miercuri, 13 ianuarie 2016

5 Greșeli de frumusețe pe care le faci iarna

@refinery29.com

   Sezonul rece este în toi, motiv pentru care anumite tratamente de frumusețe sunt de-a dreptul date peste cap. Pentru a arăta impecabil indiferent de temperatura indicată de termometru, este suficient să acordăm atenție nevoilor corpului nostru și să nu exagerăm atunci când vine vorba de ritualuri de frumusețe, oricât de tentate am fi să o facem.

  Trupul, chipul și părul nostru sunt comori pe care se cuvine să le îngrijim!
  Iată 5 greșeli de frumusețe pe care este bine să nu le faci în sezonul rece:



1. Nu uita de SPF !

Chiar dacă nu este vară și soarele nu strălucește în înaltul cerului, asta nu înseamnă că trebuie să renunți la factorul de protecție solară! Rolul produselor cosmetice ce conțin SPF este acela de a proteja pielea împotriva razelor ultraviolete și a radicalilor liberi, acești factori externi cauzând îmbătrânirea pielii. Dacă ești preocupată de aspectul tenului tău, există fel și fel de creme sau fonduri de ten cu SPF, așa că nu uita să le folosești și pe durata sezonului rece!





2. Nu folosi prea des măști de păr!
 Cu siguranță ai observat că atunci când temperaturile scad și iarna se instalează, părul nostru are de suferit. Frigul nu face decât să deshidrateze părul, făcându-l uscat, tern și imposibil de coafat. Atenție însă, să nu cumva să cazi în ispita de a folosi prea des produse pentru hidratarea părului, cum ar fi măștile. Nu exagera cu aplicarea lor, este suficient să le utilizezi o dată pe săptămână! Ai fi tentată să le aplici chiar zilnic, numai să scapi de fire rebele, uscate în exces. Ține cont și de faptul că măștile dese lasă reziduri pe păr, ce se pot transforma în mici cojițe albe sau pot lăsa părul gras, îmbâcsit, fără volum. Ca alternativă, poți folosi un balsam hidratant sau măști homemade.





3. Nu te bronza de parcă ar fi vară!
Chiar dacă în sezonul rece pielea ta este mai deschisă decât în restul anului, ai grijă să nu încerci să te bronzezi de parcă ar fi mijlocul lunii iulie! Toată lumea va observa diferența, deoarece impactul vizual va fi unul sesizabil. Nu spune nimeni să nu dai culoare pielii tale, dar încearcă să folosești produse bronzante cu 1-2 tonuri mai închise decât culoarea pielii tale, pentru a nu exista un contrast neplăcut.






4. Evită dușurile fierbinți prelungite!
Oricât de mare ar fi tentația de a te bucura îndelung de o baie fierbinte, încearcă să nu o faci! Mai ales atunci când ți-e frig și simți că doar așa te poți încălzi. Apa fierbinte poate deshidrata pielea foarte tare, lucru pe care nimeni nu și-l dorește, mai ales după ce aplici creme și loțiuni hidratante pentru a ține sub control pielea uscată de vremea rece. Este suficient să faci un duș fierbinte, dar scurt, așa că nu sta mai mult timp decât este nevoie!






5. Nu ignora rimelul waterproof!
Rimelul waterproof este esențial iarna, chiar dacă nu mergi la piscină sau dacă afară nu plouă. Cu siguranță ți s-a întâmplat să ieși afară și vântul de iarnă, rece și umed, ți-a umezit genele, stricându-ți machiajul ochilor. Dacă nu vrei să arăți ca atunci când urmărești cel mai lacrimogen film romantic, încearcă să aplici mascara waterproof, în special în zilele cu umiditate ridicată, ori când afară bate vântul.

Un comentariu:

  1. Utile sfaturi! E bine ca nu trebuie sa alocam timp in plus pentru a le si pune in practica. :)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...