luni, 3 noiembrie 2014

Flori, fete și băieți

sursă foto: buzzfeed.com

     Îmi plac lucrurile simple. Lucrurile simple precum florile. Le admir cu drag în grădina mea, în grădina vecinilor, în parcuri publice, și mai ales în florării. De curând, le admir și în florăria online, când nu apuc să iau orașul la pas și devin prizonieră la birou, și acasă. Sau când nu vreau să mă deplasez prin oraș și să economisesc timpul.
    Florile mi se par armele iubirii, alături de mesajele de amor. Cum cele din urmă și-au modificat considerabil aspectul, transformându-se din rânduri așternute cu cerneală pe hârtie, în rânduri tastate pe telefon, doar florile au rămas la fel, naturale, perfect asortate, unele cu miresme amețitoare, altele purtând corole impresionante pe trupurile fragile. Totuși, și modul de a dărui flori s-a modernizat, astfel că astăzi avem posibilitatea de a dărui un buchet de flori fără a ne deplasa la florărie. Soluția: florăria modernă- florăria online.
    Astăzi vă împărtășesc trei povești diferite cu flori, fete și băieți, în care florile au avut diverse roluri: povestea mea și a iubitului meu, povestea părinților mei și povestea părinților lui.

   Povestea părinților mei
   Părinții mei au avut un început de iubire târzie, în sensul că nu s-au grăbit să-și caute jumătatea încă din adolescență. Dar când s-au întâlnit, nu le-au lipsit fluturii în stomac și nici fiorii adevăratei iubiri. Ce a lipsit a fost buchetul de flori. Nu l-a uitat nimeni pe drum, numai că tatăl meu nu l-a considerat niciodată ca fiind esențial într-o relație. Vedeți voi, în ceea ce privește micile atenții într-un cuplu, tata poate fi catalogat, fără echivoc, un ursuz. Rareori mi-a fost dat să-l văd cu un buchet de flori în mână și asta numai în momente cruciale. În afară de buchetul de nuntă, pe care tata doar l-a plătit, nu cred ca mama să fi primit vreun alt buchet întreg din partea lui.
   Bărbat în câmpul muncitoresc, născut și crescut în mediul rural, tatăl meu nu s-a încurcat niciodată cu astfel de „finețuri”. Doar la zile mari, gen Mărțișor și Dragobete, se prezenta cu un fir de ghiocel sau o floare de câmp, obligat de mediatizarea  care se făcea la televizor acestor sărbători. Și-atunci se credea mare crai! Mama le accepta ca atare, pentru că în spatele unui gest oricât de mic se pot ascunde cele mai profunde sentimente. Astăzi, trecut de mult de anii tinereții, aflat la o a treia adolescență, tata parcă simte iarăși fluturi în stomac. Și, ori s-a modernizat, ori a devenit mai sensibil, de o surprinde pe mama cu cele mai frumoase buchete de flori. În special, cu buchete de crini albi, aceștia fiind preferații ei. Își ia revanșa, bag de seamă!


   Povestea părinților lui
   Părinții lui s-au cunoscut în jurul vârstei de 20 de ani, când totul este mai intens, motiv pentru care au cules rapid roadele iubirii. Și n-au lipsit nici fluturii în stomac, nici momentele de așteptare, când unul locuiește într-un oraș, iar celălalt își termină cursurile în altul. Revederea este cea mai dulce și este însoțită, întotdeauna, de un buchet de flori. Tatăl lui este un bărbat calculat din fire, nu risipește banii aiurea, mai ales că știe cât de greu se câștigă. Deși este strâns la pungă când vine vorba de diverse cheltuieli, niciodată nu se zgârcește când vrea să-i dăruiască flori soției sale. Mama lui, ca toate femeiele, iubește să primească flori. Fiind zilnic în contact cu multe persoane, rareori se întâmplă să nu găsești în casă un buchet. Totuși, de fiecare dată când primește flori de la soțul ei, acest lucru este evident: buchetul este pus la loc de cinste, pe un raft central, în cea mai frumoasă vază.
   Soțul, coborând din apartament, nu cumpără flori de la cea mai apropiată florărie decât dacă găsește buchetul perfect; altfel, este în stare să ia fiecare florărie la pas, numai să găsească unul pe măsura iubitei sale. Uneori îl vezi dezamăgit, pentru că majoritatea florăriilor au cam aceleași buchete, iar el știe că soției lui îi plac aranjamentele speciale, deosebite. Și se frământă, și oftează, și simte că lipsește ceva. Dar cu florăria online FloricuDrag.ro, grijile nu se mai transformă în riduri de fruntea bărbatului îndrăgostit. Poate alege cel mai frumos aranjament de flori pentru soția sa: un coș împletit plin cu trandafiri roșii, discret parfumați, cu petale catifelate. Pentru romanticii incurabili, roșu va fi mereu culoarea iubirii...



   Povestea noastră
   Relația noastră a început, de la prima întâlnire, cu flori. Nu au lipsit fluturii în stomac, ba chiar au fost prea mulți, dat fiind faptul că a doua și a treia întâlnire au fost și ele încununate de flori. Întoarsă acasă, cu ditamai buchetul, în ambalaj bogat, mă simțeam ca o prim-soprană la sfârșitul unui recital de excepție. Îl puneam în vază și mi se părea că ocupă jumătate din cameră. Și întocmai ulciorului care nu merge de multe ori la apă, mi-am spus oful. Explicația a fost una simplă: preferam florile în stare originară, înrădăcinate în pământ. Apoi nu am mai primit flori, pentru că cine te iubește cu adevărat, îți respectă dorințele, oricât de ciudate ar fi ele. În continuare, iubitul meu a dăruit flori mamelor noastre, bunicilor și persoanelor apropiate. De fiecare dată admiram buchetele oferite, dar mă înverșunam să-mi păstrez ideea de început în picioare.
   Într-un final, el m-a întrebat: „Ție îți plac merele, nu-i așa?”. „Da”, i-am răspuns scurt. „Și-atunci cum se face că le mănânci, în loc să le lași la locul lor, în pom?”. Carevasăzică, ca și merele, florile au rolul lor, acela de a aduce bucurie în sufletul cuiva. Chiar dacă refuzam un buchet de 5, 15 sau 25 de fire, nu aveam cum să salvez toate miliardele de flori vândute an de an în florării. Luptam cu morile de vânt, eram un Don Quijote al florilor. De-atunci și până astăzi, primesc buchete de flori și mă bucur de ele. Și cineva știe că îmi plac buchetele cu flori parfumate, în nuanțe pastelate, delicate. Cineva care mă iubește așa capricioasă cum sunt!


    Ce tipuri de flori definesc povestea voastră de dragoste?
    Astăzi este mult mai ușor să oferim flori persoanelor din viața noastră, fără efortul de a ne deplasa prin oraș, în zile ploioase sau reci. Cu ajutorul florăriei online FloricuDrag.ro, putem alege buchetul sau aranjamentul floral, de acasă, de la serviciu sau din vacanță. Astfel, nu vom rata nicio aniversare, nicio zi specială, plus că livrarea în București se face foarte rapid, în aceeași zi.

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...