vineri, 20 martie 2015

Sărățele fragede cu cașcaval


  Dragilor, astăzi vă împărtășesc una dintre cele mai recente și rapide rețete pe care le-am încercat în ultima perioadă. Avantajul lor este acela că sunt destul de economice și rapide, dar fiind fragede și gustoase, nu o să vă puteți abține până ce le dați gata.
   Genul acesta de snack, preparat în casă, merge perfect atunci când vă uitați la un film, la un meci de fotbal sau de tenis sau atunci când pur și simplu vreți să ronțăiți ceva. Data viitoare am să dublez cantitatea de ingrediente, pentru că au dispărut ca prin vis :)

   Ingrediente:
     - 250 g făină
     - 250 g cașcaval ras
     - 200 g unt rece (eu am folosit margarină, era singura pe care o aveam la îndemână)
     - 1 linguriță boia dulce (opțional)
     - un praf de sare
     - 1 gălbenuș pt uns
     - susan, chimen, mac, cașcaval ras pt presărat deasupra


    Cașcavalul se rade pe răzătoarea mare, la fel și untul rece, care trebuie să fie sub formă de fulgi, pentru a fi încorporat cu ușurință în aluat. Se frământă un aluat din cașcaval, unt, făină, boia și sare. Eu am frământat bine, până am obținut un aluat omogen, din care am format o bilă. Bila din aluat se îmbracă în folie alimentară și se dă la frigider pt cel puțin o oră.

    Se scoate aluatul din frigider și, pe o planșă presărată cu făină, se întinde o foaie, care nu trebuie să fie subțire, ci groasă cam 1 cm. Dacă foaia este prea subțire, riscați ca sărățelele să iasă prea uscate. Eu am avut o formă de stea, pe care am cumpărat-o din Penny, într-un set cu vreo alte 20 de forme metalice (m-au costat veo 20 lei tot setul). Puteți tăia sărățele oricum vreți, cercuri, baghete, spirale, etc. Gălbenușul se bate și cu el se ung formele de aluat, puse deja într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Deasupra se presară cașcaval ras, chimen, susan, mac sau sare, după preferințele fiecăruia. Eu am presărat chimen și mac, pentru că le aveam la îndemână.

   Se coc la foc mediu (eu le-am copt la cuptorul de aragaz). Dacă puteți seta temperatura, ar trebui să le coaceți la 160 grade. Sunt gata cam în 15 minute, dar verificați-le din timp, ca să nu se ardă. Când sunt gata, trebuie să fie aurii și apetisante. Se servesc...cu poftă !

  *Rețeta este preluată de pe blogul Laurei Sava, un blog culinar pe care îl urmăresc cu mare interes de mult timp :)


8 comentarii:

  1. Vai, îmi plouă-n gură! :D Arată foarte bine și chiar par ușor de făcut. O să notez rețeta, sper s-o încerc și eu cândva.
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Preferatele mele, yummy! <3
    Mi-ai facut o super pofta de saratele, trebuie sa imi fac si eu :)))

    RăspundețiȘtergere
  3. Pfff, ce pofta mi-ai facut! Execut si eu maine o portie!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...