marți, 3 februarie 2015

TAG: Despre mine (Get to Know me)



   Draga de Larisa, care are un blog foarte drăguț, pe care vi-l recomand cu căldură, m-a nominalizat la acest TAG: Get to Know me. Acest lucru presupune să răspund la câteva întrebări, prin care să vă ofer mai multe informații despre mine și despre pasiunile mele. Dacă-mi citiți blogul, atunci sper că o să vă facă plăcere să descoperiți câte ceva despre persoana din spatele blogului.

   Iată lista de întrebări și răspunsurile mele pentru fiecare în parte:

1. Unde te-ai născut?
    M-am născut într-un orășel mic, numit Pucioasa. Tot aici am absolvit și liceul.

2. Ai fost numită după cineva?
   Am două prenume: Cătălina Georgiana. Ambele au o proveniență anume, așa că trebuie să detaliez. Inițial, tatăl meu și-a dorit un băiat, dar nu a fost să fie- s-a născut sora mea, pe care a numit-o Aurora, după o fată de care fusese îndrăgostit în tinerețe (numele ei era Aura, dar tatăl meu a vrut ceva mai poetic). Tot poetic a fost când m-a numit și pe mine, pentru că el își dorea un băiat și o fată, pe care să-i numească Cătălin și Cătălina, ca pe îndrăgostiții lui Eminescu, din Luceafărul. Cum eu am fost al doilea copil și ai mei s-au decis să rămână la doi, eu am primit numele de Cătălina. Iar Georgiana este numele de sfânt pe care l-am primit din parte bunicii mele, nume pe care îl poartă și tatăl meu. Ironia este că tatăl meu nu și-a dorit să port acest nume, considerând numele de sfinți ca fiind costisitoare pentru buget (prea multe aniversări într-un an). Rareori am fost numită Georgiana, când eram mai mică nu-mi plăcea deloc, însă acum am trecut peste capricii și mă bucur că port numele unui Sfânt atât de iubit de ortodocși.

 3. Ai frați/surori?
  După cum am spus și mai sus, am o soră mai mare, Aurora. Suntem născute în aceeași zi, la un an diferență. Avem foarte lucruri în comun, dar ca și caracter suntem destul de diferite: ea este o fire boemă, optimistă, visătoare și perseverentă, în timp ce eu sunt o fire realistă, pragmatică, impulsivă. Ne înțelegem foarte bine, dar la fel de bine reușim să ne și supărăm una pe cealaltă, fiindcă suntem doi capricorni teribili de încăpățânați. Dar mie îmi trece destul de ușor supărarea, în timp ce ea este mai ranchiunoasă.

4. Ești sarcastică?
   În timpul liceului, eram sarcastică, motiv pentru care persoanele cu care intram în contact fie îmi deveneau prietene, fie nu mă suportau. Între timp, m-am mai temperat, ca rezultat al maturizării și am realizat că sarcasmul este o formă dură de comunicare cu cei din jur. Acum prefer ironiile, ironiile fine, care stârnesc zâmbetul celorlați, nicidecum indignarea. Din punctul meu de vedere, este foarte ușor să fii sarcastic, însă este cea mai simplă modalitate de a jigni și de a rupe o relație cu o persoană.

5. Care este primul lucru pe care îl observi la o persoană?
  Uhm, cred că sunt mai multe lucruri, pentru că sunt o persoană căreia îi place să analizeze. Rareori am judecat pe cineva după vestimentație sau după aspect fizic, pentru că nici mie nu-mi place să fiu analizată după aceste două criterii. Cred că cel mai mult îmi atrag atenția gesturile repetitive ale persoanelor, ticurile, pentru că eu însămi am ticuri nervoase și-mi mișc foarte mult mâinile și picioarele. De curând, am început să mă uit la sprâncenele oamenilor, deși nu am fost vreodată obsedată după pensat și nu am nici pe departe forma perfectă la sprâncene; pur și simplu îmi place să privesc cum acestea conturează ochiul și cum oferă expresivitate chipului nostru.

6. Preferi filmele horror sau cele cu final fericit?
   Cred că tuturor ne plac finalurile fericite, însă multe dintre ele sunt penibile, artificiale, fără esență. La filme horror m-am tot uitat, în timpul rebeliunii liceene, alături de sora mea și o prietenă dragă, dar acum nu cred c-aș insista să vizionez un astfel de film. M-am mai uitat uneori, la insistențele iubitului meu, care mă amuză teribil, pentru că la fiecare secvență în care apare sânge sau cineva este fizic rănit, se ascunde cu fața în pernă, de parcă el ar fi victima. Prefer filmele care au un mesaj, filmele speciale, care reușesc să-mi stârnească emoții și să mă facă să mă identific cu personajele. Am văzut foarte multe filme în ultimii ani și le prefer pe cele din afara Statelor Unite, care sunt mai profunde, deși uneori le lipsește orice fel de acțiune. Dar pe mine nu acțiunea mă ține în fața ecranului și foarte rar mi s-a întâmplat să opresc un film înainte de final.

