miercuri, 5 octombrie 2016

5 motive să nu sari peste demachiere


    Demachierea este cea mai importantă etapă din procesul de îngrijire a tenului. În acest fel, se înlătură machiajul și impuritățile strânse pe față pe parcursul zilei, lăsând porii curați și pregătiți pentru absorbirea cremei hidratante. 

    Uneori, ne întoarcem acasă foarte obosite, încât tentația de a sări peste demachiere este foarte mare. Totuși, în astfel de situații, ar trebui să avem la îndemână măcar un pachet de șervețele demachiante, cu care să curățăm pe cât posibil tenul. Atenție însă, șervețelele sunt doar soluții de urgență, iar după folosirea acestora este bine să spălăm fața, la fel ca după orice proces de înlăturare a machiajului.

   Astăzi există o grămadă de cosmetice demachiante, așa că nu avem nicio scuză pentru a sări peste această etapă de îngrijire. Procesul de demachiere presupune înlăturarea machiajului, precum și spălarea tenului. Pentru înlăturarea machiajului, avem la îndemână creme și uleiuri demachiante, ape micelare și ape florale, precum și șervețele demachiante sau produse bifazice. În ceea ce privește spălarea tenului, aceasta este esențială, și putem folosi săpun de față, geluri și spume de curățare.

   În cazul în care uneori ai dorința de a sări peste demachiere, iată 5 motive care te vor face să te gândești de două ori înainte de a te culca cu machiaj pe față:

       1. Demachierea durează câteva minute, maxim 5 dacă luăm în calcul și aplicarea cremei hidratante. În serile când suntem obosite, sigur nu vom face un ritual de îngrijire precum coreencele, dar merită să faci sacrificiul de câteva minute cât să pui demachiant pe o dischetă și să cureți fața, apoi să te clătești cu apă.

      2. Prin demachiere, porii sunt curățați și, astfel, pielea are acces la oxigen. Prin urmare, își poate face procesul natural de exfoliere, prin care ridurile sunt ținute la distanță.

     3. Impuritățile și machiajul ținute pe față peste seară conduc la inflamarea porilor, așadar la coșuri și alte inflamații ale pielii, neplăcute și chiar dureroase. Dacă vrei ca tenul tău să fie sănătos și îngrijit, nu te vei culca cu machiajul de peste zi pe față.

     4. Cu siguranță îți place ca dimineața să te trezești plină de energie pentru noua zi. Dar ce spui de senzația neplăcută de ten îmbâcsit atunci când uiți să te demachiezi înainte de somn? În dimineața următoare, fața ta va arăta obosită și orice ai face nu vei reuși să o împrospătezi.

    5. Murdăria și machiajul de pe față vor murdări așternutul pe care dormi. Înainte să te culci nedemachiată, gândește-te că a doua zi, după ce te demachiezi, vei pune capul pe fața de pernă plină de bacterii.

   
   Pentru cele care consideră demachierea esențială pentru un ten curat și sănătos, am câteva recomandări de produse demachiante accesibile din magazinul naturist Vegis.ro: 
   


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...