duminică, 11 octombrie 2015

Jurnal de săptămână - octombrie

   

    N-am reușit să mă țin de treabă cu Jurnalul săptămânii, însă m-am gândit să recuperez timpul în care am sărit peste acest tip de articol. Weekend-ul trecut s-au întors în țară doi prieteni foarte apropiați, alături de care timpul a trecut repede. Am savurat acele zile mai ales pentru că au fost neașteptat de călduroase, dar și pentru că am reușit să facem lucruri relaxante.

    Săptămâna s-a scurs așa cum cum trec în general zilele lucrătoare, fără să faci mare lucru. Am primit și două colete, unul de la Apimond si altul de la Kurtmann, singurele mici sesiuni de shopping pe care le-am făcut. Aveam nevoie de un nou gel de igienă intimă, așa că mi-era dor de favoritul meu, gelul intim de la Apimond, acum într-o formulă nouă. În prezent folosesc un gel intim de la Nivea, varianta roz, însă mai am puțin și termin flaconul. Este important să folosim geluri speciale pentru igiena intimă, este un lucru pe care ni-l va recomanda orice doctor ginecolog.

   De la Kurtmann mi-am comandat o rochiță Asos, pe care o văzusem și în magazinul fizic din Sibiu, când am vizitat orașul. La momentul respectiv nu am avut bani la mine pentru cumpărături, dar mi-a plăcut magazinul Kurtmann, care arată foarte bine, și m-am bucurat să văd în realitate o parte dintre modelele de pe internet care mi-au atras atenția. Încă un motiv pentru care Kurtmann rămâne în continuare favoritul meu. Dintre sutele de rochii Asos adăugate pe site mi-a fost greu să aleg, dar in cele din urmă am rămas fidelă rochiei gri, din voal, de lungime midi. Am dat 90 lei pe ea, adică un preț foarte bun pentru a rochie de la brandul britanic. Alte rochii Asos încă disponibile găsiți AICI, la prețuri de câteva ori mai mici decât pe site-ul mamă.


   Joi a trebuit să-mi petrec orele libere pregătind ardei copți pentru iarnă. La noi acasă, ardeii copți sunt nelipsiți de pe masă, motiv pentru care în ultimii ani am copt tot mai mulți, eu și sora mea fiind responsabile cu această activitate. Menționez că am făcut ardeii la jar, după ce am încins un foc mare. Este o plăcere de-a noastră ca în această perioadă să coacem mulți ardei, chiar dacă la sfârșitul zilei eram afumate din cap până în picioare, pentru că am prins o zi cu vânt, care a împrăștiat fumul în toate direcțiile. Dar, în final, am făcut multe borcane cu ardei delicioși.
    În rest, nu am pregătit alte bunătăți pentru cămară, ca în alți ani. Am decis să cumpărăm din magazinul online Sonimpex (care produce celebrul magiun de Topoloveni) cele necesare pentru iarnă. Au multe sortimente de dulceață, bulion și zacuscă. Am comandat deja din toate, iar la începutul săptămânii viitoare vom umple cămara cu zeci de borcane. Sunt curioasă să încerc dulceața de nuci verzi de topinambur și pe cea de flori de salcâm, deoarece nu am mai mâncat aceste tipuri de dulceață până acum.
    Nu este varianta homemade, însă nu mereu avem timpul și dispoziția de a face lucrurile așa cum trebuie. În plus, trebuie să încercați zacusca lor de vinete, este un deliciu! Yum yum!


   Vineri am ajuns în București cu treabă, motiv pentru care am profitat de ocazie și am dat o fugă  în ZoomSerie, cofetăria noastră favorită. Au tot felul de prăjituri care nu doar arată bine, ci sunt și delicioase. Mi s-a făcut dor de prăjiturit, motiv pentru care mi-am început dimineața de sâmbătă cu nasul în caietele mele cu rețete și chiar am mai notat câteva rețete noi de pe blogul culinar al lui Adi Hădean.
   Săptămâna aceasta am gătit de puține ori și numai preparate rapide, dintre care favorite mele rămân spaghetele cu sos roșu. Nimic nu egalează gustul roșiilor suculente, proaspete și savoarea usturoiului zdrobit și a cepei.

   Tot în zona Unirii am reușit să dau o fugă și la magazinul Damascus, un outlet pe care-l mai frecventez și unde am găsit mereu lucruri frumoase și ieftine. N-am avut decât un sfert de ceas la dispoziție și chiar în pare rău că am ieșit cu mâna goală, pentru că acum au 50% la toate produsele, inclusiv la cele pentru sezonul rece.


 

   Toamna mi-a dat o stare de lene( știu că este cea mai jalnică scuză cu putință pentru lipsa  de activitate din ultima perioadă). Am făcut doar de două ori mișcare săptămâna aceasta și mi-e foarte greu să fiu cerebrală când vine vorba de mâncare. Nu consum alimente foarte "periculoase", dar simt nevoia de a ronțăi ceva tot timpul, acesta fiind un obicei foarte prost. Trebuie să mă mobilizez, deoarece nimic nu este mai dăunător pentru organism decât sedentarismul.
   Mă bucur că până acum nu s-a prins nicio răceală de mine, dar mă țin la adăpost cu produsele apicole care mi-au crescut imunitatea. Luna trecută am ținut o cură de imunizare de 20 zile cu Tonicul Apicultorului de la Apiland (vezi aici) și mi-au plăcut atât de mult aceste fiole cu conținut bogat în antioxidanți și vitamine, încât mi-am mai comandat încă 10 fiole, ca să fac o lună întreagă.
  Astăzi am ieșit de nevoie din casă, ploaia aceasta măruntă ne ține pe toți prizonieri și cred că ziua de astăzi va fi o zi relaxantă de duminică, poate și cu puțin bucătărit. Probabil voi urmări și ultimul meci de calificare la Euro 2016 al echipei naționale de fotbal, dar nu voi sărbători victoria aceasta cu gust amar.
    
    Săptămâna voastră cum a fost?


4 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...