luni, 5 septembrie 2016

Cum să bei mai multă apă?



    Sunt convinsă că foarte mulți dintre noi s-au confruntat cu problema consumului de apă și și-au pus întrebarea cum pot consuma cantitatea necesară pentru corpul lor. Personal, am avut o experiență de tip roller coaster cu consumul de apă, adică uneori am consumat cantitatea optimă, însă de multe ori abia am dus paharul cu apă la gură.

    Consider că cel mai important lucru în această privință este acela de a conștientiza cât de important este consumul de apă pentru organismul nostru. Iată câteva beneficii care te vor face să nu mai eviți sticla cu apă:
        - apa înseamnă viață, apa ne ajută să supraviețuim și fără ea am muri într-un interval mult mai scurt decât în lipsa hranei;
        - ne oferă energie, deoarece starea de oboseală este datorată, cel mai adesea, deshidratării;
        - hidratează pielea și o face să arate mai sănătoasă și mai netedă;
        - elimină toxinele din organism, în special prin urină și transpirație; dacă toxinele respective nu sunt eliminate, ele se adună în corpul nostru și, mai mult ca sigur, pot conduce la infecții și boli;
        - este arma principală împotriva celulitei; prin consumul regulat de apă, țesutul adipos de la nivelul pielii nu mai simte nevoia să rețină apa pentru a-și asigura o rezervă;
        - îmbunătățește circulația nutrienților în organism;
        - ajută sistemul digestiv să se echilibreze, îmbunătățind digestia;
        - luptă eficient împotriva durerilor de cap și a migrenelor, alături de expunerea la soare, sursă de vitamina D;
       - susține pierderea kilogramelor în plus, precum și menținerea greutății optime.


    Sper că v-ați convins cât de cât de importanța consumului de apă. Și eu sunt sătulă de campaniile de conștientizare de la televizor și radio care ne îndeamnă să consumăm 2 l de apă zilnic, însă această cantitate nu este bătută în cuie și variază de la un organism la altul, în funcție de greutate, precum și de activitățile fizice la care este supus corpul nostru pe durata unei zile.

    Iată câteva trucuri grozave care să vă ajute să consumați mai multă apă:

1. Este ideal să ai mereu o sticlă de apă la îndemână!
    Acasă, este simplu să faci asta. Poți pune sticla de apă undeva la vedere, pe birou, lângă pat sau canapea sau oriunde desfășori o activitate ce te ține ocupat. În acest fel, vei avea în fața ochilor sticla respectivă și nu vei uita să iei câte o înghițitură de apă din când în când.

    La birou sau atunci când ieși din acasă, nu uita să ai o sticlă de apă. Poți cumpăra de la orice chioșc apă, așa că este bine să o ai cu tine, dar nu doar ca accesoriu. O sticlă cu apă încape în aproape orice geantă sau rucsac.

    Dacă vrei o alternativă mai chic, îți poți cumpăra o sticluță specială pentru apă.Ce accesoriu este mai grozav decât acesta, care te menține frumoasă, sănătoasă și plină de energie? O poți ține la vedere și cred că înlocuiește cu succes paharul de la Starbucks ori pe cel de la McDonalds. Iată câteva sticluțe super simpatice:



2. Apelează la apele fructate!
    Uneori ne săturăm de apă, chit că am fost învățați de pe băncile școlii că aceasta nu are niciun gust. Orice am face, nu ne mai place să o înghițim, de aceea ajungem să evităm sticla cu apă. Ei bine, există o soluție pentru orice, așa că ne putem juca puțin, astfel încât să ne mobilizăm să bem mai multe lichide: apele fructate sunt soluția ingenioasă și se prepară ușor, prin simpla adăugare a fructelor proaspete în apă, poate și chiar a plantelor aromatice. Iată câteva combinații ispititoare, pentru zilele în care sticla de apă pare un dușman:



3. Fii creativ!
   Pe lângă ambele fructate, mai am o idee tare simpatică pentru a trișa puțin cu consumul de apă. Scoate formele de gheață de la congelator, pune în fiecare câte o bucată de fruct și umple-le cu apă, apoi dă-le la congelator. Când sunt gata, adaugă câteva cuburi fructate în paharul de apă și sunt sigură că îl vei da gata imediat!

4. Consumă apă sub alte forme
   Când simți că organismul tău respinge sticla de apă, poți apela la alimente ce au un conținut bogat de apă. Acestea au și multe vitamine și minerale, așa că vei avea numai de câștigat. Iată câteva alimente pe care le poți include în alimentația ta, dacă vrei să consumi cât mai multă apă: pepenele roșu, căpșunile, afinele, zmeura, ananasul, castraveții, spanacul, dovleceii, roșiile, conopida, broccoli, morcovii.

3 comentarii:

  1. Eu am o sticluta cu pai gros la birou si mereu am aceasta activitate....sa beau apa din pai. Ma ajuta sa consum mai multa decat daca as bea din pahar sau sticla.
    Acasa in schimb este o problema, pentru ca nu beau asa multa apa...

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca am sticlute de 0,5 beau 2l pe zi, daca am o sticla de 2l nu beau nici jumatate. :-D Mi-am luat un pahar cu pai din Jumbo si il tot tin dupa mine prin casa. xoxo
    http://semblog.ro

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...