joi, 21 noiembrie 2013

Pimp my Laptop


   La mine în cartier cam toată lumea are cel puțin un laptop, unii mai șmecheri au chiar două sau au renunțat la ele pentru tablete. Gamerii și-au păstrat calculatoarele, să poată duce toată presiunea uriașelor jocuri role-player. Printre Guild Wars2 și tablete pentru fete, eu am rămas la laptopul meu, care, deși bătrân și obosit, încă își mai face treaba, de parcă și-ar da silința să rămână în formă și să nu-l înlocuiesc. Dar eu nu mă-ndur să fac asta și oricum nu mă dau banii afară din casă ca să-mi iau unul nou.
   Cu el, așa amărât cum se prezintă, de toți amicii mă întrebă de ce nu-mi fac credit să-mi iau o jucărie mai performantă, am trecut prin toate, proiecte de facultate, discuții și despărțiri online la miezul nopții, statistici și grafice pentru muncă care mă țineau lipit de ecran până în creierii dimineții. Prin urmare, suntem tovarăși, iar tovarășii de drum lung nu se înjunghie unul pe altul pe la spate. Nici măcar pentru o tabletă fițoasă!
 
   Și nu știu dacă ați văzut vreodată emisiunea Pimp my Ride care rulează pe MTV , dar cam așa mă simt eu cu bietul meu laptop, ca tipii aia cu mașini jerpelite, pe care i-a lovit norocul și, după o recondiționare serioasă, s-au pricopsit cu cel mai meseriaș vehicul din cartier.
    Dar cum pe la mine prin cartier nu cad rapperi de culoare din cer, care să se ofere să-mi resusciteze laptopul, voi apela la o metodă autohtonă, însă una de încredere, așa că amicul meu electronic are toate șansele să renască mai ceva ca pasărea phoenix. Fără să stau pe gânduri, l-am trimis în Laptop Garage, tot așa cum și rapperul ar fi trimis mașina în atelierul auto, încât coincidențele astea îmi lasă impresia că la final o să bat cupa cu laptopul meu și-o să-i strig cât mă țin plămânii „Bravo, amice!”.

   După vreo 2-3 zile de verificări tehnice, laptopul meu a luat nota 9, ca o gravidă la naștere, fără să prezinte vreo boală internă gravă sau să aibe vreun organ defect, care necesită înlocuire. Am răsuflat ușurat, mi-era teamă să nu-i fi cedat memoria și să fiu nevoit să caut un HDD pentru laptop, deși în cazuri extreme m-aș fi îndurat, că prea ne leagă atâtea amintiri și parcă nu l-aș fi lăsat răpus de amnezie electronică.
   Marea lui problemă:  nu prea o avea bine cu rezistența. În ultimii ani, dacă-i deconectam cablul de alimentare, în vreo jumătate de oră de prăbușea în brațele mele mai ceva ca o adolescentă la prima petrecere din liceu. Așa că trebuia să-i aleg una dintre bateriile pentru laptop, mai ales când și-a tras mutra tristă, care de altfel este și foarte convingătoare.

