miercuri, 30 aprilie 2014

Drama unui dinte și implantul dentar de la Dental Praxis


   Fiecare dintre noi s-a confruntat, cel puțin o dată în viață, cu probleme dentare, fie că a fost vorba de un dinte afectat de carie, o măseluță de minte năzdrăvană, ori chiar probleme mai serioase. De fiecare dată este bine să apelăm la ajutor specializat, dar ca să vă convingeți de acest lucru, am să vă povestesc drama unui dinte și cum a fost el salvat de un miraculos implant dentar.
   Dințoi, unul dintre personajele principal ale poveștii mele, era un dinte aparent normal. Stătea la locul lui, între tovarăși de viață, făcându-și datoria ca un bun cetățean al cavității bucale. Vedeți voi, Dințoi făcea parte dintr-o dantură cu totul specială, o dantură independentă, dar cu toate acestea hazardul nu l-a ocolit. Dis de dimineață, frumosul dinte alb se răsfăța cu spuma fină a pastei de dinți, se lăsa gâdilat de ața dentară și făcea un duș rapid sub apa de gură mentolată. Rutina continua atât la prânz, cât și seara, astfel că dințișorul minune avea un program încărcat, dar pe care îl respecta cu sfințenie și cu multă plăcere. La finalul procesului, strălucea de sănătate și nici cariile ori tartrul nu îndrăzniseră vreodată să-i calce pragul.
   Personajul nostru stătea unde nu se poate mai bine, fix în față, lângă dinții mari pe care el îi numea Lopătari. În fapt, ar fi dat orice să fie în locul lor, cei mai frumoși dinți, înălțați semeț din gingiile rozalii; dar nici poziția lui, imediat după trufașii Lopătari nu-i displăcea, mândrindu-se cu strălucirea cel puțin la fel de puternică ca a celorlați. Tovarășii lui de joacă erau un pic mai năzdrăvani, așa că au crescut ușor strâmbi, lucru care l-a posomorât grozav pe Dințoi, la momentul respectiv. A făcut petiții, plângeri și cereri peste cereri, cerând comitetului dentar să pună mâna să cumpere un aparat dentar eficient. Au găsit unul potrivit la Dental Praxis și-a îndurat și el cot la cot cu tovarășii săi, până ce i-a aliniat pe toți ca pe soldați în armată. Mulți ziceau despre el că ar avea sânge rece, dar noi știm că nu avea decât nervi...nervi tari!
   Dar într-o zi, Dințoi a fost martorul unei adevărate tragedii. Fratele său, unul dintre canini, a început să dea semne de boală. Unii au zis că că i se trage de la amantele lui, acadele colorate pline de zaharuri, cu care bietul dinte proeminent se vedea de câteva ori pe săptămână; alții ziceau c-ar fi de la gingie ori de la vântul rece de primăvară, dar mai erau unii care își făceau griji de existența unor fenomene paranormale. Cert este că, la scurt timp, Dințozel, căci așa îl chema pe fratele cu pricina, a început să se îngălbenească, apoi chiar a căpătat o tentă maronie, ca după o ceașcă concentrată de cacao. Toți dinții și măselele se cruceau de evenimentul neobișnuit, știindu-l pe caninul Dințozel puternic din fire, un exemplu de forță pentru ceilalți dinți. Dar soarta a făcut ca ghinionul să pice fix asupra lui, așa că din dinozaurul dentar de altădată, Dințozel devenise o fosilă.
   Comitetul dentar s-a alertat imediat, în frunte cu Dințoi, temându-se ca boala lui Dințozel, care între timp s-a desprins din gingie și a căzut ca o picătură de ploaie din înaltul cerului, să nu cumva să se răspândească în toată gura:
    - Ferească Sfântul să cădem cu toții, a zis o măseluță speriată.
    - Implant! Implant! strigau alții cu insistență, printre care și frumoșii Lopătari.

   Nu mai era niciun dubiu: era necesar un implant dentar, așa că toată dantura s-a gătit în straiele cele mai strălucitoare și a mers într-un suflet la clinica stomatologică Dental Praxis. Și acolo a început adevărata dramă, când măselele și dinții toți s-au pus pe jelit și pe implorat, cuprinși de spaima de a nu suferi de boala ce-l răpuse pe răposatul Dințozel. Lipsa dintelui era resimțită teribil de întreaga dantură, nu doar estetic, dar atunci când pierzi un prieten drag, un tovarăș de viață, resimți un gol în sufletul tău. Și nu mai era rost nici de zâmbet pentru frumoasa dantură ce se obișnuise să fie perfectă.
   După o consultație ca la carte și un tratament adecvat, în locul lui Dințozel fusese pus un frumos implant, un canin poate chiar mai frumos decât celălalt. De-acum, Dințoi, despre care v-am vorbit la început, nu îi invidia pentru strălucire numai pe Lopătari, ci și pe noul canin, pe care-l botezaseră Dinte-X. Văzuseră și dinții filmele cu super-eroi, așa că Dinte-X se contura în fața lor ca un erou, un erou invincibil, perfect, un adevărat model.
 
   Povestea în sine ar fi mai tragică dacă Dințozel, caninul căzut, ar fi fost al nostru. Din fericire, există personalul specializat de la Clinica Stomatologică Dental Praxis, care ne oferă cele mai bune tratamente în cazul în care dantura noastră, chiar dacă este bine îngrijită, întâmpină niște probleme neprevăzute. Pentru că sănătatea este importantă, iar dantura noastră merită tot atâta atenție cât orice altă parte a corpului. Pe lângă implanturi, clinica stomatologică oferă cele mai variate aparate dentare, pentru că zâmbetul nostru este cartea noastră de vizită.
    Dental Praxis are grijă de zâmbetul tău!


*Acest articol a fost scris pentru BlogAwards (Primăvara Bloggerilor)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...