miercuri, 5 martie 2014

Săptămâna italiană la Lidl


    Luni am trecut prin Lidl, în speranța că voi mai găsi tăiței cu ou și mix de legume congelate cu sos dulce-acrișor de la săptămâna asiatică. Și am găsit, dar surpriza a fost mare când am văzut standul cu produse cu specific italienesc, mai ales că în ultima perioadă nu am apucat să mă uit mai mult de o jumătate pe oră/zi la televizor ca să văd vreo reclamă. Dar dacă tot am pornit special pentru a cumpăra tăiței, nu m-am abătut de la plan, dar am strecurat în coș și două cutiuțe cu tiramisu, de la frigider.
    A doua zi am dat buzna în Lidl iarăși, de data aceasta pentru a alege dintre produsele din săptămâna italiană. Mi-am luat timp suficient pentru a studia fiecare produs în parte și vă spun că nu am plecat cu mâna goală.


   Mie îmi plac la nebunie pastele, aproape în orice formă, indiferent de cum sunt gătite. Sortimentul de paste este destul de diversificat, însă mi s-au părut mult mai atractive cele de la frigider. Sunt disponibile și paste cu cerneală de sepia, foarte convenabile ca și preț (știu că am văzut unele asemănătoare în alt supermarket la un preț de 4-5 ori mai mare).
   Am plecat acasă cu:
  • fettuccine cu ou și spanac - 7,99 lei pt o pungă de 400 g
  • tortelloni cu brânză - 5,99 lei pt o cutie de 250 g - sunt singurele pe care le-am gătit până acum și se prepară foarte rapid, iar gustul lor este tare bun, pentru ă sunt proaspete și fragede
  • carpelletti cu șuncă (prosciutto crudo)- 5,99 lei pt o cutie de 250 g


    Lenea e cucoană mare, așa că mi-am luat repede și un borcan mare de Sos de roșii și busuioc, pentru care am plătit 4,99 lei. Sosul este foarte gros și are un gust intens, plus că nu mai este nevoie să-l fiebeți, fiind gata de folosire. 
   Pentru paste delicioase mi-am luat și o pungă de parmezan ras pentru care am plătit 7,99 lei . Punga are 100g, dar fiindcă parmezanul are un gust aparte, eu consum destul de puțin la o masă.


    De când cu iaurturile asiatice, au început să-mi placă lactatele cu fructe, așa că am plecat și cu două iaurturi în sacoșă, unul cu zabaione, iar celălalt cu lime&mascarpone. Prețul unui recipient de 150 g este de 2,49 lei, iar iaurtul este foarte cremos, aromat, dar și sățios. Mai erau alte două sortimente, unul cu caramel dacă țin bine minte, însă mi s-au părut mult prea aromate pentru gusturile mele.


   Cu Tiramisu am o experiență vastă pentru că este desertul favorit al iubitului meu, dar nu mă așteptam ca cel din Lidl să fie atât de bun. Cutia se găsește la frigider și conține două păhărele cu prăjitură proaspătă a 80g fiecare. Prețul pentru o cutie este de 6,99 lei și merită banii. Prăjitura este bine însiropată, proaspătă și tare gustoasă. Am încercat și profiterolul, care este la fel de bun. La frigider mai găsiți și pana cot, precum i spumă de ciocolată, la același preț.


   Mi-am ales și o pungă de croissante cu cremă de caise, pe care mă așteptam să le găsesc la săptămâna franceză, dar nu m-a deranjez deloc să le văd în raft. Un pachet mare cu 10 cornuri ambalate individual a 50g fiecare a costat 10,99 lei . Croissantele sunt destul de fragede și pot fi servite dimineața cu ceai, lapte sau suc de fructe, iar crem/gemul din mijloc este foarte aromat.


    Mi-am ales și un borcănel de vișine Amarena în sirop, pe care nu am apucat să îl desfac. Prețul borcanului a fost de 14,99 lei și sper să fie mai deosebit decât un compot de vișine normal. 

   Voi ați încercat ceva de la săptămâna italiană de la Lidl? Care sunt favoritele voastre?

   Citește și despre Săptămâna asiatică la Lidl!


4 comentarii:

  1. am ajuns luni in lidl din orasul meu(pitesti) dar am fost pe fuga doar pt 2produse si nu m-am uitat la altele,dar this days...dau o fuga,sunt mega fan paste si italian stuff:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Mamma mia, ce de bunatati :)))
    Trebuie sa dau o raita prin Lidl :D

    RăspundețiȘtergere
  3. si eu mi-am luat paste, din cele cu sunca :). tocmai le-am mancat :)).
    si mi-am mai luat un iaurt, dar el inca mai sta in frigider.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce pofta mi s-a facut de croissante cu crema de caise. Nu am mai fost prin LIDL de ceva timp.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...