duminică, 15 noiembrie 2015

Jurnal de săptămână (noiembrie I)


    Au trecut două săptămâni de la ultima pagină de jurnal, însă am avut multe lucruri pe cap și abia acum s-au mai liniștit apele. Mă bucur de acest superb final de toamnă, de parcă m-aș întoarce în urmă cu șase ani, când eu și logodnicul meu ne-am cunoscut, iar vremea era la fel de frumoasă, încât aveai impresia că primăvara bate la ușă. Ei, da, dulce aniversare pentru noi doi, motiv care face ca această lună să fie cu totul specială pentru mine și să îmi stârnească multe emoții și amintiri speciale.

    Tabloul acesta de toamnă este mirific, este imposibil să nu te copleșească marile bulevarde cuprinse de explozia de culoare a frunzelor, iar dacă traversezi aleile parcului simți foșnetul lor sub tălpi și -ți provoacă o bucurie de copil. 


  În ultimele două săptămâni a trebuit să-mi petrec timpul pe la cabinete medicale și prin spitale, am făcut câteva analize și într-un final am primit vestea că sunt nevoită să fac o intervenție chirurgicală la glanda tiroidă. Cum evenimentul cu pricina nu va avea loc mai devreme de luna mai a anului viitor, încerc să-mi păstrez calmul și mi-am propus să mă răsfăț și să uit de această grijă. Mai mult stres și gânduri negatuve nu mă ajută cu nimic.
   Primul răsfăț a fost unul dulce, de la Madame Lucie. Am reușit să vizitez cochetul butic din Dorobanți și am plecat cu mai multe bunătăți, dar numai bezelele și pricomigdalele au supraviețuit până în clipa fotografierii. Dulciurile Madame Lucie nu sunt spectaculoase, iar prețurile sunt puțin piperate, dacă stai să te gândești că un biet macaroon costă 6 lei. Dacă stai să-l mănânci ca vrăbiuța și să-ți încânți papilele gustative, atunci poate mai închizi ochii, dar mie îmi vine să fac praf dintr-o înghițitură această prăjiturică pariziană.


   Că tot veni vorba de Paris, trebuie să vă spun că am continuat seria Rougon-Macquart a lui Emile Zola, despre care vă povesteam data trecută. Între timp am terminat cele două volume ale romanului „La Paradisul Femeilor”, un roman descriptiv ce surprinde evoluția noului comerț prin prisma unui uriaș magazin dedicat femeilor. În paralel cu Paradisului Femeilor, este surprins destinul unei fete simple, din provincie, care reușește să-și croiască drumul spre conducerea magazinului, un drum onest și curajos, pavat cu multă suferință, bârfe și lacrimi amare.
   În continuare, voi începe astăzi să citesc Germinal, roman inclus în aceeași serie.


   Singurul film pe care am reușit să-l văd este „Cafe de Flore”, un film franțuzesc emoționant, o dramă romantică în care se împletesc două povești de dragoste în 3. Prima poveste se împletește între o mamă, interpretată de Vanessa Paradis, și fiul ei, diagnosticat cu sindromul Down. Acesta din urmă se îndrăgostește nebunește de o fetiță suferindă de aceeași boală și devin nedespărțiți la vârsta de numai 7 ani, lucru care produce o dramă mamei, ce se zbate între decizia de a-și crește în continuare fiul în încercarea de a-i oferi o viață normală și decizia de a-i oferi libertatea de a se bucura de această dragoste sinceră, poate singura experiență din scurta lui viață. În paralel, a doua poveste de dragoste îi are drept protagoniști pe doi soți; bărbatul se îndrăgostește nebunește de o altă femeie, în timp ce soția lui duce o luptă între dorința de a-l recâștiga și cea de a accepta această dragoste sinceră. Un film despre suflete pereche, despre puterea de a te sacrifica din dragoste.


  Se apropie sărbătorile de iarnă, și eu ador să ambalez cadourile cât mai frumos. În Lidl am găsit acest set creativ cu ștampile, toate având modele de iarnă, precum oameni de zăpadă, brăduți. Am văzut setul în revistă, apoi am ezitat să-l cumpăr din magazin și mintea mi-a stat numai la el. Când am revenit în magazin, primul lucru pe care l-am făcut a fost să caut setul cu pricina, pe care l-am găsit redus cu 30%. Am plătit pentru el în jur de 15 lei :)


   Tot de la Lidl am luat ceaiul Nelson cu aromă de vanilie. O cutie cu 25 de pliculețe ambalate individual costă 4 sau 5 lei. Are o aromă intensă și foarte plăcută de vanilie, asta o spun eu, care nu mă dau în vânt după acest miros. Iar dacă-i pui și puțin miere, atunci e yummy-yummy :)


   Mi-a venit pofta să-mi colorez puțin unghiile, pe care de obicei le port naturale, tăiate scurt. Cum eu lucrez bijuterii din fimo (o plastilină ce trebuie modelată manual), nu am cum să port unghiile lungi, dar oricum niciodată nu mi-au crescut foarte mult și se exfoliază rapid. Mi-am colorat unghiile cu ojele de mai jos:

1. Ojă Seventeen  Super Shine - nuanța 542 
2. Ojă O.P.I  La Paz-itively Hot A20
3. Lac de unghii Miss Sporty Crush on You 065


  Sunt curioasă cum a fost săptămâna voastră, ce ați mai făcut și dacă vă pregătiți de Black Friday (pentru că eu, una, mă pregătesc :) )

2 comentarii:

  1. Si eu astept Black Friday ! Pe 20 sau pe 21 este?

    RăspundețiȘtergere
  2. Si mie a inceput sa-mi placa toamna..de anul asta, chiar daca vremea urata din weekend mi-a stricat planurile de a merge la Etnovember!
    O sa ma uit si eu la filmul recomandat de tine! Am avut si eu ceaiul cu vanilie si mi-a placut mult, imi place vanilia iarna, am si o apa de parfum cu vanilie de bourbon pe care o folosesc intens. Ojele de la Miss Sporty au devenit preferatele mele in ultimul timp.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...