miercuri, 7 mai 2014

Matrioșka cu cosmetice


   Nu știu alții cum sunt, dar eu mereu am iubit produsele cosmetice. Încă din copilărie mă furișam și foloseam cosmeticele mamei mele, pentru ca din adolescență să mă pricopsesc cu propriile mele produse pentru îngrijire. Dar adevărata poveste cosmetică a început abia atunci când am dat nas în nas cu o minunată Matrioșkă, frumoasă foc, cu bujori în obrăjori și cu părul de aur, bine ascuns sub o basma atent înnodată. Și-atunci ce era de făcut, când ea se uita la mine îmbujorată, bătând din gene și țuguindu-și buzele rozalii, pregătindu-se de conversație? Am făcut un pas în spate, bucuroasă în sinea mea că mă aflu în fața unui personaj atât de iubit în încântătoarea Rusie, fără să-mi dau seama că distinsa păpușă avea să mă poarte într-o aventură cosmetică de neuitat. În fapt, singurele mele experiențe cu bătrâna Rusie se limitau la cosmeticele cu ingrediente naturale și la sarea marină divers parfumată, pe care le cumpăram pentru ritualuri de înfrumusețare. Aveam să descopăr că și Matrioșka avea să-mi povestească tot despre cosmetice, și anume despre minunatele produse Tian.ro, create în China, în centrele de producție din Munții Altai, sub atenta supraveghere a cosmetologilor și experților ruși și chinezi.


    Matrioșka a dat startul aventurii, scoțând, ea știe de unde, o frumoasă cutiuță aurie, cu capac transparent, în care se tolănea roșiatică o pastilă intens pigmentată de fard de obraz. Asfel, în fața ochilor mei, Fardul Bronzant Sidefat Stylish Blush se înfățișa precum un Holy Grail al machiajului, un magic secret al frumuseții Matrioșkăi pe care mi-l dezvăluia mie.
    Mi-a întins blush-ul cu un gest prietenos; pesemne știa cumătra cât de mult tânjeam la bujorii care înfloreau pe obrajii ei parcă rupți din soare. Atunci am simțit textura satinată de lux, ca o atingere catifelată a unor aripi de înger, în timp ce particulele sidefate îmi răsfățau obrajii cu o strălucire radiantă. Ca prin minune, pomeții erau perfect conturați de cele două culori ale fardului, devenind vedeta machiajului meu. Și-atunci am simțit cum în obraji îmi înfloresc și mie două flori roșiatice de bujori, a căror dulceață se tranpunea până și pe buze.


  Matrioșka mare a sărit cu veselie, lăsându-și geamăna să mă poarte pe o altă alee a frumuseții. Geamăna, un pic mai mică decât surata, nu se lăsă nici ea mai prejos în ritualul de inițiere în frumusețea naturală, așa că-mi atrase imediat atenția cu un flacon simpatic, de culoarea soarelui, prevăzut cu un căpăcel alb pentru pompare. Lichidul părea o miere dulce, ori chiar aur lichid, care avea să-mi transforme părul în adevărate plete de Cosânzeană. Era un încântător Șampon Gold Ginger, potrivit pentru toate tipurile de păr, dar mai ales pentru părul meu de culoarea chihlimbarului, pe care Matrioșka dorea să mi-l transforme într-un prețios păr de aur, întocmai ca al ei. Eu i-am zâmbit discret, deși în sufletul meu aș fi dat un regat pentru o așa podoabă capilară de poveste, și mi-am lăsat degrabă pletele cuprinse de aroma blândă de ghimbir, un ingredient activ ce conține vitaminele A, C, E, K și complexul B, dar și acizi esențiali, precum fier, calciu, potasiu, seleniu și magneziu.


