duminică, 23 iulie 2017

Îngrijirea sănătoasă a cuticulelor


  ^sursă foto: multiculturalbeauty.about.com

       Cuticula este pielița de la baza unghiei, cu rol de protecție. Aceasta asigură fixarea unghiei și protejează împotriva microbilor ce pot infecta zona sensibilă de la bază, loc în care se formează continuu celule noi ce fac unghiile să crească.

       Ideea de a ne tăia cuticulele este uneori tentantă, mai ales atunci când acestea se usucă foarte tare, cresc mult și sunt inestetice. Totuși, tăierea cuticulelor nu este necesară. Dacă le tăiem, cuticulele vor crește și se vor usca mai repede, așa că nu am rezolvat nimic.

      Astăzi, există o multitudine de creme și uleiuri speciale pentru înmuierea cuticulelor, astfel încât să nu fie nevoie să le tăiem. Tot mai multe branduri creează formule sigure și sănătoase pentru îndepărtarea cuticulelor fără a fi nevoie să le tăiem.  Unele produse au o acțiune intens hidrantantă asupra cuticulelor, dar și fortifică unghiile.
^Gel concentrat pentru catifelarea cuticulelor (disponibil AICI)

^Gel pt hidratarea intensiva a cuticulelor (disponibil AICI)


      În plus, în loc să le tăiem, putem să împingem ușor cuticulele cu ajutorul unor ustensile special create, care nu afectează deloc unghia sau cuticula. Folosind un astfel de instrument, cuticulele deja moi se împing către baza unghiei. Bețișoarele din lemn Magnum pot fi comandate de AICI



    În cazul în care aveți probleme cu creșterea unghiilor sau a cuticulelor, atunci vă recomand popularul Elixir regenerant 8 în 1 de la Eveline, un produs accesibil ca preț și foarte eficient. Îl puteți comanda de AICI la prețul de 17 lei și cred că se găsește și la magazinele de cartier ce comercializează cosmetice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...