7. Care este aroma ta preferată?
  Aceasta este genul de întrebare care mă pune în încurcătură. Nu pot să spun care este aroma mea favorită, dar îmi place cea de ananas, ceai verde și mere.

8. Ai animale de companie?
  Momentan, am 3 pisici și 3 câini. De circa două luni mi-a dispărut un motan, care era și favoritul meu și-i îi simt foarte mult lipsa. Recunosc că prefer câinii, iar cu pisicile mele mă înțeleg până în momentul în care le răsfăț prea mult și devin capricioase. Îl urmăresc cu interes pe Cesar Milan și datorită lui am ajuns să iubesc anumite rase de câini, precum bulldog englez, bulldog francez și dogo argentino. Obișnuiesc să îi numesc pe toți șase în fel și chip și îi alint de câte ori am ocazia. Doar două dintre pisici sunt puii ai unei pisici pe care o aveam în copilărie, iar restul sunt adoptați de pe stradă. Câinii sunt toți foarte rebeli, în timp ce pisicile sunt foarte dependente și puturoase.

9. Preferi calculatorul sau televizorul?
  Prefer tv-ul, mi se pare mult mai relaxant, dar petrec mai mult timp în fața calculatorului.

10. Care sunt cerealele tale preferate?
  Mănânc destul de rar cereale cu lapte, dar favoritele mele sunt Fitness cu ciocolată. Nu mă ascund, tânjesc după fulgii îmbrăcați în ciocolată din bolul cu lapte și-i porționez astfel încât să nu-i mănânc pe toți deodată, pentru că cei simpli ar rămâne în castron. În loc de cereale la pungă, prefer terciurile din fulgi de tărâțe, mei sau hrișcă. Fierb laptele, adaug fulgii și mai las pe foc 4-5 minute, amestecând continuu. Mănânc terciul simplu,ori cu fructe uscate sau fructe proaspete coapte.

11. Ce hobby-uri ai?
  Momentan, scriu aproape zilnic pe blog. Una dintre marile mele pasiuni este shopping-ul online și intru zilnic pe cel puțin 3-4 site-uri diferite. Nu-mi place absolut deloc să fac shopping în magazine fizice, cu excepția magazinelor second-hand. Timp de doi ani mă duceam în fiecare săptămână în sh-uri, dar acum am mai rărit vizitele, pentru că nu prea mai am loc în șifonier. Iubesc aceste magazine pentru prețurile mici, dar mai ales pentru imprimeurile produselor. Eu sunt pasionată de imprimeuri și rareori găsesc ceva care să-mi placă, cu excepția magazinelor sh.
  O bună perioadă de timp am făcut accesorii și articole vestimentare, însă în ultima perioadă m-am delăsat. Cred că de când am început să scriu pe blog, pentru că inspirația mea a fost canalizată într-o cu totul altă direcție. Totuși, de vreo 7 ani fac bijuterii din fimo, foarte colorate și drăgălașe, pe care le găsiți pe google dacă căutați sintagma „Nahoot design”. Voi participa ca expozant la Târgul de Mărțișor de la Muzeul Țăranului Român, între 27februarie-1 martie, așa că vă aștept acolo dacă sunteți în căutarea unor accesorii vesele.
  Îmi place să citesc și să vorbesc. Îmi place să dansez, deși nu am ritmul pe care mi l-aș dori.

12.Ai face bungee jumping?
  Nu cred că aș face. Poate alte sporturi extreme aș face, dar să sar cu capul în jos nu este genul de dorință ascunsă pe care să o am. De când am intrat într-o peșteră carstică foarte adâncă, unde am asistat la un spectacol superb, dar în timpul căruia s-a stins lumina și am făcut un atac de panică, am devenit foarte anxioasă, așa că nu cred că aș fugi să îmbrățișez coarda de bungee jumping. Sora mea îmi spune că am devenit o fricoasă și încerc să-mi înfrâng această frică, dar am norocul că ei îi este frică de înălțime, deci nu m-ar împinge în gol, doar de dragul de a face bungee împreună :))

   Cine are blog și își dorește să preia acest Tag, este invitatul meu!
   Cine este aici pentru a citi articolul este invitatul meu să-mi spună câte ceva despre el, pentru a ne cunoaște mai bine :)

18 comentarii:

  1. ce interesant, in aceiasi zi la un an diferenta! sunteti amandoua niste dragute!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce coincidenta si eu am fost numita Catalina, din acelasi motiv, cu diferenta ca am un frate numit... Catalin. Credeam ca doar parintii mei au putut avea astfel de idei :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Haha,chiar asa, ciudate idei, dar pe atunci nu existau surse de inspirație ca acum.
      Sa nu mai zica nimeni ca Eminescu nu este iubit :))

      Ștergere
  3. Ce frumos, cred că au fost cele mai detaliate răspunsuri pe care le-am citit la acest tag. Eu am fost scurtă și la obiect. :))
    Am aflat multe lucruri noi despre tine și mă bucur, îmi place să cunosc cât mai bine persoanele din spatele blogurilor pe care le urmăresc.
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Miha,cred că aș mai fi scris multe lucruri, dar deja m-am întins prea mult la vorbă și nu am vrut să fiu foarte obositoare :) O să-l citesc și eu pe al tău, bine că mi-ai spus !

