miercuri, 3 iunie 2015

Favoritele lunii mai


  Au trecut câteva luni bune de la ultima postare de acest gen, dar m-am mobilizat să vă arăt ce produse am folosit cel mai frecvent în decursul lunii precedente. Știu că acest tip de postare este foarte util, așa că voi vorbi câte puțin despre fiecare produs în parte.

  În luna mai nu am folosit mai puține produse cosmetice decât în alte luni, dar am considerat că numai câteva dintre ele merită menționate în această postare. Le-am îndrăgit rapid, mai ales că le-am folosit pentru prima oară și mă bucur când descopăr astfel de cosmetice. Am folosit mai multe produse cosmetice pe bază de ingrediente naturale, bio, încercând să-mi pregătesc pielea pentru sezonul estival.


  Lunile mai și septembrie sunt preferatele mele pentru petrecerea vacanței la mare, deoarece nu fac casă bună cu temperaturile ridicate. De fiecare dată când am mers la mare în luna iulie am simțit că mă topesc la propriu, așa că încerc să evit cât mai mult expunerea la soare în zilele caniculare. Tocmai ce m-am întors din vacanța din Grecia, din Zakynthos, unde temperaturile au fost acceptabile, însă soarele nu a ezitat să și ardă. M-am pregătit din timp și am comandat produse de protecție solară de la Gerocossen. Cea mai folosită a fost Crema de față cu protecție ridicată SPF 50(Click aici), pe care am utilizat-o nu doar pe față, ci și pe restul corpului, în special în zonele în care pielea se arde mai ușor (pe partea superioară a labei piciorului, în genunchi și pe umeri). Astfel, n-am avut probleme cu arsurile solare și am obținut un bronz frumos.

  Vă repet, în cazul în care ați uitat sau nu știți, că produsele solare cu SPF ridicat nu împiedică bronzarea pielii. Am tot auzit această afirmație, care este absurdă, pentru că factorul de protecție nu are nicio treabă cu nuanța bronzului. Este recomandat să folosim creme cu factor de protecție înalt, deoarece aplicarea lor trebuie repetată la un interval mai lung de timp. De asemenea, persoanele cu pielea deschisă și foarte deschisă trebuie să folosească produse cu factor 30 sau 50, pentru a nu suferi  arsuri solare; acestea nu pot obține un bronz auriu, așa că folosirea uleiurilor și a produselor cu SPF scăzut conduce la înroșirea și iritarea pielii.

  Crema de față Gerocossen are o textură densă ce se aseamănă cu o smântână grasă, iar absorbția ei în piele este destul de rapidă. Flaconul este generos, de 125 ml. Eu l-am comandat de AICI, dar momentan nu mai este disponibil în stoc.


   Pentru igiena orală m-am lăsat pe mâinile Pastei de dinți Cattier, concepută pentru albirea dinților și pentru o respirație proaspătă. Pasta are 75 g și o folosesc de două luni, dimineața și seara. Încă nu am golit flaconul, iar pasta de culoare verzuie îmi amintește de pasta de dinți Manuka, pe care am folosit-o în trecut.

  Pentru persoanele obișnuite cu pastele de dinți cu fluor, aceasta poate fi considerată respingătoare la început, datorită gustului ciudat. După spălare, în gură rămâne un gust natural, de plante, total diferit de cel mentolat lăsat de pastele normale. Nu face spumă multă și are o textură foarte fină, motiv pentru care ai senzația că periezi dinții fără pastă.

  De albit, nu pot spune că am observat decât o ușoară deschidere a culorii, în condițiile în care în ultima lună am consumat fructe care colorează dinții (căpșuni). Iar senzația de respirație proaspătă este mai persistentă decât în cazul unei paste cu fluor, deși în multe cazuri respirația neplăcută este cauzată din interior, mai exact din stomac. Încă sunt foarte mulțumită de ea și probabil o voi mai cumpăra în viitor.

   Prețul acestei paste de dinți este de 25 lei, iar eu am comandat-o de AICI.


  Am lăsat-o mai ușor cu agresarea pielii și am renunțat la căutarea și scoaterea punctelor negre, deoarece aveam constant pete roșii pe față. Am căutat o soluție naturală și eficientă pentru tratarea coșurilor, mai ales că în perioada menstruală îmi apar tot felul de monștrii dureroși. Salvarea mea a venit din partea Thursday Plantation, care are un gel transparent pentru tratarea coșurilor extrem de eficient. Acest brand australian este renumit pentru produsele bogate în extract de arbore de ceai, cunoscut pentru eficiența sa în eliminarea sebumului, în lupta împotriva acneei și a coșurilor.

  Eu am o gamă întreagă pentru îngrijirea tenului, dar nu o pot folosi decât în perioada ciclului menstrual, când mă ajută foarte mult în păstrarea unui echilibru al tenului. Însă nu pot folosit gama în fiecare zi a lunii, deoarece este mult prea agresivă pentru tenul meu care are porțiuni de piele uscată. Cu siguranță că această gamă face minuni pentru persoanele cu tenul gras, încărcat, deși o utilizare mai îndelungată ar putea să le usuce chiar și lor fața.

  Batonul are aspectul unui luciu de buze și are un aplicator cu burețel. Mirosul de arbore de ceai este înțepător, iar produsul aplicat pe zona afectată creează o senzație de usturime, care trece destul de rapid, pe măsură ce gelul transparent se usucă. Prețul batonului de 7 ml este de 30 lei și poate fi comandat de AICI.


  Pentru curățarea tenului folosesc două produse 100% naturale. Spălarea tenului a devenit o plăcere de când am descoperit rețeta gelului de curățare folosit de actrița Gwyneth Paltrow, pe care am împărtășit-o cu voi în postarea de AICI. Nu-l folosesc decât de 2-3 săptămâni, dar are efecte mai vizibile decât mă așteptam. Gelul acesta este ușor de preparat acasă și nu este nevoie decât de două produse apicole pentru a-l prepara: miere crudă și lăptișor de matcă. Eu vi le recomand pe cele de la Apiland, sunt foarte bune și rezonabile ca preț. Mi-am preparat o cantitate suficientă pentru aproximativ 1 lună- 1 lună și jumătate, după rețeta publicată pe blog. Îl folosesc dimineața și seara, pe pielea umedă; se clătește foarte ușor, chiar și cu apă rece.

   Pentru demachiere folosesc Apa de trandafir de Damasc, pe care sora mea o iubea mai demult, dar pe care eu am descoperit-o recent. Are pulverizator, ce permite o dozare precisă și economică a lichidului. Eu apăs de câteva ori pe pulverizator, apropiat de o dischetă de bumbac, pe care o umezesc bine și pe care o folosesc pentru înlăturarea machiajului. Nu este un demachiant foarte eficient, în sensul că trebuie să insist pentru a înlătura complet produsele de machiaj. Dar nu este deloc agresiv, nu înroșește ochii și nici nu oferă senzație de iritație și usturime. Mirosul său este unul deosebit de plăcut, ce se apropie foarte mult de cel al trandafirilor naturali. Prețul pentru un flacon de 100 ml este de apox 21 lei și poate fi comandat de AICI.

3 comentarii:

  1. pasta de dinti o vreau si eu, multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ideea gelului de curatare cu laptisor de masca si miere mi se pare geniala, trebuie sa incerc si eu.
    Kisses
    Andreea

    RăspundețiȘtergere
  3. demachiere cu apa de trandafir? e de incercat!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...