vineri, 27 decembrie 2013

Arome florale pur englezesti


   Imi place sa cred ca noi femeile suntem ca florile, imbracate in fuste colorate ca niste petale aromate, iar tulpinile noastre fragede se inalta in viata precum florile inspre lumina. Ne strangem prietenele ca intr-un buchet ce degaja un parfum inconfundabil, o semnatura a romantismului si a feminitatii, pe care vantul il raspandeste pretutindeni, iar ploile ii ofera prospetime.
   Suntem niste flori speciale, esente pretioase in corole tinere sau brazdate de trecerea anilor, ce emana note dulci, sau acrisoare, prospetimea diminetilor de primavara ori candoarea noptilor de vara. Daca ar fi sa fac o asociere, mi-as dori sa fim florile pe care Yardley London le foloseste, intr-o traditie pur cosmetica ce dateaza de mai bine de 242 de ani, adica de pe la 1770, pentru a da nastere celor mai frumoase elixiruri ale frumusetii: creme hidratante, parfumuri pretioase, ori sapunuri moi.
  Si recunosc ca sunt o visatoare, de aceea imi place sa ma aseman unui bujor. Ati mirosit vreodata aroma sublima a produselor Yardley din gama Peony? Atunci veti intelege de ce ma aseman unui bujor, mirosind proaspat a roua diminetii, intr-o hora de miresme delicate, ce cresc in intensitate cu fiecare petala care duce incet, dar sigur, spre miezul florii, in epicentrul ce degaja cel mai tainic parfum al acestor bulgari pastelati. Cat de placut poate sa fie ca in fiecare dimineata sa fii trezita de o asemenea aroma regala, incepandu-ti rasfatul cu o baie fierbinte in care notele florale ale gelului de dus cu bujor vor triumfa, intocmai armatei britanice ce-si aduce trupele victorioase acasa, in bratele sotiilor, ale iubitelor si ale mamelor. Abia acum pielea corpului este pregatita pentru tratamentul cosmetic cu crema de corp si de maini, cand bujorii bogati ma vor invalui in cea mai suava aroma, transformand acest ritual femeiesc intr-o adevarata sedinta de aromaterapie in confortul propriei locuinte. Iar la sfarsit, cativa stropi  pulverizati din deodorant imi vor pastra, in pielea fina si in parul moale, notele dulci de floare de bujor.
   Un astfel de rasfat regal este posibil de cand cosmeticele Yardley cu arome de bujor, de lavanda, ori lacramioara, au fost aduse si in Romania de British Gallery, un Home and Gift concept store, care ne pune la dispozitie cele mai atragatoare si mai celebre cosmetice si decoratiuni interioare englezesti, provenite de la insusi furnizorul Casei Regale Britanice.

 
    Si recunosc ca am avut propria experienta cu aromele Yardley, bucurandu-ma de setul de parfumuri fine cu trandafir englezesc, reunite in ambalaje pretioase, ca de epoca, ce pastreaza atat de bine parfumul rozelor, incat la fiecare folosire, din spuma lor fina este degajata aceasta mireasma inconfundabila. Si poate va aduceti aminte cand v-am vorbit despre ele in articolul de aici, despre aceste mici bucurii parfumat, m[rturie a faptului ca aromele Yardley merita sa fie considerate adevarate elixire ale frumusetii si ale sanatatii. Aceste sapunuri, intr-o nuanta dulce de roz, inscriptionate cu sigla si gama din care fac parte, se inmoaie la contactul cu apa, transformandu-se intr-o spuma pastelata, mirosind placut a trandafiri, ce lasa pielea catifelata si hidratata, ca dupa un adevarat rasfat cosmetic.
    Ceea ce ma incanta cel mai mult la acest brand este faptul ca desi cometicele Yardley London isi au originea la sfarsitul secolului al XVIII-lea, ele sunt de actualitate si in zilele noastre, adaptandu-se noilor trenduri in materie de cosmetica, apeland la arome florale noi ori la ambalaje moderne, sofisticate, cu care reusesc sa atraga  ]n continuare femeile de pretutindeni, ba chiar si pe domni, gratie gamelor destinate publicului masculin. Este drept ca aceste cosmetice au trecut printr-o serie de evenimente istorice precum revolutia industriala, crearea Regatului Unit, revolutia de la 1848 , ori cele doua razboaie mondiale, astfel ca acest brand pur englezesc poate fi considerat fara indoiala o emblema britanica.
     Aromele Yardley merita sa fie raspandite, de aceea British Gallery, magazin cu specific englezesc, le-a pus la dispozitia noastra  in cateva locatii din Bucuresti si Ploiesti, precum si farmaciile Centrofarm, unde putem gasi cele mai parfumate game de cosmetice, precum cea cu levantica, cu violete ori cu margarete regale. Esentele ispititoare de citrice si lem ii asteapta cu bratele deschise pe domni, intr-o gama ce reuneste deodorante, sapunuri, geluri de dus si parfumuri, destinate ingrijirii masculine.


Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...