      Te pup

      Ștergere
  4. Ce Tag dragut, chiar mi-a facut placere sa-l citesc si sa te cunosc mai bine! Eu, mama si bunicul de pe mama suntem nascuti in aceeasi zi(25 februarie) la interval de 27 de ani :D
    Te pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mara, mă bucur să aud asta :)
      Ei, ce coincidență frumoasă, nu-i așa! Înseamnă că luna curentă este o lună a sărbătorii în familia voastră! Să trăiți toți fericiți și sănătoși!

      te pup!

      Ștergere
  5. Doamne, cred ca as lesina daca sotul meu si-ar numi copilul dupa iubita din tinerete. Zau, mi s-ar parea deplasat.. dar asta sunt doar eu :)
    Esti o frumoasa, te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adina, să nu crezi că la nașterea surorii tatăl meu s-a dus într-un suflet să mărturisească de unde i-a venit ideea :)) Mai târziu a dat cărțile pe față,când a recunoscut că doar o plăcea mult pe fata respectivă, însă sentimentele nu erau reciproce. Dulce ironie!

      Multumesc, te pup si eu!

      Ștergere
  6. :) Am citit cu drag postarea...
    Pot avea si eu tendinta de a studia in mod expres ceva anume la fizionomiile oamenilor!
    Ti-am spus vreodata ca am visat ca am venit la tine si la Aurora, ca exista un magazin al vostru - numit Nahoot, ca eram in extaz admirand cercelusii, brosele in culori pastelate, cu figurine simpatice foc, cu detalii funny si ca m-ati lasat pentru un timp (o ora, doua) sa va tin locul acolo (aveati o treaba de rezolvat)! Tare mi-a mai placut visul acela! :D
    Sa fie intr-un ceas bun participarea la targ! :)

    Pup, Catalina!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ilda, mulțumesc că-ți faci mereu timp să-mi lași comentarii!
      Uite că nu mă așteptam la un așa vis, dar mi-ai amintit de o prietenă dragă care abia așteaptă târgul de mărțișor, să vină la stand și să se ocupe de tot. Este plăcerea ei, admiră totul de pe panou și cred că sentimentul este același pe care l-ai trăit tu în vis.

      Mulțumim mult!

      Pupici

      Ștergere
  7. Hihi, chiar azi am facut si eu acest tag! E foarte placut sa citesti raspunsurile altor persoane. Mi se pare uimitor cumd de voi doua sunteti nascute in aceeasi zi! Cam la fel e si la prietenul meu, el e nascut pe 18 oct 1990, iar sora lui pe 17 oct 1991. :D

    Un fost de-al mamei, care o iubea tare mult, i-a pus numele fetitei lui Stefana, exact ca al mamei. Incurcate sunt povestile de dragoste. Si totusi, mama voastra nu a avut nimic de spus cand s-a ales numele Aurora? :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lore, o să citesc și eu răspunsurile tale :)
      Da, este foarte plăcut că suntem născute în aceeași zi și Aurora îmi spune mereu că eu sunt cel mai frumos cadou pe care l-a primit vreodată. Și asta arată cât de mult mă iubește :)

      Uite că și în alte familii se mai întâmplă astfel de lucruri, însă nu mi se pare deloc ciudat. Este un nume,la urma urmei. Ce să mai zică, draga de mama, că a aflat la o bună perioadă după naștere, când a mărturisit de unde și-a găsit inspirația. Ar fi fost de pomină să-i schimbe numele, din gelozie :)) Eram la Măruță acum!

      Te pup

      Ștergere
  8. Si eu il iubesc pe Cesar! E super tare! Iar cainii sunt de departe preferatii mei!
    Am facut acest tag si daca vrei, il poti citi! Te invit cu mare drag! :)
    http://loredanamanciu.blogspot.ro/2015/01/tag-get-to-know-me.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lory, n-ai cum să nu-l iubești pe Cesar și să nu-ți dorești să ai darul lui de a înțelege aceste animale neprețuite.
      O să citesc și eu tag-ul tău, mersi ca mi-ai spus, chiar sunt curioasa ce raspunsuriai dat.

      Te pup

      Ștergere
  9. ce fain ai raspuns la toate intrebarile :).

    eu de-abia de curand am descoperit sh-urile, dar deja mi-am format ochiul si am gasit cateva mici comori.

    stiu ca la inceput, cand incepusem si eu sa scriu pe blogul meu, in 2011-2012 eram curioasa sa vad ce-ar scrie si sora Aurorei :)).

    nu l-ati mai gasit pe Manusa? oooof :((

    RăspundețiȘtergere
  10. Ce mă bucur că ți-a plăcut și ție tag-ul!
    Și uite ce lucruri frumoase am aflat...o poveste a numelui și povestea dintre tine și sora ta. Ce coincidență și fiți născute chiar în aceeași zi!

    Pupici :*

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...