duminică, 14 iunie 2015

Steal vs Splurge: Rochia cu broderie


  Dragilor, astăzi vreau să vă povestesc câte ceva despre experiența mea cu shopping-ul online și despre cât de mult am reușit să economisesc alegând produse la prețurile cele mai bune. În adolescență obișnuiam să-mi ahiziționez multe reviste glossy, dar cel mai mult mă atrăgea un anumit articol; nu-mi mai amintesc exact cum se numea, dar erau date două variante de produse asemănătoare, unele la prețuri mici, altele la prețuri mai ridicate. Este exact ceea ce în engleză poartă denumirea de Steal vs. Splurge și astăzi o să vă arăt un astfel de exemplu, pe care l-am experimentat pe propria piele.

  De când scriu pe blog, nu am aruncat un pumn de bani pe un articol vestimentar; nici nu-mi permit să plătesc mii de lei pe o singură haină, nici nu-mi stă în fire să fac astfel de abuzuri, având în vedere că multe alte persoane abia dacă își permit un rând de haine.

  Chiar dacă merg la petreceri destul de rar, din garderoba mea nu lipsesc rochiile de ocazie. Niciodată nu am cumpărat o rochie pentru un eveniment anume, ci doar mânată de impulsul de femeie (shopaholică!). Ce e drept, rochiile mele nu sunt foarte fancy, nici spectaculoase, ci atât cât să mă reprezinte și să mă simt bine în pielea mea atunci când le port. La un eveniment recent s-a ivit ocazia să port o rochie cumpărată de curând din magazinul online SheInside (Click aici).


  Vă povesteam la momentul achiziționării că rochia cu pricina, o frumoasă rochie cu broderie, este o copie fidelă a unui model Self Portrait. Pentru cine nu a știe, acesta este un brand exclusivist ce-și vinde piesele vestimentare la prețuri de sute de dolari. Multe vedete s-au afișat în rochiile acestui brand, ce are un stil foarte feminin, axat îndeosebi pe modele cu broderie. Și da, trebuie să recunosc că SheInside este un magazin cu multe replici ale unor modele foarte scumpe, dintre care cele mai multe aparțin brand-urilor Self Portrait sau Free People.

  În cazul în care blamați replicile, probabil veți evita acest magazin online. Dar persoanele ce nu-și permit să dea peste 300 de dolari pe o rochie de ocazie, cu siguranță că vor aprecia alternativa de 10 ori mai ieftină, chit că e vorba de un copy-cat.

  Din păcate, nu am multe fotografii cu rochia mea cu broderie (Click aici), însă cred că sunt suficiente cât să vă dați seama că modelul este cu adevărat special. Materialul este de calitate foarte bună și rochia este dublată de o căptușeală nude, de culoarea pielii. De asemenea, mâinile și decolteul sunt îmbrăcate în tul nude. Eu sunt mulțumită de lungimea rochiei, chiar dacă jupa este un pic mai scurtă.
   Am comandat măsura M, deși de fel port S, de teama ca nu cumva rochia să-mi vină prea strâmtă sau chiar să nu mă încapă. Nu în cazul tuturor modelelor măsurile sunt decalate, dar diferența dintre S și M este una foarte mică, așa că am preferat să merg la sigur. Sunt mulțumită de felul în care acest M se așează, pentru că urmează liniile corpului fără a se mula exagerat.  Prețul rochiei a fost de 60$ când am achiziționat-o eu (între timp a fost redusă și mai mult), în timp ce prețul rochiei originale se apropie de 400$. Un calcul simplu arată că prețul replicii este de aproape 7 ori mai mic, așa că banii economisiți sunt destul de mulți.

   În orice caz, dacă aveți intenția să vă achiziționați vreo rochie sau orice alt articol de la SheInside, nu ezitați să citiți toate detaliile din pagina produsului. Dimensiunile menționate sunt aproximative, iar cele mai utile sunt comentariile celorlalte persoane care au cumpărat produsul respectiv; aceste comentarii au în dreptul lor mențiunea Verified Purchase. Partea cea mai bună este că părerile includ dimensiunile în cm ale persoanei și măsura comandată, așa că vă ajută foarte bine la alegerea măsurii potrivite.
   Vă recomand să plasați comenzi peste 30$, acesta fiind pragul minim pentru transport gratuit; altfel, va trebui să achitați costuri de livrare destul de mari (15$). Livrarea este greoaie și durează cam o lună de zile, iar pachetele ajung la poșta vamală. Coletul poate fi urmărit, în orice moment, din contul personal - comenzi.

   În final, m-am distrat puțin căutând și alte exemple Steal vs Splurge , în cazul în care sunteți în căutarea unor rochii speciale, la un buget mai redus. Varianta steal a fiecărui model este disponibilă în magazinul SheInside, iar sub fotografii găsiți link direct către pagina produsului. Varianta Splurge aparține brand-ului Self Portrait, iar cele mai multe dintre modele pot fi achiziționate din cel mai mare magazin online internațional, Asos.com.











   Dacă vi s-a pus pata pe vreun model, ori dacă vă surâde altceva de pe site, puteți profita de noua ofertă de pe site: Make Life Better (Click aici). Folosind codul de reducere better 33 veți reduce costul comenzii cu 33% (reducerea se aplică doar produselor care nu beneficiază deja de o reducere mai mare sau egală cu 33%). Codul de reducere este valabil până pe 18 iunie!




8 comentarii:

  1. Haha, nu stiam ca vand atatea copii dupa modele celebre, dar toate par foarte reusite! Imi plac in mod special rochia ta dar si cea cu broderie alba si acei umeri dantelati atat de frumosi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daaaa, au foarte multe replici! Poate chiar întreg site-ul este o replică, însă norocul nostru, al celor care nu ne permitem modele foarte scumpe.
      Sunt chiar reușite modelele, eu am fost absolut surprinsă, în mod plăcut, de această rochie. Și cea cu umeri dantelați este foarte simpatică :) Me want it !

      Ștergere
  2. Foarte frumoasa rochia! Ce bine arati in a doua poza!

    RăspundețiȘtergere
  3. Foare tare. Si eu comand uneori de la She Inside, dar nu am stiut ca-s copii dupa modele celebre. Imi place mult rochita fara umeri, neagra :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ioana, eu am văzut rochia cu pricina întâi pe Asos și am fost surprinsă să o găsesc și pe SheInside...la un preț de aproape 10 ori mai mic. În rest, sora mea mă anunță de fiecare dată când postează ceva nou, e un fel de detector de replici.

      Rochia neagră este pe wishlist-ul meu,sper să apuc să o comand înainte să dispară din stoc :))

      Ștergere
  4. foarte frumoase copiile...si eu comand mereu de pe sheinside si am gasit de multe ori copii de pe Zara..

    foarte cool rochia pe care ai purtat-o!

    www.eager4fashion.com

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și eu am primit de câteva ori și chiar sunt reușite.
      Te pup

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...