vineri, 30 ianuarie 2015

Tendințe Primăvară 2015

    Primăvara 2015 a fost tratată de designerii vestimentari cu aceeași atenție ca fiecare anotimp în parte, dar multe dintre tendințele regăsite în defilările de modă mi-au intrat la suflet și nu puteam să le păstrez doar pentru mine; aș fi fost mult prea egoistă, la atâtea frumuseți. Chiar dacă tendințele sunt stabilite cu mult timp înainte, nu am apucat să mă informez până acum în privința tendințelor pentru această primăvară, dar am avut plăcuta surpriză să constat că o parte dintre dorințele mele se vor regăsi în trendul primăvăratic.
   
    Nu mă înțelegeți greșit, apreciez munca designerilor, cele mai multe dintre idei sunt de-a dreptul geniale atât ca prezentare, cât și ca design, însă este destul de costisitor din punct de vedere finaciar să te îmbraci în ton cu ultimele dorințe. Totuși, puțină inspirație este întotdeauna binevenită, pentru că ne putem cumpăra doar câteva articole noi care să aducă un aer fresh garderobei, iar în rest să redescoperim comorile pe care le avem în șifonier. 
    Veți înțelege la ce mă refer când veți vedea lista cu cele mai frumoase 10 trenduri pentru Primăvara 2015 și mă bucură faptul că anumite piese vestimentare și materiale sunt reinventate, readuse la viață într-o prezentare modernă, oferindu-ne astfel posibilitatea de a fi chic la un preț mic (ca să fac și rimă!). 

    Trendurile acestui anotimp reprezintă o modalitate perfectă de a alunga monotonia vestimentară, în special a ținutelor office și de a încerca materiale noi, dar mai ales croieli și imprimeuri inedite. În primăvara aceasta, se pune accent pe look-ul natural, pe feminintatea pură, așa că o să vă încânte ținutele cu aer boho-chic, chiar hippie, îmbinate ingenios cu denim ori pielea întoarsă. 


1. Denim
    Materialul favorit al americanilor și unul dintre cele mai versatile materiale cu putință, denim-ul este una dintre vedetele acestui sezon. Indiferent dacă optăm pentru o rochie, o pereche de pantaloni, o cămașă sau o jachetă, denim-ul va arăta la fel de bine, fiind perfect de asortat cu nuanțe de pământ ori cu alb. De asemenea, salopetele sunt o variantă versatilă, relaxată și cool.
    Variază ca și culoare de la bleu pal la bleumarin; simplu, cu rupturi, dantele, broderii și diverse aplicații, denim-ul este un must-have al acestui sezon și sunt convinsă că nimeni nu duce lipsă la acest capitol, nu-i așa?




2. Suede
    Pielea întoarsă este un material folosit în special la încălțăminte și poșete, însă designerii readuc moda anilor 70, oferindu-i un aspect mai soft, în ton cu femeia anului 2015. Dacă se merge pe aspectul natural, atunci consider că pielea întoarsă nu trebuia să lipsească și este recomandată sub formă de jachete-trench, fuste și rochii cu croiala A-line și pantaloni boot-cut. 
   Se merge în special pe culori calde, feminine, și mărturisesc că trench-ul roșu din prima imagine mi-a căzut cu tronc. Mă bucur că am trecut de la pielea lucioasă la pielea întoarsă, care mi se pare mai frumoasă și cu un aspect mai deosebit, mai natural.



3. Trouser Suit
   Designerii ne oferă o posibilitate crescută de mișcare, sugerând pantaloni de costum (crop-trousers), cu croieli care să ne avantajeze. Ne propun modele noi, detalii îndrăznețe, coieli moderne, dar mai ales accente sclipitoare, aplicații și centuri inedite. Dacă nu sunteți adepta costumului format din două piese, atunci renunțați la sacou, dar niciodată la pantaloni, ei fiind considerați o piesă-cheie pentru femeia anului 2015.



4. Midriff Baring Evening
   Midriff baring, în traducere liberă, înseamnă „cu vedere la buric” și nu ne este deloc străin acest trend, deoarece și în vara 2014 a fost la modă, prin intermediul crop-top-urilor. Designerii ne propun să renunțăm la rochiile de seară pompoase în favoarea deux-pieces-urilor, formate dintr-un crop top și fustă ladylike. Niciodată afișarea pielii nu a fost considerată atât de revoluționară și reușește să transforme o ținută de seară obișnuită într-una cu adevărat modernă. 
   Nu vă temeți să vă afișați talia, pentru că vorbim despre zona taliei mai mult decât despre zona buricului, fiind sugerate fustele mai înalte, fie cele bodycon-mulate pe corp, fie cele voluminoase, de lungime midi, după moda anilor 80. Mi-a plăcut în mod deosebit cea de-a doua combinație de mai jos, pe care o consider deosebit de feminină și sofisticată. 



