sâmbătă, 23 august 2014

Unde-i vântul care-mi flutură urechile?


    Pe Bobiță nu cred că l-ați cunoscut până acum, e prea puțin posibil să fi dat nas în nas cu el pe vremea asta caniculară. Pe perioada verii, cățelul bălțat devine mai capricios decât în tot restul anului și nu are decât o singură grijă: cum să-i fluture urechile în vânt și să se răcorească.
   Marea problemă a lui Bobiță nu este aceea că ar fi peste măsură de puturos față de alți câini, dar cum dă căldura, cum i se înmoaie lăbuțele și blana deasă devine cel mai mare coșmar al său. Ca să nu mai spun că n-a mai avut un vis frumos de astă primăvară, când încă nu înfloriseră lalelele. Dar cum soarele a crescut temperaturile din termometre, băiatul meu blănos nu-și mai găsește locul. E drept că nu se dă în vânt după vară și, mai ales, după căldură!
     Vara trecută și-a găsit un camarad genial, ventilatorul din sufragerie, care-și rotea elicele nervos, într-o falsă iluzie de risipire a căldurii. Doar Bobiță era hipnotizat de mașinăria cu vânt, care-i flutura urechile și îi răcorea întregul trup răpus de căldură. Vedeți voi, nici măcar prin alergat bietul animal nu reușea să se răcorească, ba dimpotrivă transpira și se încălzea ca un cuptor. Ehe, și de când lumea și pământul, pe cuptor nu bate vântul.Și s-au ținut tovarăși, Bobiță și ventilatorul, până toamna, când cățelul și-a reluat ritmul obișnuit, iar ventilatorul a ajuns în cutia originală.

                           

    Vara aceasta, lucrurile n-au fost la fel de roz, mai ales că ne confruntăm cu cele mai mari temperaturi din istorie. A pornit cățelul aparatul, dar a băgat de seamă că acesta, deși trudește, pe vânt nu-l întrece! Se mișca elicea ca odinioară, dar fără a-l răcori pe animalul a cărui blană era arsă de soare. Și cum Bobiță nu era singurul din familie care băgase de seamă că în casă nu mai bate vântul care bătea, am pus lucrurile cap la cap și am decis că aveam nevoie urgentă de un aparat de aer condiționat de la Climatico
   Aveam banii puși deoparte pentru zile negre, dar i-am folosit în cele din urmă pentru zile călduroase, fără să stăm prea mult pe gânduri și fără să avem regrete. Era, în fapt, o necesitate, mai ales că aerul condiționat nu mai poate fi privit drept un moft, ci ca pe un mijloc de a trăi cum se cuvine. Am avut de unde alege și, în cele din urmă, ne-am decis în favoarea unui aparat de la Gree și i-a plăcut la nebunie lui Bobiță, care a dat din coadă bucuros până am ajuns acasă. Am beneficiat de montaj aer condiționat acreditat și câinele i-a păzit pe profesioniști până și-au terminat munca cu bine și au pornit rafale răcoritoare de aer din minunata mașinărie. 
   Aparatul de aer condițional este la fel de important într-o locuință la fel ca un aragaz, o mașină de spălat sau un aspirator. Pe durata verii, acesta elimină zăpușeala și face aerul din casă respirabil, iar pe durata verii reușește să ofere confortul unei locuințe călduroase și primitoare. Pe site-ul Climatico.ro există o ofertă variată de aparate de aer condiționat, cu livrare rapidă și montare profesionistă, la cele mai avantajoase prețuri. Avantajele acestui aparat modern sunt următoarele: ne protejează de căldură, ne împrospătează în zilele călduroase și creează un mediu optim în care trebuie să locuim pe perioada verii, pentru a ne desfășura în voie activitățile cotidiene la capacitatea maximă. 
   Într-un final, veselia a cucerit întreaga casă. Bobiță ne amuză pe toți cu giumbușlucurile sale, învârtindu-se haotic în jurul propriei cozi și făcând tumbe ca nebunul. Latră adesea, parcă ar vrea să ne vorbească, uitându-se cu ochii ca două mărgele de chihlimbar către noul său prieten, aparatul de aer condiționat. Acesta, tovarăș de încredere, stă la locul lui, pe perete, făcându-și treaba cu eficiență, zi de zi. Și vara nu mai pare așa teribilă, căldurile nu ne mai strică cheful de viață nici nouă și nici lui Bobiță. Adesea, când intru în casă și simt o răcoare extem de plăcută, îi spui cu voie bună cățelului:
   - Uite, Bobiță, e numai bine să-ți fluturi urechile în vânt!
  

4 comentarii:

  1. :))) Am si eu un catel la mama. Tot Bobita! Cred ca i-ar placea sa-i fluture urechile :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa-ti traiasca Bobita, draga mea! Aerul conditionat e o binecuvantare pentru noi , daramite pentru in blanos :-)

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...