duminică, 25 octombrie 2015

Jurnal de săptămână - octombrie(III)


   Iată-ne ajunși în ultima duminică a lunii octombrie și trebuie să trecem la ora de iarnă, așa că pregătiți-vă ceasurile. S-a mai scurs o săptămână și mă gândeam să vă arăt noutățile pe care le-am cumpărat în această scurtă perioadă. Octombrie este o lună a economiilor, pentru că urmează noiembrie cu black friday, așa că încerc să fiu mai calculată și să strâng banii pentru atunci. Chiar și-așa, mai am mici scăpări :)
   De la Collins mi-am luat mai multe perechi de șosete, am stat vreo jumătate de oră în fața standului alegând perechile preferate, deoarece au muuulte șosete drăguțe, cu prețuri destul de mici. Mi-am luat șosete colorate, dar am găsit și unele bej cu fir auriu, pe care vreau să le port cu ghete. Din păcate, calitatea șosetelor lasă de dorit, așa că nu voi mai cumpăra din acest magazin, chit că sunt simpatice foc.

  Pentru că mi s-a terminat balsamul de păr și aveam nevoie de unul nou, alegerea mea de moment a fost Balsamul Gerocossen pentru toate tipurile de păr. Are o cantitate generoasă de 400 ml și este un balsam cu consistență mai lichidă, care lasă părul moale. Este disponibil online AICI, la prețul de 17 lei, în magazinul online Vegis.ro, unde au o sumedenie de produse pe bază de plante.

 Anul trecut vă povesteam despre experiența mea cu două produse pentru păr de la Olivella, un brand italian care folosește uleiul de măsline extravirgin ca ingredient de bază pentru cosmetice. Mi-am amintit de acest brand și de magazinul online BySally.ro de unde comandasem setul pentru păr, așa că am răsfoit iarăși paginile site-ului. Normal că n-am putut să plec cu mâna goală și am comandat Balsamul de buze Limoncello (disponibil aici) și Săpunul exfoliant pentru corp și față (disponibil aici). Olivella este un brand ce nu testează produsele pe animale, iar cosmeticele au doar ingrediente naturale și nu conțin parabeni, chimicale sau coloranți. Balsamul este de tip roll-on și are un miros de citrice desăvârșit, în timp ce săpunul exfoliant lasă pielea feței foarte curată și moale. Voi reveni cu detalii după o folosire mai îndelungată :)


    N-am scăpat de tentația eMAG, după ce am scris pe blog despre promoțiile disponibile la cosmetice. N-aveam cum să nu profit de prețurile bune, reduse cu până la 50%, mai ales că stocul meu de geluri de duș este pe sfârșite și acest tip de produs îmi este indispensabil. Am ales doar produsele Nivea pe care le vedeți în imaginea de mai jos, adică 4 geluri de duș la 500 ml și două deodorante roll-on, pentru care am plătit doar 58 lei. Pachetele Nivea au mari reduceri de preț și știu că foarte multă lume le îndrăgește, așa că le puteți comanda de AICI, la prețuri promoționale. 


   După ce aproape toată săptămâna m-am ferit să fac prăjituri, ieri am dat năvală în bucătărie. Când pofta de dulce pune stăpânire pe mine, n-am ce face! Și cum n-aveam cine știe ce ingrediente, decât ceea ce se găsește în majoritatea bucătăriilor, am decis să fac un chec, mai ales că mai aveam jumătate de tabletă de ciocolată neagră, pe care am mărunțit-o și am adăugat-o în compoziție. Am decis să renunț la forma clasică de chec și am folosit o tigaie dry cooker. Și a ieșit chiar mai bine!
   Checul se face foarte rapid, iar dacă aveți o tigaie dry cooker, ingredientele necesare sunt: 3 ouă, 1 cană zahăr, 3/4 cană lapte, 1/2 cană ulei, o linguriță bicarbonat stins cu suc de lămâie (sau 1 plic praf de copt), 2 căni făină . Amestecați ingredientele în ordinea în care le-am enumerat și puteți adăuga stafide, bucățele de ciocolată, nuci sau alune Păstrați o mică parte din aluat și amestecați-o cu 2-3 linguri cacao, pentru aspectul marmorat. Se toarnă aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt, se adaugă compoziția cu cacao și se amestecă ușor, apoi se dă la cuptor pentru 30-40 minute. Se scoate și se pudrează cu zahăr. Miam miam!



    Săptămâna aceasta am fost foarte activă și am făcut zilnic mișcare, între 30-90 minute. Am reușit să și alerg de mai multe ori, datorită vremii neașteptat de plăcute. Am început să fac din nou exerciții cardio, dar favoritele mele rămân în continuare cele de forță. Am făcut chiar și yoga pentru relaxare și eliminarea stresului, deoarece în ultimele luni am fost foarte agitată. Canalul de youtube BeFit mi-a fost de mare ajutor și filmulețele lor mi se par cele mai antrenante la acest moment. Dacă vă interesează, mai jos aveți două filmulețe care au fost pe placul meu în această săptămână :
  
   - un program combinat de exerciții cardio, de forță și pentru abdomen; nu este potrivit pentru începători, așa că încercați exerciții de level 1 dacă sunteți la început; dacă începeți cu ceva greu, este foarte probabil să vă dați bătuți și să renunțați să mai faceți mișcare



   - și puțină yoga, dacă aveți nevoie de puțină relaxare sau dacă aveți probleme cu somnul:



   Săptămâna voastră cum a fost? Ce ați planificat să faceți în acest weekend?
   Vă pup!


6 comentarii:

  1. Saptamana mea a fost una plina de programari, vizite la doctori cu baietelul meu, stari de rau de care si acum incerc sa scap, dar mi-am cumparat si eu sosete, am cheltuit mai mult decat mi-am propus si iara o sa ma prinda black friday fara bani.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Miky, multa sanatate tie si baietelului tau, sper ca s-au rezolvat problemele intre timp :( Si eu am umblat pe la cabinete, tocmai am primit vestea ca trebuie sa fac o interventie chirurgicala la glanda tiroida :( Dar mergem inainte, asta este viata, cu bune si rele !

      Daaa, asa se intampla, ne prinde black friday fara bani in buzunar, dar mai avem la dispozitie 3 saptamani si poate reusim sa economisim macar putin :)

      Te pup

      Ștergere
  2. Chiar am pofta de un chec, multumesc pentru reteta ! Pupici

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...