duminică, 10 mai 2015

4 Greșeli frecvente de machiaj

 

  Machiajul reprezintă o modalitate de a uniformiza culoarea tenului, de a estompa anumite imperfecțiuni, dar mai ales de a pune în evidență trăsăturile feței. Un machiaj prea intens sau folosirea greșită a anumitor produse cosmetice pot compromite aspectul general al feței, așa că trebuie să evităm să ne încărcăm tenul cu prea mult machiaj, pentru că de obicei ce este mult strică.

   De-a lungul timpului, am încercat să folosesc atâtea produse cât să obțin un machiaj natural, dar am făcut și greșeli din care am avut de învățat. Greșelile de machiaj sunt fatale doar dacă le repetăm de fiecare dată; uneori ne pot transforma complet fizionomia, expresiile faciale.

   Fondul de ten - este cel mai utilizat produs de machiaj și majoritatea femeilor îl folosesc pentru a obține un ten uniform, impecabil. Totuși, aplicarea incorectă a fondului de ten poate avea rezultate urate. Fondul de ten poate fi aplicat cu ajutorul unei pensule, cu burețelul sau cu degetele, în funcție de consistența lui. Anumite fonduri nu pot fi bine întinse cu ajutorul degetelor, lăsând dâre inestetice pe față, în timp ce altele lasă un aspect de ten încărcat atunci când sunt aplicate cu pensula.
    De asemenea, evitați folosirea în exces a fondului de ten; este suficient să aveți aplicată o cremă de față sau o bază de machiaj, iar apoi să aplicați un singur strat de fond de ten. Nu încărcați degeaba tenul, mai ales dacă produsul nu este rezistent la transfer și lasă pete pe față după câteva ore de la purtare, ori se transferă pe mâini și pe haine.
   Culoarea fondului de ten este și ea importantă. Atunci când cumpărăm un fond de ten, trebuie să îi verificăm culoarea în lumină naturală și să optăm pentru varianta cea mai apropiată de nuanța tenului nostru. Un fond de ten prea închis sau prea deschis face sa se vada urât diferența dintre față și restul pielii, așa că trebuie să fim atente la alegerea nuanței.
    Luați în calcul ce anume așteptați de la un fond de ten: acoperire, rezistență, uniformizare, luminozitate, finish perfect. Astfel, veți putea face alegerea potrivită fără a arunca banii pe fereastră. Un fond de ten scump nu este neapărat unul bun, așa că testați mai multe variante înainte de a-l cumpăra.

^sursă foto: mythirtyspot.com

   Rimelul - Alegerea rimelului potrivit are imediat rezultate vizibile. Este bine de știut că, pentru a obține un machiaj natural al ochilor, este de preferat ca femeile cu părul blond și șaten deschis să opteze pentru nuanțe de maro, în timp ce femeile cu păr șaten închis și brunet să aleagă varianta neagră. Nu vă gândiți că nuanța maro nu este la fel de intensă ca cea neagră, ci că scopul rimelului este acela de a scoate în evidență ochii, fără o exagerare voită. Pentru blonde (păr natural!), rimelul negru poate fi o opțiune prea dramatică, în timp de rimelul maro va contura frumos genele.
   Ca și în cazul fondului de ten, alegerea rimelul se face în funcție de așteptări: alungire, volum, culoare intensă, gene curbate. Este recomandată aplicarea a două straturi de rimel, suficiente pentru a contura, alungi și a da volum genelor, fără a le încărca. Prea mult rimel creeză aspectul neplăcut de piciorușe de muscă, plus că se poate scutura de pe gene după câteva ore.

^sursă foto:destinationfemme.com

   Rujul - acest produs de machiaj este definitoriu pentru femeie,colorând buzele în nuanțe care mai de care mai seducătoare. Un roz pal este la fel de frumos ca un roșu intens, dacă este aplicat pe buzele potrivite, luând în calcul nuanța tenului, a părului, a dinților, precum și vârsta. O nuanță bine aleasă a rujului face diferența și atrage privirile din jur, pentru că rujul este un magnet feminin.
   În ultima perioada au fost la mare căutare rujurile în nuanțe marsala, burgundy, vișiniu, însă acestea sunt potrivite pentru persoanele cu tenul închis și foarte închis, în special creolelor și negreselor. Ca și în cazul nuanțelor intense de roșu, acestea creează un efect de albire a feței, iar contrastul nu este deloc unul plăcut. De asemenea, nuanțele intense, țipătoare, scot în evidență dantura; dacă nu ai dinții foarte albi, un ruj aprins îi poate face să pară mai galbeni decât sunt în realitate.
    Evitarea conturului de buze intens este un alt must în arta machiajului. Rolul creionului de buze este acela de a oferi contur buzelor, dar mai ales de a împiedica rujul să se întindă de pe buze, datorită texturii sale cerate. Ideal este să folosim un creion de buze în aceeasi nuanța cu a rujului.

^sursă foto: listotic.com

  Demachierea - este cea mai importantă când vine vorba de curățirea tenului machiat. Niciodată să nu adormiți cu machiajul pe față, așa că nu ignorați acest scurt ritual de îngrijire. Demachierea face diferența dintre un ten perfect și un ten cu probleme, așa că nu săriți peste acest pas, pentru a nu vă confrunta cu coșuri, iritații și alte probleme ale tenului.
   Optați pentru tipul de demachiere potrivit tipului de ten și alegeți formula preferată; demachiant-cremă, apă demachiantă, șervețele demachiante, uleiuri naturale, demachiant bifazic sau ape florale. Important este să curățați complet machiajul de pe buze, ten și ochi înainte de a merge la culcare.
    Tenul uscat are nevoie de o formulă grasă de demachiere, tenului gras i se  potrivesc produsele pe bază de apă, în timp ce tenul sensibil trebuie demachiat cu produse fără alcool.

4 comentarii:

  1. O postare interesantă, şi foarte helpful. Mulţumim!♥

    http://beau-typhoon.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  2. Super! Util acest articol! Demachierea este pentru mine sfanta, iar de la o vreme imi plac micelarele! :)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...