luni, 2 noiembrie 2015

Cosmetice favorite - luna octombrie


     În luna octombrie am fost mai preocupată decât de obicei de aspectul feței mele. În mod normal, am porțiuni cu piele foarte uscată, care a fost oarecum afectată de trecerea de la un sezon la altul. Zona T, în schimb, prezintă imperfecțiuni, se îngrașă mai rapid și îmi apar des coșuri, fie negre, fie sub piele. Cum fac foarte mult sport, eliminarea toxinelor din organism lasă amprente asupra tenului meu, așa că am tot încercat soluții pentru a-l curăța. fără a-l agresa și a-l usca în exces. Atunci când ai tenul mixt și vrei să-l și cureți foarte bine, dar să-i și oferi hidratarea optimă, lucrurile nu sunt tocmai ușoare.


   Trei produse cosmetice mi-au fost de mare ajutor în luna octombrie pentru a-mi ține problemele tenului sub control. Deși încerc să folosesc cât mai multe produse bio cu putință, mi-e greu să renunț la anumite cosmetice favorite, cum este cazul exfoliantului cu sâmburi de caise de la Yves Rocher. Totuși, încerc să-l folosesc calculat, nu foarte des, ci atât cât să mă pot bucura de senzația de față curată și proaspătă pe care o conferă. Nici nu mai știu al câtelea flacon este, nu am ținut socoteala, însă acest exfoliant nu mi-a lipsit niciodată, chit că a fost vară, ori iarnă. Mirosul lui este tare plăcut, dar acest aspect mă interesează destul de puțin la un astfel de produs, important este să-mi curețe tenul și să înlăture impuritățile și senzația de ten încărcat. Deși recipientul este micuț, de 50 ml, un tub îmi este suficient pentru zeci de folosiri (nu vă gândiți la cifra de 90 de folosiri, dar ideea este că acest exfoliant este economic și merită cumpărat chiar dacă are un gramaj mic).Prețul lui este de 25 lei  și poate fi comandat online de AICI.

   Tot pentru curățarea tenului încărcat am folosit și Săpunul exfoliant Olivella cu ulei de măsline extravirgin. Deși îl folosesc de vreo două săptămâni, își merită locul în lista mea de favorite. Săpunul poate fi folosit atât pe față, cât și pe corp și mi se pare ideal pentru uz zilnic în cazul persoanelor cu pielea grasă, deoarece curăță bine deși are o formulă foarte blândă. Senzația de ten curat este incredibilă și a persistat la fiecare folosire, motiv pentru care va intra în rutina mea de îngrijire a tenului. Cosmeticele italienești Olivella sunt bio, v-am mai povestit despre un set șampon + balsam pe blog, iar săpunul m-a determinat să îndrăgesc și mai mult acest brand. Are particule abrazive foarte discrete, un miros tipic de măsline, nu face spumă mai deloc, dar devine cremos la contact cu apa. Săpunul este foarte economic și preconizez că mă va ține câteva luni bune. Are 150 gr, prețul lui este de 19 lei și poate fi comandat online de AICI.

   Crema mea cea de toate zilele, în acest moment, este Crema VivaNatura cu aur și argint coloidal, un produs românesc pe bază de ingrediente naturale. M-am obișnuit rapid cu produsele VivaNatura și mă bucur că avem și noi cosmetice cu care să ne mândrim și pe care merită să le cumpărăm. Crema are o textură fină, și chiar dacă formula este ușor grasă, nu lasă o peliculă grasă pe față, ceea ce mă bucură, deoarece nu-mi plac cremele grase, care se absorb foarte greu. Crema este recomandată tenului normal sau sensibil și conține peste 20 de uleiuri naturale, extracte de plante, acid hialuronic,  aur și argint coloidal. Recipientul de 75 ml este generos, astfel că folosesc crema aceasta de vreo 2 luni de zile, dimineața și seara, și tot nu s-a terminat, chiar dacă o aplic din belșug, deoarece îmi place senzația pe care o lasă pe piele. Prețul cremei VivaNatura este de 23 lei și poate fi comandată online de AICI, din magazinul bio vegis.ro.


  Pofta mea de vară, de fructele proaspete și bogate în arome delicioase, a fost temperată de minunatul Gel exfoliant cu măr și anason de la Yves Rocher. L-am comandat în vară, după ce sora mea îl cumpărase mai înainte și m-a cucerit cu aroma sa. Din păcate, acest produs a fost în ediție limitată și nu mai este disponibil, dar am speranțe că va reveni în stoc, deoarece este minunat. Aroma sa perfectă de măr, nici prea dulce, nici prea fresh, nici prea intensă, este răsfățul meu după o zi încărcată. Am ajuns pe la jumătatea flaconului, deci și-n noiembrie va fi vară în baia mea. Are particule abrazive nu foarte dure, ce se înmoaie rapid.


  Cam pe aceeași linie am mers și la parfumuri, am vrut ceva cu miros de vară, nici prea dulce, și floral, și fructat, nu foarte intens. Deși am alternat parfumurile în funcție de dispoziție, preferata mea din această lună a fost Apa de parfum Parlez-moi d”amour de la John Galliano. Nu este un parfum spectaculos, dar are o dulceață plăcută, este suav, feminin, cu miros de mandarină, zmeură și trandafir. Un parfum pe care-l folosesc cu plăcere și care mă duce cu gândul la dimineți de vară, cu soare luminând puternic în ferestre. Am sticluța de parfum de ceva timp și se consumă greu, pentru că are 80 ml, mai mult decât o sticluță normală. Acest parfum poate fi comandat la prețul de 199 lei de AICI.


  Despre Pasta de dinți Manuka Health v-am povestit în mai multe rânduri, este favorita mea all-time și voi continua să o folosesc cu multă plăcere.  Nu mai știu al câtelea flacon este acesta, am tot folosit pasta Manuka în ultimele luni și mă declar mulțumită, mai ales că dentistul meu mi-a spus că nu am nevoie nici măcar de detartraj. Prin uimitoarea sa putere antibacteriană, Mierea de Manuka împiedică formarea plăcii dentare, protejând astfel împotriva cariilor. În plus, contribuie la sănătatea gingiilor, prevenind şi ameliorând efectele paradontozei. Pasta de dinți Manuka Health poate fi comandată de AICI, la prețul de 42 lei.

  Ce produse au fost favoritele voastre în luna octombrie? Ce produse v-au dezamăgit?

6 comentarii:

  1. Sa le folosesti cu placere in continuare.
    Exfoliantul cu samburi de caise de la YR ma cam tenteaza...;))
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mersi, draga mea :)
      Nu cred că n-ai folosit pana acum exfoliantul cu caise de la YR, este tare popular prin blogosferă. Parca imi placea si mai mult in vechea formula, dar ambalajul de acum este mai simpatic.

      Pupici

      Ștergere
  2. Favoritele mele sunt: rujul creion Nude de la Yves Rocher, rimelul Sexy Pulp, CC Creamul de la Farmec, crema de fata Elixir 7.9, uleiul pentru par si corp Manoi de Tahiti si apa de toaleta Vanille de la Yves Rocher.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vaaai, ai câteva favorite de la Yves Rocher, nu glumă! Cum este crema Eixir 7.9?
      Dintre cele enumerate de tine, am folosit rimelul Sexy Pulp (pe care-l iubesc!),uleiul monoi de tahiti si apa de toaleta :)

      Ștergere
  3. Numai produse"dulci"am vazut pe la tine:-***

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...