  Dacă la interior stă bine, la fațadă mai are de lucrat. O mare parte din vină, recunosc că-mi aparține. Într-o noapte, am exercitat o presiune mai mare asupra ecranului, în timpul unui meci de fotbal fără miză, dar un suporter adevărat rareori are nevoie de o miză ca să-și susțină echipa favorită. Brusc, a apărut o dungă pe mijloc, care a împărțit ecranul în două emisfere, cu aceeași exactitate ca Ecuatorul. Așa că m-am orientat rapid după display-uri, numai să-i găsesc unul care să i se potrivească ca o mănușă.
   Cu tastatura stă bine, aici m-am comportat cu el ca o mamă grijulie; nu mă laud cu asta pentru că nu este un compliment tocmai demn pentru un bărbat, dar bunica mereu mi-a spus că am degete de painistă. Așa că nu exercit o presiune prea mare asupra butoanelor lui însemnate, motiv pentru care s-a purtat și el întotdeauna ca un domn și nu m-a lăsat de izbeliște când am avut nevoie de un @, # sau $. Cu ultima($) deja văd că și-o ia în cap, acum când se vede cu tot trupul în Laptop Garage, și se pricepe nemernicul să facă conversia valutară și știe că dolari, euro sau lei, tot din buzunarul meu vor zbura ca porumbeii la nuntă. Lasă că vede el când ajunge acasă că îi solicit până la epuizare bateria cea nouă , de o să mă implore să-l conectez la cablul de electricitate!
    El mi-a cerut să-i găsesc un mouse, dar unul nu foarte sofisticat, pe care să și-l facă partener de viață, să simtă cum cineva este dependent de el așa cum el este dependent de mine, când are nevoie să-l alimentez. Dar el, sărmanul, nu știe că între noi este o dependență reciprocă, pentru că nu are sentimente. Deși în fiecare zi când vin de la muncă el este primul pe care-l iau în brațe, el nu le are cu atașamentele emoționale, ci doar cu cele vitale, cum este energia pentru el.
   Nu i-am luat mouse, pentru că nu l-aș folosi și oricum am ochit un Rucsac HP Professional Series. Așa aș putea să-l iau cu mine la muncă fără nicio grijă că-l voi lovi în pedalatul meu agitat pe bicicletă, în aglomerația nebună din București. Să stea mine în spate, atât de aproape încât să-l simt cum amuțește la fiecare claxon apăsat la maxim de un șofer grăbit, în intersecție. Și nu ar zice nu la o asemenea geantă pntru laptop, pentru că ar fi prima lui casă, primul lui așternut. Până acum, singurul său culcuș a fost fie cearșaful, pătura sau plapuma, în funcție de anotimp. Și-mi place că rucsacul este negru, adică serios ca și laptopul meu; până acum nu mi-a făcut vreo șotie în care să-și dea shut down sau restart când mi-era lumea mai dragă, în timpul unui meci de fotbal ca să mă facă să pierd o fază importantă ori în mijlocul unui proiect, ca munca de ore întregi să se ducă pe apa sâmbetei.
   Și, la final, voi alege o pereche de căști wireless, pe care să le folosim împreună. Știe și el că nu are o voce de xcepție, așa că mereu caută vreo boxă sau niște căști prin casă, care să-i ia povara de pe umeri.  Din punctul ăsta de vedere, seamănă cu mine: poate am eu degete de pianist, dar ai mei nu m-au făcut un artist complet. Și-n loc de pian eu cânt la taste, iar cu vocea...Dumnezeu cu mila!

   Cu Laptop Garage mi-am resuscitat laptopul, ca să-l țin lângă mine și-n anii ce vor urma. Iar dacă-l va lăsa vreun buton, ori o să aibă pierderi de memorie, tot la acest site am să revin, pentru că îmi doresc să am aproape persoane și firme în care să pot avea încredere și la care să apelez oricând, pentru orice.
      - Bate cupa, amice! Acum hai să vedem dacă te țin componentele cele noi să dăm o tură virtuală!




     Dacă și laptopul tău are nevoie de o recondiționare, devino fanul paginii de facebook Laptop Garage pentru a beneficia de super oferte!




 

 

4 comentarii:

  1. Fratele meu a comandat de pe site si e f bun si serios. Multumim pt recomandare :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alexandra, si mie mi se pare un site foarte serios. Faptul ca si tu ai confirmat ca produsele lor sunt de calitate nu poate decat sa ma bucure, pentru ca imi place sa fac recomandari bune :)

      Ștergere
  2. Ohhh, stati bine :) nota 9, Felicitari!!! Mie tocmai mi-a murit netbookul acum cateva saptamani :( il am de trei ani si nu a avut nevoie de vreo interventie, pur simplu a murit cu totul :( nu l-am mai putut deschide, hard-ul s-a pierdut, a trebuit inlocuit, am pierdut tot ce salvasem in ultimii trei ani, prea putine date le aveam si pe alt suport...In fine, mergem mai departe, numai ca mi se pare ca tot are o hiba...Pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc, Nadia! Sa stii ca te inteleg, pentru ca si eu am patit-o la fel mai demult cu un laptop care a cedat brusc si mi-a fost greu fara el, incat am numarat fiecare ora pana mi l-au reparat.
    Acum stau linistita, pentru ca stiu ca pe LaptopGarage gasesc tot ce am nevoie pentru laltopul meu, asa ca la prima problema stiu la cine sa apelez :)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...