frumusețile pitorești.


**********************************************************************************
     Noi am avut norocul să ne cazăm la Hotelul Emire, localizat în Predeluț, o zonă foarte apropiată de castel, la circa 5 minute de mers cu mașina de centrul Branului. Hotelul își merită cele patru stele, fiind o locație extem de plăcută și primitoare unde, de altfel, ne-am petrecut restul șederii în Bran. Mai mult, hotelul pune la dispoziția turiștilor un restaurant cu un meniu aparte, cu preparate deosebite, gătite de un bucătar profesionist, de renume internațional. De la micul dejun, prânz și cină, am trecut prin mai multe bucătării internaționale, răsfâțându-ne cam cu toate preparatele din meniu.


     Ca modalități de petrecere a timpului liber, nu sunt prea multe de făcut în incinta hotelului, însă eu cred că nu e nimic mai plăcut ca, atunci când mergi în vacanță și după ce vizitezi principalele atracții turistice, să îți petreci după-amiaza cu persoana iubită, la aer liber, cu o băutură răcoritoare plăcut aromată, iar seara la un pahar de vin. Hotelul vă pune la dispoziție și alte modalități de petrecere a timpului liber, precum tenis de masă sau badminton, în cazul în care mergeți cu prietenii în vacanță.


     Eu aștept ca cei de la Boutique Emire să inaugureze centrul de recreere, care va include piscină, saună, jacuzzi și masaj, pentru că îmi propun ca în vara aceasta să revin măcar o dată în această locație în care te simți cu adevărat răsfățat și reușești să te relaxezi în totalitate.
    Pentru mai multe informații, precum și tarife și rezervări, vizitați website-ul Hotelului Emire sau pagina oficială de facebook, pentru a fi la curent cu toate ofertele de cazare, în timp real!













2 comentarii:

  1. puisor, foarte frumos ai scris si chiar o sa am in vedere hotelul. pupp

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Va multumesc :) Va garantez ca o sa va placa, daca alegeti sa mergeti acolo!

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...