joi, 4 septembrie 2014

Un fruct pe zi : Spumă de mure


   Abia aștept sfârșitul verii pentru că atunci se coc murele, unele dintre fructele mele favorite. În general, sunt o mare iubitoare a fructelor de pădure, care sunt pline de vitamine și antioxidanți. În plus, sunt perfecte pentru a fi consumate în stare naturală sau în deserturi apetisante.
   Pentru astăzi vă recomand un desert rapid și delicios, pe care îl puteți prepara în mai puțin de 10 minute: spumă de mură. În ultimele săptămâni am mâncat aproape zilnic mure, așa că mă pot declara pofticioasă ca un ursuleț. Cu siguranță încă veți mai găsi aceste fructe prin piețe (nici nu se compară la gust cu cele din supermarket!)
   Când am poftă de ceva dulce, dar fără să exagerez, îmi fac repede și cu ușurință o spumă de fructe. De când mi-am luat mixerul de mână de la Philips îmi vin în cap tot felul de rețete cu fructe, care se prepară în doi timpi și trei mișcări.


   Ingrediente necesare:

  • 2 căni de mure (plus câteva pentru decor)
  • 1/2 cană zahăr alb sau brun (puteți varia cantitatea de zahăr, dacă vreți ca spuma să fie mai dulce)
  • 2 albușuri de ou
   Preparare: 
   Se bat spumă albușurile cu ajutorul unui mixer și se adaugă treptat zahărul. Apoi se amestecă cu murele care au fost pasate în prealabil. Iubesc noul meu mixer de mână care are trei capete diferite: mixer, blender și tocător. Ar fi ideal dacă ați ține ouăle și murele la frigider înainte, pentru ca spum să fie răcoritoare (sau o puteți da un pic la frigider înainte de a o savura)
   Eu am folosit o sită rară/ strecurătoare pentru a scăpa de semințele din mure, pentru ca spuma să fie mai fină. Am pus doar o jumătate de cană de zahăr, pentru că nu mi-am dorit să fie extrem de dulce. Cantitatea rezultată este suficientă să sature 3-4 pofticioși. Dacă faceți doar pentru o singură persoană, înjumătățiți ingredientele.
   Când spuma a fost gata, am pus în ea mure proaspete. Un deliciu!


4 comentarii:

  1. Ce bine arata!! Si mie imi plac fructele de padure. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Yammy! Bun,bun!
    Eu vreau sa stiu de unde ai luat blenderul... :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lory, il gasesti in multe magazine online: http://ttap.co/1pmGbMr sau http://ttap.co/1u8Z0KM
      Daca vrei doar blender, fara mixer si chopper: http://ttap.co/1pmGgQo

      Pupici multi :*

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...