joi, 19 septembrie 2013

Recomandările lunii

    Toamna s-a instalat cu melancolia ei caracteristică, deși eu mai speram la zile călduroase, în care să port pantaloni scurți sau fuste, fără să fie nevoie să apelez la dresuri. Deși soarele se încăpățânează să ramână pe cer, bate un vânt de toamnă care clatină crengile copacilor ca turbate, lovindu-se de geam, încât mă stăpânește o dorință de a sta sub pătură și a face lucruri care nu implică ieșitul din casă: ceaiuri aromate, filme bune, cărți interesante și muzică în surdină. 
    Pentru luna aceasta recomandările mele includ câteva lucruri pe care am considerat că se merită să le împărtășesc cu voi:


    La capitolul filme, mă opresc la două titluri lansate în 2012: The Place Beyond the Pines și The Hunt. Primul dintre ele prezintă destinele a doi bărbați care provin din cercuri sociale diferite. Filmul de 2 ore și jumătate reușește să mențină atenția spectatorului grație firului narativ încărcat de acțiuni neprevăzute. Distribuția filmului include nume celebre, precum Ryan Gosling, Bradley Cooper, Eva Mendes, Bruce Greenwood, Ray Liotta. Deși am mai văzut filme proaste în care jucau multe nume mari, nu este cazul și filmului The Place Beyond the Pines, o ecranizare ce merită văzută de fiecare persoană care consideră că în viață norocul își spune cuvântul, dar că, în anumite momente, norocul stă în mâna omului. Pe Imdb.com, filmul este cotat cu 7.4.


     The Hunt este o altă ecranizare a anului 2012 pe care am reușit să o văd abia luna trecută. Pe actorul în rol principal,  Mads Mikkelsen, l-am remarcat în serialul Hannibal, în care îl întruchipează pe celebrul doctor H. Lecter. Recunosc că am fost interesată să văd dacă în The Hunt actorul danez este la fel de pus la punct ca și în serial, însă subiectul filmului a reușit să depășească așteptările mele superficiale. Cotat pe Imdb.com cu 8.2, The Hunt prezintă o situație aproape incredibilă al cărei protagonist este educatorul Lucas. Filmul ilustrează cât de ușor poate fi  respins un om de societat, datorită unei minciuni nevinovate. Destinul acestui bărbat este atât de fragil, încât pare a fi legat de un fir de ață asupra căruia este exercitată o presiune covârșitoare. Vă recomand acest film pentru subiectul său, dar mai ales pentru emoțiile pe care reușește să le transmită personajul principal.



    La capitolul muzică, mă voi opri la trupa The National, o formație americană de Indie Rock, lansată în anul 1999, ale cărei melodii au fost descrise ca fiind ”întunecate, melancolice și greu de interpretat”. Melodia mea preferată este Fake Empire, însă vă recomand cel de-ail doilea album al trupei, intitulat Sad Songs for Dirty Lovers, considerat a fi unul intre cele mai bune albume ale anului 2003. Întregul album este disponibil mai jos, direct de pe youtube.com:




  
    În materie de cărți, vă recomand ultima carte pe care am citit-o, și anume Modeste Mignon, al cărei autor este Honore de Balzac. Geniul literar al lui Balzac este incontestabil, creațiile lui fiind un exemplu pentru generațiile care i-au urmat. Modeste Mignon este inclusă în celebra colecție de romane Comedia Umane și ilustrează un schimb de corespondență dintre tânăra Modeste și un poet contemporan celebru. 


    Am reușit să îmi iau revista Delicii de Cuptor Nr. 2, la prețul de 12,99 le. Revista este frumos imprimată și include câteva rețete apetisante, descrise în detaliu și exemplificate cu ajutorul forografiilor. Revista include un set de două ustensile pentru bucătărie din silicon, foarte simpatice și utile. Îmi pare rău că am ratat primul număr, chiar dacă mai am acasă destule forme de brioșe din silicon. Urmăroarele numere vor fi mai scumpe și vor include alte premii simpatice.

    Tocmai m-am întors dintr-o mică vacanță în Brașov, așa că pentru acest început de toamnă vă recomand o plimbare scurtă prin Brașov, să mai uitați de stres, să vă încărcați bateriile în acest oraș de suflet. 


    Și nu în ultimul rând, vă recomand să purtați accesorii vesele, jucăușe, care să mai alunge din monotonia de toamnă. Nahoot Design este un magazin plin de veselie, pentru copii mici și mari, căruia i-am dat naștere în urmă cu 5 ani. Prețurile pentru o pereche de cercei lucrați manual variază între 8-20 lei. Pentru această lună avem disponibilă o promoție veselă: http://nahoot.blogspot.ro/2013/09/promotie-vesela-luna-septembrie.html

2 comentarii:

  1. Balzac si Zola sunt preferatii mei...dar ii las pentru iarna, de altfel si filmele...incerc sa nu pierd nimic din ce se petrece pe afara!

    RăspundețiȘtergere
  2. Coco, la mine a fost foarte urât în ultimele zile și nu îmi place să ies afară când plouă. Și mie îmi place Zola mult.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...