vineri, 29 noiembrie 2013

Mască de păr homemade cu lăptișor de matcă

  Ca orice femeie, sunt înnebunită după tratamente cosmetice, fie că este vorba despre cele luate direct din comerț, ori despre cele preparate acasă. Așa că imediat cum am primit lăptișorul de matcă Apiland (vezi aici) și am descoperit că acest produs apicol poate fi utilizat în preparate cosmetice pentru îngrijirea părului, mi-am zis că trebuie neapărat să îl încerc și în această variată.
   Sunt o fire activă din fire, așa că mi-a surâs ideea de a prepara, chiar la mine acasă, o mască de păr pe bază de lăptișor de matcă și alte ingrediente naturale, cu care să îmi răsfăț și să-mi hidratez podoaba capilară. De când s-a răcit vremea, am o mare problemă cu părul gras, de aceea masca pe care am ales să o prepar este destinată tratamentului acestui tip de păr.


     Masca pentru părul gras se prepară rapid și este nevoie de numai 3 ingrediente naturale pentru a vă degresa părul pe cale naturală:

  • 1 lingură coajă rasă de lămâie
  • 2 g lăptișor de matcă pur (echivalentul a 4 lingurițe-măsură rase)
  • 1 lingură mentă
    Nu am mai găsit mentă proaspătă, dar dat fiind faptul că pe durata verii îmi usuc mai multe plante medicinale pentru anotimpul rece, am avut din belșug frunze mentolate. Coaja de lâmâie și menta se pun la infuzat în 500 ml de apă fierbinte.


    Infuzia are un miros extrem de plăcut, mentolat și în același timp parfumat de la lămâie. Așteptați până ce infuzia se răcește, apoi adăugați lăptișorul de matcă. Eu am pus infuzia într-o sticlă de plastic, apoi am adăugat produsul apicol și am agitat foarte bine sticla, până am fost convinsă că lăptișorul de matcă s-a dizolvat complet. Mi-am aplicat compoziția pe toată lungimea părului, de la rădăcini până la vârfuri și am lăsat-o să acționeze pentru zece minute, după care am clătit părul cu apă călduță din abundență.
    După uscare, am constatat o senzație de curățare profundă a părului, care a rămas discret parfumat de infuzia de lâmâie și mentă. Desigur, explicația constă în faptul că toate cele trei ingrediente ale măștii fuzionează pentru a curăța firul de păr de excesul de sebum. Lăptișorul de matcă are proprietăți antibacteriene și antifungice, așa că luptă intens pentru degresarea părului, în timp ce menta oferă prospețime acestuia, iar lămâia un plus de strălucire.
   
    Cum am avut la dispoziție doar 10 g de lăptișor, a trebuit să le raționalizez pentru a le utilizez sub diverse forme: consum alimentar, tratament facial și tratament pentru păr. Așa că pentru îngrijirea părului am alocat 4 g, suficiente pentru a prepara de două ori masca. Eu am reușit să le folosesc de 3 ori, pentru că după prima oară când am preparat masca și am aplicat-o pe păr, mi-a mai rămas cam o treime din cantitate, pe care am turnat-o într-o stricluță de plastic și am pus-o la păstrat în frigider, pentru următoarea ședință, programată la scurt timp, deoarece această mască de păr poate fi utilizată de 2-3 ori pe săptămână. A doua oară când am preparat masca, am adăugat și compoziția rămasă, iar ce mi-a mai rămas am păstrat pentru a treia și cea din urmă folosire.
    După o triplă utilizare am constatat că părul se îngrașă mai greu decât de obicei, ceea ce m-a bucurat foarte mult, mai ales că de când vremea s-a răcit am început să port ceva pe cap ca să nu răcesc, iar părul fiind acoperit mi se îngrașă mai repede decât vara. În plus, păstrarea aromei mentolate în podoaba capilară mi-a oferit o senzație plăcută de prospețime, pentru că, în mod obișnuit, când părul începe să se îngrașe emană un miros neplăcut, pe care nu îl pot elimina decât prin spălare.
    În concluzie, îmi doresc să mai folosesc și pe viitor lăptișorul de matcă în prepararea tratamentelor pentru îngrijirea părului, pentru a mă bucura de beneficiile sale : regenerarea, hidratarea și vitalizarea, precum și stimularea creșterii părului și diminuarea până la eliminarea completă a mătreții.

   Dacă sunteți și voi interesate să vă tratați părul cu o mască pe bază de lăptișor de matcă, iată câteva rețete de măști pentru tratarea diferitelor probleme ale podoabei capilare:



2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...