vineri, 4 iulie 2014

Produse pentru protecție solară și after sun


    Se pare că vara se instalează în sfârșit, cu temperaturi ridicate și soare numai bun pentru plajă. Cu siguranță cei mai mulți dintre voi v-ați organizat deja vacanța sau concediul din această vară, așa că nu uitați să luați cu voi produsele pentru protecție solară, indiferent dacă mergeți la mare sau la munte, pentru că în ambele locații soarele este la fel de puternic și neiertător pe perioada verii.
    Desigur, vara este indicat să folosim un produs cu factor de protecție solară zilnic, nu doar atunci când ne bronzăm la soare, la mare ori la piscină. Și cum niciun corp nu este mai frumos ca atunci când este bronzat, este bine să avem grijă de pielea și de sănătatea noastră și să ne protejăm cu produse pentru expunerea la soare, în așa fel încât să evităm arsurile solare, iritațiile și bolile de piele. 
    În ultimii ani au apărut pe piață tot mai multe produse pentru protecție solară, cu factor de protecție cuprins între 2 și 50, în funcție de tipul de piele, așa că este aprope imposibil să nu găsiți ceva potrivit pentru voi. De-a lungul timpului, am încercat tot tipul de produse pentru plajă, atât uleioase, cât și cu formule non-grase,  sub formă de loțiune,gel sau spray.
    Pentru fetele și femeile cu pielea deschisă la culoare, bronzatul se poate dovedi un chin, pentru că pielea mai degrabă se înroșește și devine foarte sensibilă. Pentru ele, produsele cu SPF ridicat este un must-have, dar pot opta și pentru o variantă fără dureri, și anume autobronzantele, așa că puteți citi un review complet despre autobronzantele St Moriz pe blogul meu (click aici).


    În această vară am ales să folosesc diverse produse pentru protecție solară, atât pentru corp, cât și pentru păr. Pentru protecția feței folosesc tot loțiune pentru corp, dar dacă voi vreți, vă puteți achiziționa o cremă specială pentru ten. În primele zile de expunere la soare, mai exact la sfârșitul lunii mai când am fost în vacanță în Grecia și temperaturile erau deja foarte ridicate, am ales să folosesc o loțiune Elmiplant cu SPF 20. Eu am pielea de nuanță medie, așa că mă bronzez destul de ușor, dar dacă soarele este prea puternic, încep să mă mai usture anumite porțiuni ale corpului chiar dacă folosesc produse solare. Motiv pentru care, vă recomand să nu stați la soare în orele de vârf, când temperaturile depășesc 35 grade Celsius, pentru că produsele nu vă asigură protecția în aceste condiții și puteți face și insolație.
   De obicei, produsele pentru protecție solară au ambalaje de culoare galben sau oranj, în timp ce produsele after sun sunt colorate în tonuri de albastru. Produsele cu ambalaje maro sunt, în general, produse autobronzante sau pentru femeile cu pielea foarte închisă. Desigur, aceste culori nu sunt folosite de toate brandurile, așa că nu cumpărați produsele după culoare, ci abia după ce consultați eticheta.
   De la Yves Rocher mi-am ales Uleiul bronzant cu SPF 6, în special pentru că uleiurile accelerează procesul de bronzare, dar în general au factor de protecție scăzut, motiv pentru care în primele zile de bronzat este de preferat să le înlocuim cu o loțiune mai puternică. Uleiul are un miros plăcut și nu se simte foarte uleios și nici nu este lipicios după ce îl aplicăm pe piele; formula sa ușor non-grasă este perfectă pentru statul la plajă, pentru că știm cu toții cât de nesuferit poate fi un produs cosmetic atunci când este lipicios și intră în contact cu nisipul fin de pe plajă. Pe etichetă este recomandat să aplicăm produsul pe piele la fiecare 2 ore sau de fiecare dată după ce ieșim din apă. Se consumă greu, în ciuda faptului că nu este prevăzut cu pulverizator.
    De la Avon mi-am luat Gelul pentru pielea sensibilă cu SPF 10, în speranța că va fi un produs deloc lipicios. Gelul transparent chiar are o formulă non-grasă, un miros discret, dar după ce îl aplici îl simți ca o peliculă deasupra pielii, deși nu este deloc lipicios. Acesta este un produs pe care nu l-aș mai cumpăra a doua oară.
   Pentru protecția părului mi-am ales un Spray de păr profesional Wella Sun, care se aplică prin pulverizare pe păr, după expunerea la soare. Vara este un dușman al părului nostru, mai ales atunci când alegem să-l purtăm desfăcut, pentru că la fel ca și pielea, părul este ars de soare și se usucă rapid.
   

