sâmbătă, 4 iulie 2015

Idei de mic dejun sănătos cu polen de albine


  Polenul de albine, mai exact cel crud de la Apiland (disponibil aici), mi-a fost tovarăș de drum lung în urmă cu ceva timp, când am avut probleme cu stomacul. La început nu mi-a plăcut gustul lui, fiind mai pretențioasă din fire, dar după câteva zile m-am obișnuit cu el, ba chiar a început să-mi placă. Am consumat o vreme, dimineața, câte o lingură plină cu bobițe aurii, bogăție din stup, apoi m-am gândit că n-ar strica să fiu mai creativă și să mă joc puțin cu micul meu dejun, astfel încât să-l fac nu doar sănătos, ci și apetisant.

   Pentru cine este interesat să-și diversifice meniul de dimineață, am câteva idei de mic dejun sănătos, toate pe bază de polen. Vă încurajez, astfel, să integrați acest produs apicol în alimentația voastră, deoarece o cură de 7 săptămâni cu polen crud este o adevărată doză de sănătate pentru organism. Polenul este protectorul colonului, dar efectele sale benefice se resimt asupra întregului corp.
   În sezonul estival, îmi place să mă bucur de cât mai multe bunătăți ale naturii, precum fructele proaspete. De asemenea, diminețile mele încep de obicei cu cereale, așa că am nevoie de ceva colorat care să alunge monotonia fulgilor de cereale. În combinație cu fructele și cerealele, dar și cu mierea, un alt produs apicol ce nu-mi lipsește de pe masă la micul dejun, vă garantez că polenul va avea un gust delicios.



   1. Borcănel delicios cu polen, miere, fructe și cereale
  În aceste luni de vară, grădina mea este plină de fructe de pădure, bogate în antioxidanți. Profit de tot ce are natura să ne ofere, așa că îmi place să consum fructe proaspete la micul dejun. Pentru preparea acestei rețete, aveți nevoie de un pahar de sticlă sau un borcănaș, mai mult pentru aspectul frumos pe care îl oferă straturile de ingrediente puse unul peste celălalt.
   Ca și ingrediente, aveți nevoie de polen crud și de miere(eu le prefer și vi le recomand pe cele de la Apiland), fulgi de cereale și fructele preferate. Eu am folosit coacăze roșii și banane, iar ca cereale am optat pentru fulgi de ovăz. Dacă nu vă plac fulgii așa cum sunt, puteți face rapid un terci din lapte lăsat să fiarbă, peste care puneți fulgii și lăsați să fiarbă 3-4 minute, amestecând des.
   Eu am pus un strat de fulgi de ovăz, apoi coacăze roșii pe care le-am acoperit cu o linguriță de miere și una de polen, am adăugat apoi iarăși un strat de fulgi, peste care am adăugat felii proaspete de banană, o a doua linguriță de miere și încă una de polen. Iată cât de simplu este de preparat, dar cât de apetisant arată un astfel de mic dejun la pahar, plin de vitamine și nutrienți, dar și o doză zdravănă de energie.



  2. Terci de ovăz cu polen și coacăze negre
   Îmi place terciul de ovăz, pe care îl prepar rapid, lăsând laptele să fiarbă și adăugând fulgii în ploaie. Acesta mi se pare cel mai gustos, pentru că se îmbibă bine de tot cu lapte și devine cremos, dar în general mai consum și fulgi de mei și de hrișcă, pe care îi combin fără reținere cu polen și miere. Sunt un mic ursuleț!
   Ca să dau puțină culoare  terciului, dar și un plus de vitamine, am adăugat o mână de coacăze negre, bogate în antioxidanți. Nu îmi place în mod deosebit gustul lor, dar în combinație cu polenul chiar fac casă bună. Iar în final am adăugat lingura de polen crud, adică doza zilnică recomandată unui adult.



3. Banane cu miere și polen
   O altă alternativă foarte rapidă de mic dejun sănătos poate fi pregătită dintr-o banană tăiată felii, peste care turnăm două linguri de miere și o lingură de polen crud. Dacă optați pentru această variantă, adăugați și un pahar cu iaurt, câțiva biscuiți, ori câțiva sâmburi de nuci uscate, pentru a avea un mic dejun complet.
    Aceasta poate fi o și o gustare rapidă și sănătoasă, pe care o puteți servi între mese, ori când urmăriți serialul favorit. Evitați să ronțăiți alimente care nu sunt sănătoase și optați pentru această variantă sigură, naturală.

2 comentarii:

  1. Ce sfaturi bune ne dai Cata !!! Esti o minunata :-)

    RăspundețiȘtergere
  2. Mmm ultima varianta suna tare bine, pana acum nu am incercat terciul, polen stiu ca parca am luat niste pastile, dar si un amestec gata facut de la un apicultor cu miere, fagure si cine stie ce mai continea. :)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...