   Nici dânsa n-a stat prea mult la taclale, pentru că Matrioșka ce-i urma la rând se zbătea agitată, în dorința de a mă lua și ea la povețe, cum făcuseră și surioarele ei. Numai că ea era mai mică decât celelalte două și tot încerca să ascundă această diferență de mărime, numai că mie nu-mi stăteau ochii și mintea decât la frumusețea ei de păpușă moscovită. Matrioșka cea nouă nu s-a ferit să-mi stârnească amintiri dulci și mi-a oferit, cu un gest plin de căldură, un minunat plic de Sare de corp cu Alge de Mare Hainan Tao, povestindu-mi despre istoria cosmeticelor pe bază de sare, dar mai ales a acestui produs ce crește elasticitatea pielii, hidratează și întărește țesuturile.
   Frumoasa păpușă de porțelan mi-a recomandat să folosesc sarea de corp pentru baie, iar ocazional să-mi și exfoliez corpul cu ea. Și-atunci, ca prin minune, m-am trezit în față cu o cadă cu apă aburindă, în care Matrioșka a dizolvat zâmbitoare conținutul întregului plic, invitându-mă la o baie relaxantă, în apa care căpătase o aromă discretă, dar plăcută. Nici n-am apucat să dau curs invitației, că blondina m-a părăsit, oferindu-mi un sfert de oră de intimitate, timp în care sarea de corp mi-a stimulat circulația sangvină, combătând eficient celulita și mi-a hidratat pielea în profunzime, lăsând-o fermă și elastică.
 



   Imediat după baie, am dat  nas în nas cu a patra Matrioșkă, care era mică-mică în comparație cu celelalte păpuși. Dar spre deosebire de predecesoarea sa, aceasta nu se rușina de dimensiunile ei mici, ba chiar mi-am dat seama că era o voinică fără seamăn când a început să-mi vorbească clar și răspicat despre Ceaiul de fructe Noni,  cel mai magic ingredient natural pentru menținerea sănătății și a frumuseții interioare și exterioare. Până atunci abia dacă știam de minunatul fruct Noni, originar din Asia și recunoscut pentru efectele sale benefice asupra organismului: întărirea sistemului imunitar, protecție antitoxică și împotriva îmbătrânirii, eliminarea stresului. Matrioșka mi-a preparat rapid un pliculeț de ceai și m-a îndemnat să urmez cura cu sfințenie, pentru a dobândi armonia dintre trup și suflet. 
    Atunci mi-am dat seama că frumusețea vine din interior și se reflectă și la exterior, iar dacă un om nu este frumos și sănătos în suflet, produsele cosmetice sunt doar o mască de frumusețe în spatele căreia se ascunde un munte de tristețe. Am dat din cap, în semn că-i voi asculta sfatul, recunoscătoare că m-a inițiat în această aventură în care aveam să-mi descopăr propria ființă, dar până să apuc să-mi arăt recunoștința, s-a furișat fără să sesisez, și-a lăsat o ultimă Matrioșkă, cea mai mică dintre toate cinci, mică-mică și frumușică. Numai că această ultimă păpușă n-a scos nici măcar un sunet, rămânând inertă în fața mea, cu chipul senin, strălucind de sănătate, cu părul de aur ascuns sub o basma atent înnodată și cu obrajii îmbujorați.
  
  Această ultima Matrioșkă eram eu și când am realizat acest lucru, aventura cosmetică s-a sfârșit: am dobândit frumusețea, o frumusețe naturală dezvoltată cu ajutorul produselor Tian.ro. Eu eram Matrioșka mică, cea care încă nu se descoperise, dar urmând toate tratamentele recomandate de păpușile fermecate, aveam să mă transform într-o femeie adevărată: ceaiul de fructe Noni pentru sănătate și echilibru între trup și suflet, sarea pentru îngrijirea și răsfățul corpului, șamponul Gold Ginger pentru îngrijirea și hidratarea părului, iar fardul de obraz pentru o ultimă tușă de frumusețe.  Astfel, am învățat că frumusețea exterioară își are izvorul în interiorul nostru, așa că trebuie să ne îngrijim în aceeași măsură și de suflet, cât și de trup.

Tian.ro -  Frumusețe și Sănătate de la Natură



2 comentarii:

  1. Foarte frumos si util articolul!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult! Magazinul de cosmetice Tian.ro chiar trebuie descoperit de cat mai multe persoane :)

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...