duminică, 16 iunie 2019

Cum alegi crema de protecție solară potrivită pentru tine?


   Pielea arămie, frumos bronzată, a devenit un accesoriu al frumuseții pe care occidentalii îl adoră. Nu este de mirare că, în timpul sezonului cald, toate publicațiile afișează modele cu pielea bronzată. Mai mult, s-a popularizat atât de tare ideea de a avea o piele arămie, încât fiecare femeie este preocupată de acest aspect chiar înainte de începerea sezonului estival.

    Expunerea la soare este modalitatea cea mai eficientă de a obține un bronz frumos, însă expunerea în mod excesiv este periculoasă. De aceea, cremele cu factor de protecție solară sunt recomandate indiferent de tipul de piele pe care îl avem, astfel încât să prevenim arsurile solare și, mai ales, apariția cancerului de piele.

   Înainte de a cumpăra o cremă cu SPF, este bine să-ți cunoști fototipul de piele, astfel încât să alegi protecția care ți se potrivește. Pielea conține melanocite, niște celule care produc pigmenții de melanină, care dau culoare pielii, părului și ochilor, dar sunt și responsabili de protecția pielii împotriva acțiunii razelor UV. În funcție de nivelul de melanină, medicii au identificat 6 fototipuri de piele:


   SPF 50
    Acesta este cel mai indicat nivel de protecție solară, asigurând o ecranare de 98%. Niciun produs nu oferă protecție maximă, de aceea este indicat să nu exagerăm cu expunerea la soare și să reaplicăm crema la un anumit interval orar. Produsele cu SPF 50 sunt recomandate:

  • persoanelor cu piele sensibilă, ce se încadrează în fototipul I, cu pielea alb-rozalie
  • persoanelor blonde și roșcate natural, care au și pielea deschisă la culoare și sunt cele mai predispuse apariției cancerului de piele
  • copiilor, indiferent de fototipul de piele, deoarece pielea lor este mai sensibilă
  • persoanelor cu hipersensibilitate la soare
  • celor care se expun la soare la înălțimi sau în regiuni tropicale
 ****************************
     
    SPF 30
     Cremele cu cu SPF 30 asigură o protecție de 96,7% și fac parte din categoria protecției ridicate. Produsele cu SPF 30 sunt recomandate:
  • persoanelor cu fototipul II, cu piele albă, care se bronzează foarte puțin și capătă pistrui după expunerea la soare
  • persoanelor sensibile la soare
  • persoanelor care suferă adesea de arsuri solare

**************



    SPF 20
    Protecție moderată pentru pielea de culoare medie, ce nu se arde foarte ușor la expunerea la soare. Produsele cu SPF 20 sunt recomandate:
  • persoanelor cu fototipul III, cu piele deschisă la culoare, susceptibilă la arsuri solare moderate, cu pigmentaţie brun deschisă după expunere la UV. Există un fototip III A, reprezentat de persoane blonde şi un altul III B, reprezentat de persoane şatene
  • celor cu pielea albă , după ce s-au bronzat puțin și pielea a căpătat culoare
  • pentru protecția de zi cu zi, când ne expunem ocazional la soare
**************


    SPF 15
    Produsele cu SPF 15 sunt recomandate:
  • persoanelor cu fototipul IV, adică o piele măslinie, care nu se arde ușor la soare și se bronzează intens
  • celor care au pielea închisă la culoare sau care s-au bronzat deja

**************


    SPF 6-10
    Produsele cu cel mai scăzut factor de protecție solară, recomandate:
  • persoanelor care se ard extrem de greu în timpul expunerii la soare
  • în ultimele zile de plajă, după ce pielea s-a bronzat la cel mai înalt grad și sesiunile de plajă sunt doar pentru întreținerea bronzului
**************


   Creme pentru protecție solară găsești în toate magazinele cosmetice, precum Sephora, Kendra, Douglas, DM, precum și în farmaciile din toată țara. Mai nou, chiar și în supermarketuri găsim un raft cu produse cu SPF, la raionul cu cosmetice. 

   Dacă preferați cumpărăturile online, mai rapide și confortabile, dar și pentru prețurile mai bune, vă recomand următoarele magazine:
  1. Notino - vezi AICI gama completă de creme cu SPF, pentru față și corp, cât și produse după expunerea la soare, cosmetice autobronzante și pentru protecția părului
  2. Marionnaud - vezi AICI cea mai bună ofertă de cosmetice cu SPF pentru toate tipurile de ten
  3. ProduseCosmetice - vezi AICI o selecție diversificată de cosmetice cu SPF, cât și loțiuni after sun

   În cazul în care nu vă înțelegeți prea bine cu statul la soare, fie pentru că nu suportați căldura, ori aveți pielea sensibilă sau cu risc ridicat de a face arsuri solare, vă recomand varianta produselor autobronzante. Prin aplicarea lor constantă, veți putea obține un bronz cu aspect natural, sănătos. 

   Există produse atât pentru piele deschisă, cât și pentru piele medie sau închisă la culoare, astfel că puteți opta pentru cel mai potrivit autobronzant pentru pielea voastră, astfel încât rezultatul să fie unul frumos, uniform. În articolul de AICI am povestit detaliat despre experiența mea cu produsele autobronzante, probabil vă va fi și vouă util. 

   Să aveți o vară minunată, cu mult soare !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...