5. Gingham
   Cum vă plac carourile? Mai exact, imprimeul gingham, originar din secolul al 17-lea, când desemna un material imprimat în dungi. Un secol mai târziu, a început să fie produs în fabricile din Anglia, de unde a și devenit cunoscut pentru carourile de diverse dimensiuni. Ne amintește și de dansurile tradiționale americne, încinse în hambaruri, într-o atmosferă rustică, country. 
    Acest imprimeu în părtrățele și carouri este readus la viață, sub forma seturilor deux-pieces, dar mai ales a fustelor scurte. De la pantaloni până la jachete, nu vă feriți să abordați imprimeul gingham în ținuta voastră. Gingham a devenit celebru datorită superbei Brigitte Bardot, care a purtat o rochie roz în acest imprimeu, în ziua nunții sale. Pe mine mă duce cu gândul și la stilul Pin up.



6. No Wallflowers
    Dacă iubiți imprimeul floral, cum este cazul meu, atunci o să vă bucurați să aflați că acesta nu a avut niciodată un aspect atât de fresh ca în acest an. Indiferent de culoare, printul floral este la mare înălțime, fie că vorbim de flori mari, mărunte, bine conturate sau abstracte. 
    Alungați monotonia unei ținute, combinând piesele basic cu o fustă înflorată, pentru un aspect chic și feminin. Nu ratați ocazia de a purta o rochie fină, vaporoasă, într-un imprimeu viu colorat, care să vă ofere o supradoză de energie. 



7. Fringe
   Cui îi plac ținutele jucăușe, ce tremură și se scutură la fiecare pas? Franjurii sunt în tendințe în această primăvară, așa că pregătiți-vă jachetele, fustele și rochiile și eliberați-vă de orice grijă. Acest sentiment de libertate mi-l oferă acești franjuri rebeli, care nu stau o clipă-n loc, răvășindu-se în voie. 
   Îmi amintesc de moda anilor 20 și de celebrul dans Charleston, al cărei vedete era rochia alcătuită complet din franjuri. De-a lungul anilor, moda franjurilor a fost revoluționată, așa că nu ar trebui să ne mire că și astăzi este atât de apreciată. 



8. The New Festival Girl
   Vă spune ceva stilul Hippie? Atunci fiți pregătite să-l îmbrățișati în primăvara 2015 și să renunțați la hainele mulate și la pantalonașii exagerat de scurți, în favoarea rochiilor vaporoase din șifon simplu sau imprimat, a jachetelor boyfriend sau bomber, a kimonourilor, precum și a pantalonilor relaxați cu imprimeu.
    Este cazul să vă lăsați imaginația să-și spună cuvântul, dar nu vă gândiți că se promovează femeia neglijentă, care aruncă două țoale la întâmplare și este pregătită să iasă din casă. Femeia frumoasă prin natura ei va fi întotdeauna atentă și la chestiunile care țin de detalii, cum este cazul hainelor.



9. Bohemian Evening
   Nu se putea ceva mai natural decât stilul bohemian, pe care l-am putea numi mai simplu boho-chic. Bohemian definește persoanele rebele, cu spirit artistic, cărora le place să călătorească și să se bucure de frumusețile vieții, adică acel stil boem pentru care viața se măsoară în emoții, în trăiri, în frumos. Francezii nu s-au dezis și i-au numit bohemiens pe țigani, tocmai pentru spiritul lor libertin, nestatornic, atât de invidiat de cei prinși în rutina vieții.
   Astăzi, designerii propun o nouă abordare a stilului boho, sugerând rochii de seară deosebit de feminine și senzuale, din materiale fine, chiar transparente. Desigur, prezentările de pe podium nu cunoscc limite, dar consider de bună-cuviință să purtăm aceste rochii diafane cu un furou/ neglije/jupă, fără a lăsa la vedere părțile intime ale corpului.



10. And the Bride Wore
    Iată mireasa tendințelor, cum s-ar zice!
    Pentru cele care au planificată nunta în 2015, ideile pentru rochii de mireasă sunt dintre cele mai variate, mai originale și mai naturale. Insist asupra acestui lucru, pentru că până și în tendințele de machiaj și coafură pentru 2015 este propus look-ul natural.
    Totuși, bucuria mare este că dantela, acest minunat material care ne duce cu gândul la nuntă, a fost reimaginată în moduri minunate și speciale, fiind sugerată pentru abordări cotidiene, în ținute feminine aparte. Nu vă temeți să aduceți rochia de dantelă laolată cu jacheta din denim și o pereche de ghete, însă dacă preferați variantele sigure, atunci abordați-o cât mai feminin posibil, alături de o pereche de sandale și accesorii discrete.


Mai multe sugestii vestimentare : www.vogue.com

Un comentariu:

  1. Denimul nu a fost niciodata demodat!
    Carouri, franjuri, modele florale, piele intoarsa...suna bine! :)
    Merci de articol! Util!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...