   Vara aceasta am făcut pentru prima oară cunoștiință cu produsele solare Elmiplant, care deși au prețurile un pic mai ridicate, sunt de o calitate foarte bună. Eu le-am găsit pe rafturile magazinului cosmetic DM, unde veți găsi o gamă foarte variată de produse solare, pentru toate buzunarele, printre care și cele de la Piz Buin.
   Eu m-am oprit în dreptul Loțiunii de plajă cu SPF 20, probabil cel mai bun produs pentru protecție solară din câte am încercat până acum. Avantajele acestui produs sunt următoarele: un miros foarte plăcut, aplicare rapidă prin pulverizare și formulă perfectă, non-grasă. Multe produse cu pulverizator se mai înfundă cu nisip, așa că mare atenție să nu vă cadă tubul de spray sau să aveți mâinile murdare de nisip atunci când vreți să aplicați produsul. Orificiul de pulverizare este unul foarte mic, dar care poate fi cu ușurință înfundat de firele fine de praf.
    Celălalt produs este Loțiunea după plajă Elmipant, cu un miros fresh, mentolat, de ceai verde, care calmează instantaneu pielea după expunerea la soare. Loțiunea de culoare albicioasă are o textură fină, aerată, care se absoarbe rapid în piele și îți conferă o senzație de împrospătare. Găsiți produsele Elmiplant și online pe Miniprix.ro (click aici)


   Printre produsele after sun preferate, se numără și Loțiunea After Sun de la Avon, care are o formulă cu particule aurii. Spre deosebire de loțiunea de la Elmiplant, care calmează, aceasta este numai bună atunci când vrei să ieși în oraș, în timpul zilei sau seara și îți dorești ca pielea ta să arate ca a unei zeițe. Loțiunea aurie oferă strălucire pielii, grație particulelor care reflectă lumina. Nu știu dacă mai este disponibilă în catalog, dar probabil există o variantă a acesteia în ambalaj nou; eu o am de anul trecut, când mi-am cumpărat două și pe una am păstrat-o nedesfăcută până vara aceasta.
   Pentru față, am Crema after sun anti-rid de la Yves Rocher, care miroase cel mai plăcut dintre toate produsele mele solare și pe care ador să o aplic pe față, în primul rând datorită mirosului. 

   Voi ce produse de protecție solară și after sun folosiți? Care sunt preferatele voastre?

4 comentarii:

  1. Catalina, eu am folosit anul trecut uleiul pentru bronzat de la Elmiplant cu SPF 15. Si eu am pielea de nuanta medie si la fel ca tine in manifestari. Uleiul asta miroase divin, a cocos( desi e cu ulei de macadamia) si bronzeaza uniform, direct maro, fara pete rosii. Si nici nu ustura pielea! Anul asta tot pe el il folosesc si lotiunea de dupa pe care ai luat-o si tu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu folosesc produsele pentru protectie solara de la Elmiplant de vreo 4-5 ani deja si, desi am mai incercat si alte brand-uri, tot la ele ma intorc. Eu folosesc SPF 50 in primele zile de expunere si 30 in rest. Insa intotdeauna am un ulei cu mine pe care il aplic la jumatate de ora dupa crema si astfel obtin un bronz superb si fara arsuri. Anul asta sunt curioasa sa incerc varianta noua a cremei Elmiplant cu SPF 30.

    RăspundețiȘtergere
  3. Recent mi-am cumparat de la La Roche Posay - Anthelios cu SPF 50 (anti-shine) de care sunt foarte multumita. Crema o folosesc in loc de anti-rid si zilele acestea am primit, din aceeasi gama, crema impotriva alergiilor solare, Anthelios XL.

    RăspundețiȘtergere
  4. eu stau numai la umbra, dar tot folosesc!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...