vineri, 14 iulie 2017

Sfaturi utile pentru picioare superbe în sandale



      Vara este sezonul sandalelor și al papuceilor decupați, ce ne permit să ne răsfățăm picioarele la soare. Totuși, este de preferat ca picioarele noastre să fie îngrite, mai ales că sunt expuse în văzul tuturor. Multe dintre noi nu își permit să meargă periodic la salon pentru pedichiură, dar există soluții simple și eficiente pentru o piele roz și catifelată, atâta timp cât ne îngrijim de ea constant.

    Exfolierea este extrem de importantă, fiind primul pas pentru obținerea unor picioare îngrijite. În sezonul rece, picioarele noastre stau ascunse în pantofi închiși sau ghete, de aceea trebuie să scăpă, de excesul de celule moarte acumulate în special pe tălpi. Dacă mergi distanțe mai lungi pe jos sau petreci mult timp în picioare la serviciu, vei observa că pielea de pe călcâie și de sub degete este mai îngroșată și trebuie eliminată prin exfoliere. 
      
     Dacă ai neglijat aspectul picioarelor în ultima vreme, atunci este de preferat ca de 2-3 ori pe săptămână, în timpul dușului, să exfoliezi bine pielea tălpilor folosind o piatră ponce sau o perie cu o suprafață abrazivă. Pentru pielea mai îngroșată, insistă mai mult timp asupra zonelor problematice, fără a agresa pielea.  Este bine să îndepărtăm surplusul de piele moartă, în special în zona călcâielor și pe laterale, acolo unde se formează bătături, monturi și porțiuni cu piele foarte uscată.

   Poți opta pentru o piatră ponce clasică cum sunt cele de mai jos:
1. Răzătoare pt picioare Scholl (vezi AICI)
2. Pilă pt călcâie Kellerman (vezi AICI)
3. Piatra ponce și pilă pt picioare 2 în 1 (vezi AICI)


   În ultima perioadă au câștigat popularitate pilele electronice pentru picioare și călcâie, prevăzute cu un sistem revoluționar, ce curăță rapid și fără efort pielea picioarelor, printr-o simplă apăsare de buton. Cele mai cunoscute sunt pilele Scholl, disponibile AICI în mai multe modele, cu prețuri cuprinse între 123 și 190 lei, în funcție de model. Există chiar și pile cu praf de diamant, ori rezistente la apă:

   O alternativă mai blândă o reprezintă scruburile cu  o consistență mai emolientă, acestea fiind indicate pentru menținerea tălpilor fine, după ce celulele moarte au fost eliminate în prealabil. Cremele exfoliante nu au aceeași putere de exfoliere precum piatra ponce, dar sunt ideale pentru menținerea unor picioare îngrijire și pentru preîntâmpinarea porțiunilor cu piele îngroșată. Mai jos găsiți o recomandare de produse abrazive pentru picioare:
1. Peeling Bielenda (vezi AICI) - 18 lei
2. Cremă abrazivă Avon Foot Works (vezi AICI) - 9 lei


     După exfoliere este bine să folosim o cremă hidratantă, ce va înmuia pielea picioarelor. Se masează bine laba piciorului, multe creme au efect antiperspirant ori antibacterian, antiinflamator și răcoritor. Pentru o hidratare intensivă, putem aplica crema seara, într-o cantitate generoasă, după care să încălțăm șosete subțiri din bumbac pe care să le lăsăm peste seară. Recomandări de creme emoliente:
1. Crema Neutrogena (vezi AICI)
2. Cremă pt călcâie (vezi AICI)
3. Cremă pt călcâie crăpate (vezi AICI)

    Picioarele noastre pot fi îngrijite atât de simplu, încât este păcat să nu le acordăm și lor un mic tratament de înfrumusețare. Sandalele arată mai bine în picioare curate, îngrijite, cu unghiile tăiate și aranjate și, eventual, într-o culoare mai veselă, estivală. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...