marți, 25 februarie 2014

Săptămâna asiatică la Lidl



      Ieri am ieșit puțin din casă după o perioadă foarte aglomerată și am mers la cumpărături în Lidl, mai ales că am văzut la televizor reclama care anunța Săptămâna asiatică. Nu știu de ce, dar până de curând nu m-au atras aceste săptămâni tematice, însă de data aceasta am mers direct la rafturile cu produse asiatice, ca să văd ce bunătăți trebuie să încerc. Săptămâna asiatică ține de pe 24 februarie până pe 2 martie, dar unele produse se mai găsesc la raft dacă nu s-au vândut în acest interval.
      În primul rând, îmi plac mult de tot ambalajele produselor din săptămâna asiatică, dar mai ales diversitatea lor. Normal că nu am plecat cu mâna goală și am pus în coșuleț de toate, curioasă să încerc din fiecare. Din păcate, multe dintre preparatele asiatice sunt foarte condimentate, iar eu trebuie să le evit din cauza unor probleme ale stomacului din trecut, plus că ficatul nu reacționează tocmai bine la astfel de alimente. 


     Cum mie îmi plac pastele făinoase, mi-am ales o pungă de Tăiței cu ou pentru wok, care a costat 4 lei (250 g). Eram tare curioasă să le încerc, chiar dacă în general am evitat mâncarea asiatică; nu cred că am mâncat decât de 1-2 ori mâncare chinezească și cam aici se încheie experiența mea culinară în Asia.
Am preparat deja o porție, adică cam o treime din pungă și abia am putut să le mânănc pe toate.


     Nu puteam să-mi iau tăiței fără să-mi iau și un amestec de Legume pentru Wok. Sunt disponibile la frigider, în punge congelate de 600 g și sunt disponibile în diverse sortimente, la prețul de 9,99 lei. Eu am optat pentru varianta legumelor pregătite în stil chinezesc, într-un sos dulce-acrișor. Normal că am pregătit repede legumele, care sunt gata în 5-7 minute, iar tăițeii în numai 3 minute, le-am amestecat, iar rezultatul a fost mai mult decât gustos și aromat.  Trebuie neapărat să îmi mai cumpăr pentru că mi-au plăcut la nebunie și sunt mult mai convenabile decât dacă aș cumpăra legumele separat.


      Dei nu-mi plac tăițeii sau fideaua instant, peste care se adaugă apă fierbinte, am făcut o excepție și am ales un plic de Tăiței Thai Style, însă nu am fost atentă că au în conținut și ardei iute, așa că probabil vor fi consumați de sora mea, care este mai rezitentă la mâncărurile condimentate și ușor picante. Prețul unui pachet de 125 g este de 4,44 lei și sunt disponibili în 4 sortimente.
     Mi-am cumpărat și Naan- pâine în stil indian, cu puțin usturoi și coriandru, care este gata de consum după ce stă la cuptor pentru câteva minute. Prețul a două lipii care cântăresc 260 g este de 3,99 lei și puteți optat pentru varianta simplă.
     Pe lângă acestea, la rafturile special amenajate se găsesc alte tipuri de tăiței, fel și fel de sosuri, dar și semipreparate asiatice pe bază de carne, legume sau orez. 


   Nu am putut să rezist să nu-mi iau și o cutie de Fursecuri cu răvaș, pentru care am plătit 6,99 lei. Cutia include 10 fursecuri ambalate individual, care conțin mesaje în limba engleză și germană. Sper că aceste prăjiturele puțin dulci și crocante se aseamănă cu cele originale, pentru că mai am de așteptam până ajung la sursă.


   Am mai făcut un compromis și mi-am ales de la frigider produse lactate cu fructe, pe care nu le consum în mod normal pentru că mi se par dulci și grețoase. Am zis să las de la mine, în primul rând datorită fructelor rar întâlnite la noi, care se regăsesc în compoziția acestor iaurturi. Mi-am ales două sortimente de Iaurt indian Vitasia, unul cu fructul dragonului& lime, iar celălalt cu lychee &flori de soc, iaur slab în grăsimi- numai 1,5%, care conțin 13% pulpă de fruct. Prețul unui recipient de 150 g este de 3,99 lei, iar eu l-am încercat până acum doar pe cel cu fructul dragonului, care este absolut grozav, fresh și aromat.
    Am cumpărat și un Iaurt de băut în stil asiatic, un Lassi cu căpșuni. Lassi este o băutură tradițională foarte cunoscută, pe bază de iaurt, apă, condimente și fructe. Un păhărel de 250 g a costat 4,98 lei, dar încă nu am apucat să-l consum ca să vă spun dacă a fost sau nu bun. 


    Mi-am mai luat și două conserve de fructe. Pentru conserva mai mare de Lychee, care conține 255 g masă solidă de fruct cu miez alb și dulce, am plătit 5,99 lei. Pentru conserva care conține felii de mango am achitat fix 3,99 lei pentru 250 g masă solidă de fruct.
   Pe lângă toate acestea, mi-am mai luat și o sticlă de băutură răcoritoare la 1 l - sortimentul Exotic, pentru care am plătit 3,99 lei. Sucul este foarte light, puțin dulce și foarte aromat. Mi-ar plăcea să încerc și celelate sortimente, iar la frigider am văzut și o variantă mai scumpă, la cca 8 lei.
   I-am luat și mamei mele două geluri de duș Cien Asia, pentru că ea este o mare consumatoare de gel de duș și mereu încearcă arome noi. Am optat pentru sortimentele Inspiration și Tradition, al căror preț este de 4,49 lei/buc.

   Voi ați încercat până acum ceva din colecția în stil asiatic de la Lidl? Ce anume vă tentează?


7 comentarii:

  1. Si eu am fost ieri special pentru supele de pui in pahar, tot asiatice, dar ele dispar primele, am mai gasit doar una:(
    Brindusa.

    RăspundețiȘtergere
  2. pe mine numai compoturile m-au incantat! si condimentele!

    RăspundețiȘtergere
  3. Din promotia actula am luat numai sosul teryaki (sper ca am scris corect).
    Mai demult tot cu ocazia saptamanii asiatice am mai incercat file de pui cu sos- pui prea condimentat pentru mine, sosul imi parea ca are gust de detergent- doar parerea mea, pentru ca sotului si fetitei mele ultramofturoase le-a placut, iaurt- Lassi- care nici asta nu mi-a placut foarte mult si cred ca am avut si ceva taitei instant, dar nu-mi mai amintesc daca mi-au placut ori ba. Imi pare rau ca nu am luat compot de mango, dar se rezolva ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu mi-am luat azi nuggets asiatici si sos curry(care e ca cel de la Mc Donalds :) ). Preturile sunt super-ok !

    RăspundețiȘtergere
  5. Diseara ajung si eu in Lidl, abia astept!

    RăspundețiȘtergere
  6. Condimentele sunt bune. Le-am incercat!

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu am incercta cate ceva :D insa nu am fost prea placut impresionata

    http://mylittlecorner20.blogspot.ro/2014/02/saptamana-asiatica-la-lidl.html

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...