luni, 26 ianuarie 2015

Pantofii Stiletto



  Astăzi vă invit să vorbim despre un model de pantofi foarte îndrăgiți în lumea întreagă, și anume, pantofii Stiletto, pe care sunt convinsă că îi cunoașteți și îi apreciați. În fapt, modelul pornește de la tocul stiletto, asemănător pumnalului cu același nume, care definește un toc subțire, ascuțit și înalt. Se zvonește că acest tip de toc își are originile pe la începutul anilor 1930 și varia între 2,5 și 10 cm. Astăzi, tocul stiletto urcă chiar și mai sus de 14 cm, de cele mai multe ori fiind susținut de o mică platformă în partea din față a pantofului. Tocurile mai joase de 5 cm poartă numele de kittens heels și sunt recunoscute pentru comoditatea lor, fiind perfecte pentru femeile care vor să fie chic și încrezătoare la serviciu sau în activitățile de zi cu zi.

   Desigur, nu vă gândiți că stiletto se referă numai la pantofi, ci și la ghetele/botinele prevăzute cu un astfel de toc ascuțit, care măsoară în partea de jos doar 1 cm sau chiar mai puțin. Totuși, astăzi vreau să vă vorbesc despre pantofii stiletto pe care îi prefer, adică cei prevăzuți cu botul ascuțit, care alungesc frumos piciorul. V-am mai spus și cu altă ocazie că, în opinia bărbaților, acest tip de pantof este considerat ca fiind cel mai sexy. Ne dăm seama cu ușurință de acest lucru, mai ales că cele mai multe vedete care apar la tv, pe internet și în reviste poartă astfel de pantofi cu tocul subțire și botul ascuțit.

  Deși tocurile stiletto originale erau reprezentate de o tijă din oțel sau un aliaj dur, astăzi tocurile conțin o tijă foarte subțire, îmbrăcată în diverse materiale, precum plastic, cauciuc sau lemn. Marele avantaj al pantofilor stiletto este acela că oferă iluzia optică a unor picioare mai subțiri, mai lungi, făcându-ne să părem mai înalte și cu o siluetă mai atrăgătoare, îndoind mușchii gambei și făcând bustul și posteriorul mai proeminente. Totuși, aveți mare grijă la pantofii voștri și asigurați-vă că au întotdeauna flecuri. Tocurile stiletto fac ca trupul omenesc să exercite o presiune uriașă pe o suprafață atât de îngustă, încât riscați să vă distrugeți covoarele sau parchetul.

   Mie îmi plac acești pantofi și am câteva perechi acasă, pe care aștept cu mare drag să le scot la plimbare, la primăvară-vară. Cu toate acestea, am mai tras cu ochiul în diverse magazine online, așa că iată o listă cu sugestii, în cazul în care sunteți în căutarea unor astfel de pantofi:











   Iar dacă vă plac pantofii stiletto, dar nu știți cum să îi combinați, iată câteva surse de inspirație care mie mi-au plăcut în mod deosebit:



   Nu ratați promoția One Brillant Choice for You (Click aici) de la SheInside , care ne oferă reduceri considerabile la câteva dintre perechile de mai sus:
           - 30% OFF OVER $65 - CODE: blockbuster30 
           - 38% OFF OVER$125 - CODE: blockbuster38


Un comentariu:

  1. Cât de frumoase sunt toate ținutele din ultimele imagini!
    Dintre pantofii propuși, cei negri și cei roșii îmi plac cel mai mult.
    Pupici

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...