miercuri, 30 aprilie 2014

Personaje de poveste într-o florărie online


   Niciodată nu mi-am închipuit că o florărie poate fi un tărâm de poveste, darămite o florărie online! Dar când am găsit un buchet trandafiri în fața casei, am descoperit că până și în niște buchete de flori se pot ascunde cele mai fascinante personaje. Povestea florilor din Florăria cu povești este una frumoasă, pe care am să vi-o spun și vouă...
   Așa cum vă spuneam, într-o bună zi am avut surpriza să primesc un minunat buchet de roze, frumos asortate în nuanțe pastelate, perfecte pentru un început blând de primăvară, cu soare timid, adieri line ale vântului și miros prospăt de boboci înfloriți. Frumoasele corole îmbujorate se uitau la mine, cu petalele tremurând într-o adiere ușor sesizabilă, dintr-o minunată cutie, protectoare sfântă a trupurilor fragede. Abia apoi am aflat că Florăria cu Povești, târâmul online al florilor, nu doar că face surprize parfumate femeilor, ci asigură livrare flori în cutii speciale, sigură și elegantă, de către mesageri îmbrăcați impecabil, la costum.


   Curioasă să văd cine este expeditorul acestei surprize florale, am dat să văd numele destinatarului și-am întrebat scurt : „Oare cine-o fi?”. Și-atunci voci groase, pițigăiate, caraghioase (că nu puteau fi altfel vocile ce răsunau din trupuri de flori) au răspuns din toată seva celor 33 de trupuri ascunse sub pălăriile înflorite:
    - Trandafirel, Rosalică, Trandafiroi, Trandafirița, Rosalinda, Rosel...
   Și au continuat așa până când și cel din urmă fir și-a rostit numele, morocănos:
     - Trandafirone!
 
  Atâtea voci diferite, strânse laolată într-un gălăgios cor rămas fără dirijor, m-a făcut să-mi doresc să fi împlinit, în loc de 33 de ani, poate numai jumătate.
  Trandafirone era un superb trandafir ivoire, dar care părea tare morocănos din fire. Dacă toate celelalte fire își deschiseseră petalele să respire aerul proaspăt al primăverii și să-și împrăștie parfumul în toate direcțiile, el se păstra intact, sub rigida formă a unui boboc. Și cu toate astea, părea infailibil, un singur boboc între atâtea cupe florale ivoire și roz. Trandafirone era, probabil, singurul dintre trandafiri care se simțea cu adevărat nobil, mai ales că nimerise într-un superb aranjament floral în stil franțuzesc, ceea ce-i impunea o ținută cu atât mai nobilă. Un cavaler în sine, dacă vă puteți imagina că ar sta în firea unui trandafir să fie așa, Trandafirone nu se afișa în glorioasa sa corolă perfectă, ci își făcea intrarea, cum i se părea normal, sub forma unui boboc. Abia mai apoi, sub privirile extaziate ale damelor și domnișoarelor, el își înfoia petalele deloc firave, emanând un îmbietor parfum. Era genul de roză cărei îi era destinat să se regăsească în buchete de flori elegante.
   Dintr-o margine a buchetului, Rosalinda și Trandafirița, două dintre frumoasele roz, suspinau la noblețea masculului vegetal. Ar fi bătut din gene de-ar fi putut, emoționate și bucuroase peste măsură că au nimerit într-un așa distins buchet de flori, deși frumusețea lor nu era cu nimic mai prejos decât a lui Trandafirone, ori a celorlate fire din cutie. Pălăriile lor reprezentau o explozie perfectă a petalelor parfumate, înșiruite romantic ca versurile unei poezii. Abia dacă puteai zări miezul auriu, ușor pătat de maroniul unei rugini vegetale.


   Trandafirică era de departe favoritul meu, și în ciuda faptului că toate firele erau perfect aliniate, el avea tendința să se înalțe ușor, ca și când s-ar fi înălțat pe vârfurile picioarelor, dezvăluind un trup atât de fraged, de un verde crud, care purta pe cap o pălărie ivoire greoaie, cu miezul petalelor ușor albicioase.
   - Băi Albinosule, îl strigau trandafirii mai bine clădiți, stai locului că are să-ți zboare pălăria din cap!
   - Dacă n-am fi 33 în buchetul acesta uriaș, pesemne că n-aș fi sufocat de trupurile voastre dolofane, ba chiar bătrâne. Uitați-vă la mine, ce tânăr și frumos sunt! Cucoană, îmi zice al părând să se sufoce, cum poți să porți pe umeri povara a 33 de generații de trandafiri?

  Dar lui nu-i păsa deloc și se tot înălța, de parcă lumina nu-i atingea petalele catifelate, în timp ce fredona câteva versuri indescifrabile, care pe unii îi enerva la culme, însă pe madamele roze le făcea să-și miște molatec pălăriile, ba în stânga, ba în drepta. În toată mulțimea trandafirească, numai Trandafirone stătea nemișcat, meditând melncolic la vremuri apuse:
   - S-au dus romanțele de altădată, oftă el prelung, într-un dramatism exagerat pentru un trandafir de esență tare.

  Guralivele flori se întrecea unele pe altele, îșiruind povești cu și despre  florăria online, pe care o numeau cu toții, morocănoși, visători, romantici incurabili sau numai parfumați, căsuța noastră. De-atâta cioc de rață, căci așa se cheamă în popor vorba lungă, am scos repede buchetul din cutie, și-am dat iama la bucătărie, să iau un vas de flori în care să-și odihnească trupușoarele crude și să uite de poveștile lor. Dar am aflat că povestea acestor personaje florale este una fără de sfârșit!
   Am păstrat buchetul așa cum era, căci prea frumos sunt ambalate aceste buchete de flori, în hârtie albă tip kraft, de par desprinse din vremuri demult apuse, de o frumusețe atemporală. Cum au nimerit cu ”picioarele” în apă, rozele s-au îmbujorat toate, dar numai pentru câteva fracțiuni de secundă, după care și-au desfătat pălăriile, încântate în mod suprinzător de razele soarelui care pătrundeau magic prin finele draperii violacee.
   Și-apoi s-au pus pe sporovăială, flecărind despre cât de minunată, dar pe atât de fragilă, este existența unei flori, îmbătându-se unele pe altele și, mai ales pe mine, cu miresmele lor sofisticate, elegante, franțuzești, preaiubite arome de roze! M-am pus pe canapea, răpusă nu de ”bătrânețea celor 33 de ani”, ci de povestirile amuzante, ori doar fantastice ale firelor de trandafir care nu erau doar personaje de poveste, ci și niște grozavi povestitori.

   De-atunci m-am tot obișnuit să cumpăr flori online din Florăria cu Povești, atât pentru frumusețea incomparabilă a aranjamentelor și a buchetelor florale, dar mai ales pentru minunatele și incredibilele povești care se pot ascunde în spatele unor flori.




* Acest articol a fost scris pentru Blog Awards (Primăvara Bloggerilor)

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...