sâmbătă, 25 ianuarie 2014

Bunătăți apicole de la Apiland


    În luna noiembrie a anului trecut m-am înscris la campania de testare a Lăptișorului de matcă pur de la Apiland. Deși recipientul primit nu avea decât 10 grame, am reușit să gestionez produsul în așa fel încât să-i găsesc cât mai multe întrebuințări, pentru a mă bucura de beneficiile acestui miracol natural din stup. Pe parcursul campaniei am folosit lăptișorul de matcă atât pentru consum, cât și pentru realizarea de măști pentru păr și ten. În decembrie am avut marea bucurie să fiu desemnată câștigătaorea campaniei, iar premiul a constat în produse la alegere de pe site-ul Apiland(vezi aici) în valoarea de 500 lei.
   Apiland este un magazin online care comercializează produse apicole din Transilvania. Astfel, cu numai câteva click-uri ne putem alege cele mai delicioase bunătăți din stup, precum miere, lăptișor de matcă pur, propolis, polen, păstură, dar și săpunuri pe bază de miere. Pe site există o categorie specială destinată produselor marca Manuka: pe lângă mierea deja celebră, aici puteți descoperi multe cosmetice atractive. Prețurile produselor apicole sunt accesibile, plus că putem alege dintr-o varietate destul de mare. Dacă ne permitem și ne dorim un răsfăț cu cosmetice naturale, atunci vom considera achiziționarea cosmeticelor Manuka ca fiind o adevărată investiție în frumusețea noastră.
    Site-ul arată simpatic și este ușor de navigat. Există un prag minim pentru comandă, de 50 lei. Produsele Apiland sunt expediate în toată țara, iar pentru comenzile cu valori mai mari de 200 lei se asigură transportul gratuit (altfel costul transportului este de doar 10 lei). Livrarea se face prin curier în orașe, iar în zonele rurale prin poșta română.
 

    Dar să trecem la partea mai interesantă și să vă arăt ce bunătăți mi-am ales de pe site, pentru că sunt convinsă că v-am stârnit curiozitatea. E bine de știut că am împărțit premiul cu sora mea, așa că pe lângă produsele din prima fotografie au mai fost și altele. În primul rând, nu am rezistat să nu-mi aleg  niște borcănașe de miere, așa că am ales două sortimente, de tei și de salcâm, ambele sortimente au fost la 450 g. Mierea de tei este foarte parfumată și chiar dacă se cristalizează, este delicioasă; prețul unui borcan este de numai 15 lei. Cea de salcâm este mierea care cristalizează cel mai greu și este și preferata mea, pentru că este foarte ușoară, iar gustul nu foarte dulce; prețul său de pe site este de 22 lei/ 450 g. În fiecare dimineață mănânc câte o lingură de miere, iar când am poftă de ceva dulce aleg să bag lingurița în borcan decât să mănânc dulciuri.

   
    Pentru că am fost încântată de eficiența lăptișorului de matcă pur bio atunci când l-am testat, nu am stat pe gânduri și mi-am ales încă două flacoane mai mari, de 25 g fiecare. Apiland ne pune la dispoziție lăptișorul de matcă în recipiente de diferite gramaje, de la 10 g până la 100g. Pentru un borcănaș mic prețul este de 19 lei, în timp ce pentru cel mai mare de 159 lei (este simplu să calculăm și să observăm că este mai avantajos să optăm pentru flaconul cel mai mare, pentru că facem o economie de 30 lei).
    Despre lăptișorul de matcă puteți afla mai multe informații din cele 3 articole cu care am participat la campanie:

    1. Lăptișor de matcă pur bio Apiland
    2. Mască de păr homemade cu lăptișor de matcă
    3. Mască de față homemade cu lăptișor de matcă


    Am fost curioasă în privința produselor Manuka, așa că mi-am ales și două Paste de dinți Manuka Health, cu miere și propolis, cu proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii. Produsă în Noua Zeelandă, promite să protejeze dinții împotriva cariilor și a plăcii dentare. De la prima utilizare am remarcat lipsa fluorului din compoziție și în loc de mirosul puternic mentolat, are un miros de plante, foarte plăcut. Prețul unui tub de 100 g este de 32 lei. Voi reveni cu un review al acestei paste de dinți care mi-a atras atenția, însă aștept să o folosesc mai mult timp pentru a-mi face o părere despre ea.

 
    Bunătățile din stup m-au atras cel mai mult, pentru că am citit mult despre beneficiile acestora și am decis să încep și eu un tratament cu polen crud. Astfel, mi-am ales o cutie de polen crud bio de prun și două cutii de polen de trandafir sălbatic. O cutie de polen are 250 g și este disponibil în două variante: simplu sau bio. Prețul polenului bio de prun este de 36 lei și este este denumit „Îngerul păzitor al sistemului digestiv”. Polenul bio de trandafir sălbatic costă 29 lei și este considerat „Îngerul păzitor al colonului și al imunității”. Am ales aceste două sortimente pentru că am probleme cu stomacul și cu colonul, așa că mi-am propus să am grijă de ele și pe care naturală, pentru că medicamente am luat destule până acum. Deși la început nu mi-a plăcut gustul dulce al polenului, acum mănânc cu plăcere câte o lingură în fiecare dimineață, înainte de masă. Promit să revin cu informații despre acest produs apicol, dar aștept să treacă măcar o lună, timp în care să îl consum zilnic.


    Săpunurile cu miere și alte arome m-au atras de la început, prin forma lor hexagonală, asemănătoare unui fagure. Mi-am ales două săpunuri cu lavandă și unul cu ulei de măsline. Un săpun cântărește 100 g, iar prețul lui este de 11 lei. Sunt foarte cremoase, hidratante și nu usucă pielea. Am început să îl folosesc pe cel cu lavandă, atât pe față, cât și pe corp. Face o spumă fină, iar aroma de levănțică este naturală și te împrospătează rapid.

    Profit de ocazie să le mulțumesc încă o dată celor de la Apiland și Brander pentru această campanie, iar pe voi vă invit să descoperiți bunătățile Apiland (click aici)!

4 comentarii:

  1. Mmm...bunatati :) felicitari pentru premiu ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. felicitari! si eu am inceput o cura cu polen, tot de la Apiland. O sa scriu in curand despre el!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Adina! Astept sa citesc impresiile tale, mie deja a inceput sa-mi placa si sa ma obisnuiesc cu gustul lui :)

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...