marți, 11 august 2015

Ochelarii de soare potriviți în funcție de forma feței

 

      Cele mai multe dintre noi alegem să purtăm ochelari de soare pentru a ne proteja ochii de razele ultraviolete, însă aceștia reprezintă și accesorii foarte la modă în zilele noastre. Femeile din lumea întreagă poartă modele de ochelari care mai de care mai ciudate, însă majoritatea preferă să-și găsească perechea perfectă, potrivită pentru forma feței.

     O dată găsită, perechea de ochelari trebuie să fie una de calitate, pentru a rezista cât mai bine în timp. Mulți oameni se atașează de ochelarii lor favoriți, pe care îi poartă ani la rând fără probleme; acesta este avantajul ochelarilor originali, a căror lentile sunt confecționate din materiale rezistente. 

   Oricât de frumoase sunt anumite modele de ochelari, trebuie să luăm în considerare, în primul rând, utilitatea acestora. Lentilele prevăzute cu filtru UV sunt ideale pentru ochii noștri, deoarece oferă protecție împotriva razelor solare. De asemenea, nuanța lentilei poate fi determinată de sensibilitatea ochilor noștri. Dacă nu aveți probleme cu ochii, atunci puteți merge mai departe, optând pentru ochelari în culori ce se potrivesc fie cu nuanța părului, ori a tenului, fie cu outfitul pe care îl purtați.


   Fața ovală: Lentile Cat Eye
   Femeile cu fața ovală se pot considera niște norocoase, deoarece lor li se potrivesc mai toate tipurile de ochelari. Având atâtea alternative la dispoziție, stiliștii le recomandă acestora cele mai în vogă modele, cum sunt ochelarii cu lentile alungite, sub formă de ochi de pisică.



   Fața rotundă: Lentile pătrate
   Lentilele cu forme pătrate sau dreptungiulare sunt ideale pentru femeile care au fața rotundă, deoarece creează un echilibru. În general, regula de aur este aceea de a alege rama ochelarilor cu forma opusă feței tale. Un model celebru ce se potrivește perfect este modelul wayfarer.




   Fața inimă: Lentilele fluture
   Ochelarii cu lentile supradimensionate, ce acoperă complet ochii și se întind precum două aripi de fluture, au avantajul de a crea un echilibru pentru femeile cu forma inimioară, un echilibru între fruntea lată și bărbia îngustă.





  Fața pătrată: Lentile rotunde
  Ca și în cazul feței rotunde, se aplică regula de aur ce recomandă ca femeile cu fața pătrată să poarte ochelari cu lentile rotunde, pentru a găsi un echilibru perfect. În funcție de preferințe, puteți opta pentru lentile rotunde de dimensiuni normale, ori pentru unele micuțe.


 
Excepție: Ochelarii aviator
  Dacă vă întrebați care-i treaba cu ochelarii aviator, cu siguranță cel mai renumit dintre modele, aflați că aceștia se potrivesc oricărui tip de formă a feței. Așa că, în cazul în care vă plac, nu ezitați să-i purtați.






    În ceea ce privește magazinele ce comercializează ochelari, eu vă recomand Lensa.ro, care vinde modele originale, cu certificat de garanție și cu posibilitatea de a returna produsele, dacă nu corespund dorințelor noastre.

    Iată și câteva sugestii:

^ Ochelari Polaroid (disponibili AICI)  


^Ochelari Polaroid (disponibili AICI


^Ochelari Ray Ban - Clubmaster (disponibili AICI)


2 comentarii:

  1. Foarte interesant si util acest articol :) Pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce postare utilă! Eu, din păcate, nu am găsit decât o singură pereche despre care pot spune că mi se potrivește. Posibil să fiu eu puțin prea pretențioasă.

    Te invit și pe blogul meu:
    http://www.gabriela-popescu.com

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...